Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A papaya gyógyhatásai
  2019-02-27 20:15:42, szerda
 
 



Az enzimekben gazdag egzotikus növény a papaya, hihetetlenül jó hatást gyakorol az általános közérzetre. Segíti az emésztést, harmonizál, karcsúsít és frissít a papain enzim által. A papaya nagyon sok táp-és ballasztanyagot szállít és segíti a fölösleges kilók lebontását. A Papaya enzimek elsőfokú zsírégetők. Ezen kívül a papaya gazdagon tartalmaz riboflavint és niacint vagy nikotinsavakat, valamint koenzimeket, amik a NAD és NADP fontos alapját képezik.

A papaya a következő fontos enzimeket tartalmazza: papain, chymopapain, lizozim és a lipáz
A papaya legfontosabb enzimje a fehérjéket lebontó papain. Hatása az emberi pepszinhez hasonló. Ezen kívül reninnint és pektázt is tartalmaz. A papaya enzimei biztonságosan és természetes módon segítik az emésztést, serkentik a fehérjék, zsírok és szénhidrátok lebontását és hasznosulását.

A növény és gyümölcse az enzimeken kívül növényi fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat is jelentős mennyiségben tartalmaz. A papaya gyümölcs éretlen - félig érett állapotban meglepő módon magasabb tápértékű, mint a teljesen beérett, bár ilyenkor ízesítésre szorul (só, citromlé, méz). A még zöld gyümölcs kalóriatartalma egyharmada, könnyen emészthető fehérjetartalma viszont kétszerese az érett gyümölcsének.

A papayafa levele a növény legértékesebb része - A levél igen gazdag papainban, fehérjetartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének. A papaya fehérjében szinte az összes esszenciális aminosav megtalálható.

Ezek közül az arginin, melynek az ondótermelésben és a vér tisztaságának fenntartásában van szerepe, talán a legérdekesebb. Előfordul még pl. a tojásban, az élesztőben. Az arginin tartalmú ételeket a nemi szervek megfelelő működése miatt érdemes fogyasztani. Kutatási eredmények bizonyítják, hogy ha papaint juttatunk a szervezetünkbe a fehérjék lebontására, ennek olyan egyedülálló hatása van, hogy képes az elfogyasztott különféle fehérjékből a belekben a legtöbb arginint felszabadítani, sőt a fehérjék bizonyos részét argininná alakítani. Az arginin befolyásolja az emberi növekedési hormon termelését is. Ezt a hormont a hipofízis állítja elő és közvetlenül felelős a DNS és az RNS válaszreakciókért, a májban, az izmokban, a porcokban és a zsírszövetekben folyó szintézisért. A növekedési hormon magasabb szintje növeli az izomtónust és csökkenti a szervezetben a zsírfelhalmozódást.

A papaint különböző emésztési zavarokban alkalmazzák. Lehetővé teszi a tökéletes emésztést a gyomorsavhiányos emberek számára is. Gyomorsav hiányában a fehérjeemésztéshez szükséges emberi pepszin nem képes kifejteni teljes mértékben a hatását. Ha túl sok gyomorsav képződik, a papaya természetes savlekötőként (antacidum) megszünteti a gyomorégést, a mesterséges antacidumok mellékhatásai nélkül.

A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat (pl. a sejtfalakat erősítő alanint, stb.), ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is.

A papain enzim kiválóan alkalmas az élő szövetek és a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól, túlzott mennyiségű nyálkától, vagy elhalt szövetektől. Ugyanakkor az élő szöveteket semmilyen módon nem károsítja és jelenléte az emésztőrendszerben elengedhetetlenül szükséges.

A papaya a papain mellett számos egyéb enzimet is tartalmaz, melyek elsősorban a szénhidrátok és a lipidek emésztését segítik elő. Ezek az enzimek képesek behatolni a szövetekbe, ott segítenek feloldani az esetleges sérülések nyomait, a meszesedéseket és javítják az elmeszesedett artériák állapotát is.

Ha rossz a fehérjeemésztés, a szervezetben felhalmozódhatnak a salak-, a méreg- és a nyálkás fehérjeanyagok, és rárakódnak a belek nyálkahártyájára.

A papain megtisztítja a bélfalakat, ezáltal gátolja számos betegség (magas vérnyomás, cukorbetegség, köszvény, székrekedés stb.) kialakulását.
(Forrás: Harald W. Tietze -Papaya - az enzim medicina új lehetőségei) illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: gyomorsavhiányos, nyálkahártyájára, ondótermelésben, fehérjetartalma, kalóriatartalma, megtisztítására, fehérjeemésztés, immunrendszerre, ballasztanyagot, zsírszövetekben, nikotinsavakat, meszesedéseket, szervezetünkbe, fenntartásában, fehérjeanyagok, felszabadítani, felszabadítja, savlekötőként, mellékhatásai, cukorbetegség, legértékesebb, tisztaságának, biztonságosan, elmeszesedett, elfogyasztott, legérdekesebb, hasznosulását, megtalálható, mennyiségben, hihetetlenül, megtisztítja, esszenciális, gyümölcsének, legfontosabb, aminosavakat, szénhidrátok, enzimekben gazdag, általános közérzetre, papain enzim, papaya nagyon, fölösleges kilók, papaya gazdagon, következő fontos, papaya legfontosabb, fehérjéket lebontó, emberi pepszinhez, papaya enzimei, enzimeken kívül, papaya gyümölcs, teljesen beérett, érett gyümölcsének, papayafa levele, Harald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  Erdőn  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Az igazi szeretetért rendszeri...  Sose bánj semmit  Szép estét  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png fotel  képre írva  Szívem tiéd  Esti kép  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyi telefonál  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Leonardo da Vinci gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Lóhere  Neked tudnod kell  Soha ne kedvezz...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaffka_Margit  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 19  Szép napot kívánok  s immár én is felragyogva, ért...  Idő  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Mi lenne ha  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Csak a fogyatkozás látható  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kaffka_Margit  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy maradéktalanul uralt világ  Jó éjszakát  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Nevem  Paul David Tripp Április 20  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Erdőn  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 21  A televizió nem a kultúrát kép...  Png virág  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jónás Tamás – Végtelen b... 
Bejegyzés Címkék
enzimekben gazdag, általános közérzetre, papain enzim, papaya nagyon, fölösleges kilók, papaya gazdagon, következő fontos, papaya legfontosabb, fehérjéket lebontó, emberi pepszinhez, papaya enzimei, enzimeken kívül, papaya gyümölcs, teljesen beérett, érett gyümölcsének, papayafa levele, növény legértékesebb, levél igen, papaya fehérjében, összes esszenciális, arginin tartalmú, nemi szervek, fehérjék lebontására, elfogyasztott különféle, legtöbb arginint, fehérjék bizonyos, arginin befolyásolja, emberi növekedési, hipofízis állítja, zsírszövetekben folyó, növekedési hormon, papaint különböző, tökéletes emésztést, gyomorsavhiányos emberek, papaya természetes, mesterséges antacidumok, papain felszabadítja, fehérjék építőköveit, sejtfalakat erősítő, emésztetlen fehérjék, bélfalak megtisztítására, papain mellett, lipidek emésztését, enzimek képesek, esetleges sérülések, elmeszesedett artériák, szervezetben felhalmozódhatnak, nyálkás fehérjeanyagok, belek nyálkahártyájára, papain megtisztítja, enzim medicina, gyomorsavhiányos, nyálkahártyájára, ondótermelésben, fehérjetartalma, kalóriatartalma, megtisztítására, fehérjeemésztés, immunrendszerre, ballasztanyagot, zsírszövetekben, nikotinsavakat, meszesedéseket, szervezetünkbe, fenntartásában, fehérjeanyagok, felszabadítani, felszabadítja, savlekötőként, mellékhatásai, cukorbetegség, legértékesebb, tisztaságának, biztonságosan, elmeszesedett, elfogyasztott, legérdekesebb, hasznosulását, megtalálható, mennyiségben, hihetetlenül, megtisztítja, esszenciális, gyümölcsének, legfontosabb, aminosavakat, szénhidrátok, befolyásolja, szervezetben, szintézisért, kialakulását, székrekedés, lebontására, közvetlenül, egyedülálló, fehérjékből, természetes, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1538
  • e Hét: 10320
  • e Hónap: 41806
  • e Év: 246507
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.