Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Noni gyógyhatásai
  2019-03-04 20:31:35, hétfő
 
 



Az utóbbi évtizedek kutatásai sikerrel azonosították a gyümölcs jó néhány hatóanyagát. Ezek az eredmények alátámasztják a természeti népek tapasztalatait. De nézzük meg mit is tartalmaz tulajdonképpen a Noni és milyen problémákat orvosolhatunk vele?

- A Noni gyümölcse 18 féle aminosavat tartalmaz.

- Nagy mennyiségű proxeronint tartalmaz, 800x annyit, mint az ananász. Ezt a tápanyagot az emberi szervezet xeronin-ná alakítja át, olyan anyaggá, amely nélkülözhetetlen az anyagcsere folyamatok zavartalanságához.

- Összetételében eddig 100-nál is több bioaktív hatóanyagot mutattak ki, köztük enzímeket, aminósavakat, nyomelemeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, alkaloidot, többszörösen telített zsírsavakat és flavonoidot, melyeknek köszönhetően a noni a sejtregenerálásban és az immunerősítésben is rendkívül hatékony.

- Bőséges forrása az ásványi anyagoknak (Mg, Na, Fe, K, Mn) és vitaminoknak, melyek elősegítik a szervezet funkcióinak megfelelő működését.

- Melatonint, skopoletint és szerotonint is tartalmaz.

Miben segít?

- Jó hatással van a hangulatra és növeli az energiát. A Noni jelentősége abban rejlik, hogy aktiválja az agyban elhelyezkedő tobozmirigy működését. Ez a fontos mirigy az egyik olyan hely, ahol a szerotonin és a melatonin termelődik. A szerotonin és a melatonin nagy szerepet játszik az alvás, a hangulat és a testhőmérséklet szabályozásában.

- A NONI gyógyerejű hatóanyagai együttesen adaptogénként, tehát olyan anyagként működnek, amely a normálistól eltérően működő sejteket próbálja újra normálissá tenni, mégpedig mellékhatásoktól mentesen.

- Hozzájárul a szervezet napi ásványi anyag-szükségletének fedezéséhez,

- Segíti a simaizmok fejlődését és gátolja azok leépülését,

- Sejtregeneráló hatású,

- Antioxidáns hatású,

- Damnacanthal tartalmának köszönhetően felügyeli a sejtosztódást - daganatellenes hatása van,

- Erősíti az immunrendszert,

- Gyulladásgátló,

- Jótékonyan hat a vérnyomás szabályozására.

- Nemcsak a magas vagy alacsony vérnyomás, de cukorbetegség esetén is hasznos gyógyszer,

- Hatásosnak bizonyult különböző baktériumokkal szemben.

- Antibakteriális tulajdonságai miatt védelmet biztosít az emésztőrendszer, a szív- és érrendszer megbetegedéseivel szemben. (vezető halálok Magyarországon!)

- Növeli a szervezet szerotonin- és melatoninszintjét, ezzel szabályozza az alvásciklust, a hőmérsékletet és a hangulatot. Segít a depresszión.

- Fájdalomcsillapító hatása eléri a morfium erősségének 75%-át, a függővé válás veszélye nélkül.

- Megerősíti az immunrendszert, (allergia kialakulás veszélyének csökkentése, gyógyulásának hatékony elősegítése), beleértve a falósejteket és a nyiroksejket (rák kialakulás veszélyének csökkentése, gyógyulásának hatékony elősegítése).

Egy kísérlet bebizonyította, hogy a noni gyümölcs kivonatának nagy adagja hatásában megfelel a morfiumszulfát 70%-ának, és még függőséget sem alakít ki. Ezenkívül képes megkötni a szerotonint, ezért segít a depressziósokon, és sikeresen alkalmazható a drog-, alkohol- vagy nikotinelvonási tünetek esetén is. A noni gyümölcs egy másik hatóanyaga, a skopoletin, a szív- és keringési rendszerre gyakorol jó hatást, illetve gyulladás gátló tulajdonságai miatt segít allergia esetén, míg a damnacanthal gátolja a rákos sejtek növekedését.

A noni természetesen nem csodaszer. Nem szabad azt remélni tőle, hogy minden egyéb kezelés nélkül minden bajra jó és még a rák is hamar meggyógyul tőle. Az enzimek és a benne található vitaminok, alkaloidok valóban hatékonyan támogatják sejtjeinket és immunrendszerünket, de felelőtlenség lenne azt állítani, hogy minden bajra gyógyírt jelenthetnek. Ezért, ha valaki betegségének kezelésére szeretné használni, okvetlen konzultáljon róla orvosával, egészségmegőrzésre azonban bárki kipróbálhatja!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: mellékhatásoktól, immunerősítésben, nélkülözhetetlen, emésztőrendszer, testhőmérséklet, nikotinelvonási, depressziósokon, antibakteriális, szabályozásában, magyarországon, szükségletének, tulajdonképpen, összetételében, sejtregeneráló, daganatellenes, gyulladásgátló, immunrendszert, szabályozására, baktériumokkal, bebizonyította, tapasztalatait, morfiumszulfát, gyógyulásának, tulajdonságai, azonosították, felelőtlenség, természetesen, cukorbetegség, sejtosztódást, adaptogénként, alátámasztják, hőmérsékletet, orvosolhatunk, kipróbálhatja, betegségének, köszönhetően, utóbbi évtizedek, eredmények alátámasztják, természeti népek, emberi szervezet, anyagcsere folyamatok, ásványi anyagoknak, szervezet funkcióinak, agyban elhelyezkedő, fontos mirigy, egyik olyan, melatonin termelődik, melatonin nagy, testhőmérséklet szabályozásában, normálistól eltérően, szervezet napi, simaizmok fejlődését,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Öröknek hinni . . .  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Isten . . .  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Alvó baby  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  képre írva  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Tudd, hogy magától az élet soh...  képre írva  A pálma a győzelem és a diadal...  Mire jók ?  A pálma a győzelem és a diadal...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Alvó baby  Soli Deo gloria  Búzavirág  Nem hazudnak  Az izmaink nem csak testmozgás...  Heltai Jenő: Március  Reményik Sándor: Itt most virá...  Virág lány  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Esti Ima !  Figyeld meg az "én"-t  Mire jók ?  Szeretettel !  Az erdőterápia egészségre gyak...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Az angyali üdvözlet  Virágvasárnap a húsvét előtti  Alvó cica  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Szép estét  Paul David Tripp Március 27  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Válaszok a halál után  Tibeti harangvirág  képre írva  Tibeti harangvirág  Esti kép  Soli Deo gloria  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Nem hazudnak  Facebookon kaptam Krisztinától  Mire jók ?  Humor is meg nem is szerinted?  Havasi gyopár  Sárkány  A jó kedv a világon  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Karinthy Frigyes: Almafa  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
utóbbi évtizedek, eredmények alátámasztják, természeti népek, emberi szervezet, anyagcsere folyamatok, ásványi anyagoknak, szervezet funkcióinak, agyban elhelyezkedő, fontos mirigy, egyik olyan, melatonin termelődik, melatonin nagy, testhőmérséklet szabályozásában, normálistól eltérően, szervezet napi, simaizmok fejlődését, vérnyomás szabályozására, magas vagy, szervezet szerotonin-, morfium erősségének, függővé válás, kísérlet bebizonyította, noni gyümölcs, morfiumszulfát 70%-ának, másik hatóanyaga, damnacanthal gátolja, rákos sejtek, noni természetesen, benne található, mellékhatásoktól, immunerősítésben, nélkülözhetetlen, emésztőrendszer, testhőmérséklet, nikotinelvonási, depressziósokon, antibakteriális, szabályozásában, magyarországon, szükségletének, tulajdonképpen, összetételében, sejtregeneráló, daganatellenes, gyulladásgátló, immunrendszert, szabályozására, baktériumokkal, bebizonyította, tapasztalatait, morfiumszulfát, gyógyulásának, tulajdonságai, azonosították, felelőtlenség, természetesen, cukorbetegség, sejtosztódást, adaptogénként, alátámasztják, hőmérsékletet, orvosolhatunk, kipróbálhatja, betegségének, köszönhetően, vitaminoknak, jelenthetnek, damnacanthal, falósejteket, nyiroksejket, alvásciklust, konzultáljon, többszörösen, alkalmazható, nyomelemeket, elhelyezkedő, aminósavakat, jelentősége, flavonoidot, szerotonint, sejtjeinket, skopoletint, funkcióinak, antioxidáns, zsírsavakat, növekedését, elősegítése, csökkentése, veszélyének, depresszión, szabályozza, tartalmának, erősségének, tobozmirigy, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1398
  • e Hét: 4976
  • e Hónap: 24838
  • e Év: 200713
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.