Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Állítsuk meg a szervezet rozsdásodását flavonoidokkal
  2019-03-01 11:29:56, péntek
 
 



A szabad gyökök, az oxidáció eredményeként, a szervezetben mindenhol termelődnek. Ez a folyamat leginkább a rozsdásodáshoz hasonlítható. Az orvostudomány hosszú évtizedek óta tudja, hogy a szervezet oxidációs, redukciós egyensúlyának fontos szereplői a flavonoidok.

A Flavonoidokról az elmúlt években több kutatás és tanulmány is megjelent. A jelenlegi ismereteink szerint nagyon fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében és a betegségmegelőzésben.

A flavonoidok elsősorban a gyümölcs héjában - esetenként a színes hús szöveteiben is - valamint a szárban, kocsányban és a magban találhatók. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok. Az ételek széles körében megtalálhatóak. Például a citrusfélékben, szója termékekben, a borban és kék áfonyában, az almában és a teában. Dr. Szent-Györgyi Albert a C-vitamin feltalálója, Nobel-díjas tudós bebizonyította, hogy a flavonoidok növelik a C-vitamin felvételt a májban, a vesében és a mellékvesében. Ha felborul az egyensúly és szabadgyökök halmozódnak fel a sejtekben, oxidativ stressz éri a szervezetet. Ez vezet a rákhoz, a korai öregedéshez, a gyulladásokhoz és a neurodegeneratív rendellenességekhez (Parkinson- és Alzheimerkór).

A flavonoidok a növények által saját maguk védelmére termelt anyagok, melyek elsősorban a káros UV sugárzás és egyéb növényi kórokozókkal szembeni védelmet biztosítják a sejteknek. Ezek az anyagok hasznosak lehetnek az emberi szervezetnek is, hiszen hasonló védelmi funkciót tölthetnek be az emberi szervezetben, és fogyasztásuk védelmet nyújthat több - a szervezetet ért - káros hatással szemben.

Az öt leggyakrabban előforduló flavonvegyület a: kvercetin, a miricetin , az apigenin, a kempferol és a luteolin amiket legfőbbképpen a bogyós gyümölcsökben, hagymafélékben, spenótban, zellerben, valamint különböző lencsefélékben találhatunk. De találunk flavonoidokat a kakaóban, szójában, teában és a borban (elsősorban vörösborban), polifenolok (hidroxilcsoportot tartalmazó többgyűrűs vegyületek) formájában.

A flavonoidok számos kedvező tulajdonsággal rendelkeznek.

- Hozzájárulnak a keringési zavarok helyreállításához és segítenek sejtjeink jobb oxigénellátásában és részt vesznek a szervezet anyagcsere folyamataiban.

- A flavonoidok emellett erősítik az immunrendszert és rákmegelőző-, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bírnak,

- Segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében, májvédő szerepet is betöltenek.

- Csökkenthetik a kemoterápiás és sugárkezelések nemkívánatos mellékhatásait.

- A flavonoid tartalmú készítményekkel megelőzhetjük a nemkívánt szív- és érrendszeri problémák kialakulását.

- Asztmaellenes és antiallergén hatással rendelkeznek

- Véredényrendszer működését, befolyásoló hatással rendelkeznek, módósítják a vaszkuláris permeabilitást.

- Növelik a C-vitamin és karotin szintet, csökkentik a diabetes hosszú távú szövődményeit.

- Jó hatással vannak a memóriára, a tanulási folyamatokra és az általános kognitív (gondolkodással kapcsolatos) funkciókra, segíthet lassítani a mentális képességek hanyatlását, és késlelteti vagy megakadályozza olyan betegségek kialakulását, amilyen az Alzheimer- és a Parkinson-kór.

A flavonoidok vagy szintelenek, vagy élénkszínűek.

Figyelem! flavonoid készítmény vásárlásakor figyeljünk oda a flavonoid színére, mivel hogy:

A barna szín az oxidáció, az elmúlás és a lebomlás eredményei. Az antioxidáns készítmény barnul meg, amelykben az alkotóelemek egymásra fejtik ki hatásukat. Minél nagyobb egy flavonoid terméknek a TAS (Totál Antioxidáns Státusz) értéke annál jobb hatást fogunk elérni vele egészségünk helyreállításában. Ezek az értékek általában fellelhetők a termékdoboz oldalán.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: véredényrendszer, neurodegeneratív, készítményekkel, megtalálhatóak, hagymafélékben, mellékhatásait, immunrendszert, citrusfélékben, flavonoidokról, permeabilitást, megakadályozza, tulajdonsággal, sugárkezelések, rozsdásodáshoz, gyulladásokhoz, gondolkodással, bebizonyította, lencsefélékben, flavonvegyület, festékanyagok, szövődményeit, hozzájárulnak, mellékvesében, leggyakrabban, legfőbbképpen, asztmaellenes, folyamataiban, orvostudomány, csökkenthetik, megelőzhetjük, gyümölcsökben, flavonoidokat, egyensúlyának, eredményeként, rendelkeznek, fogyasztásuk, szabad gyökök, oxidáció eredményeként, szervezetben mindenhol, folyamat leginkább, rozsdásodáshoz hasonlítható, orvostudomány hosszú, szervezet oxidációs, elmúlt években, jelenlegi ismereteink, egészségünk megőrzésében, flavonoidok elsősorban, gyümölcs héjában, magban találhatók, flavonoidok vízben, ételek széles, flavonoidok növelik, Szent-Györgyi Albert, Totál Antioxidáns Státusz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Paul David Tripp Április 13  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  "Ez egy csoda"  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Spenót fasírttal  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  képre írva  A felvilágosodás...  Vito Giaquinto gondolata  Alvó cica  Borzasztó  A pitypang legendája  Márai Sándor tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Az ember  Kertem  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Hogyan válunk hűségesekké?  Tavaszi este  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  40 felett  Otthon  Robert Merle tollából  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Szép estét  Vito Giaquinto gondolata  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szép estét kedves látogatóimn...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Tanmese  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  "Ez egy csoda"  képre írva  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 13  Kertem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Megígért békesség  Kedvenc felismerésem az imádsá...  A felvilágosodás...  Pitypang szökőkút  Magyar költészet napja  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  jó reggelt  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul Éluard - És egy mosoly  jó reggelt  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Müller Péter tollából  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szabad gyökök, oxidáció eredményeként, szervezetben mindenhol, folyamat leginkább, rozsdásodáshoz hasonlítható, orvostudomány hosszú, szervezet oxidációs, elmúlt években, jelenlegi ismereteink, egészségünk megőrzésében, flavonoidok elsősorban, gyümölcs héjában, magban találhatók, flavonoidok vízben, ételek széles, flavonoidok növelik, korai öregedéshez, növények által, anyagok hasznosak, emberi szervezetnek, emberi szervezetben, luteolin amiket, bogyós gyümölcsökben, flavonoidok számos, keringési zavarok, szervezet anyagcsere, flavonoidok emellett, flavonoid tartalmú, nemkívánt szív-, vaszkuláris permeabilitást, diabetes hosszú, tanulási folyamatokra, általános kognitív, mentális képességek, flavonoidok vagy, flavonoid színére, barna szín, lebomlás eredményei, antioxidáns készítmény, alkotóelemek egymásra, flavonoid terméknek, értékek általában, termékdoboz oldalán, véredényrendszer, neurodegeneratív, készítményekkel, megtalálhatóak, hagymafélékben, mellékhatásait, immunrendszert, citrusfélékben, flavonoidokról, permeabilitást, megakadályozza, tulajdonsággal, sugárkezelések, rozsdásodáshoz, gyulladásokhoz, gondolkodással, bebizonyította, lencsefélékben, flavonvegyület, festékanyagok, szövődményeit, hozzájárulnak, mellékvesében, leggyakrabban, legfőbbképpen, asztmaellenes, folyamataiban, orvostudomány, csökkenthetik, megelőzhetjük, gyümölcsökben, flavonoidokat, egyensúlyának, eredményeként, rendelkeznek, fogyasztásuk, alzheimerkór, leküzdésében, szervezetben, szervezetnek, kórokozókkal, antiallergén, élénkszínűek, nemkívánatos, alkotóelemek, kialakulását, folyamatokra, hasonlítható, vásárlásakor, kemoterápiás, megőrzésében, szabadgyökök, halmozódnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 525 db bejegyzés
Összes: 49318 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4002
  • e Hónap: 17751
  • e Év: 222452
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.