Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Brutális gyógyszeráremelés jön
  2009-03-17 17:56:53, kedd
 
   
  Webdoki 2009. március 14. 15:39, szombat - Dr. Hanyecz Vince

A kormány által bejelentett 30 milliárd forintos egészségügyi megszorítás csaknem fele a gyógyszerektől származik. A Heti Válasz Online birtokába került kormány-előterjesztés szerint áprilistól drasztikusan drágulnak majd egyes gyógyszerek. Hat pontba szedtük a változásokat: nézze meg, az ön betegségén mennyit spórol a kormány!

1. Áprilistól harmadával emelkedik a szívbetegek gyógyszereinek az ára. Vagyis a vérnyomáscsökkentők, a koleszterinszint-csökkentők és a ritmuszavar kezelésére szolgáló szerek, mivel a kormány a jelenlegi 85 százalékos támogatási kulcsot elsejétől 80 százalékra csökkenti. Az érintett betegek 95 százaléka számára nem haladja majd meg a dobozonkénti többletkiadás a 350 forintot - állítja a kormány. A biztosító viszont 7-8 milliárd forintot takarítana meg ezzel a módosítással.

A változás leginkább a kardiológiai betegeket érinti, de ebbe a körbe tartoznak a szemcseppek, a hormonkészítmények és egy köszvény kezelésére szolgáló hatóanyag is. Szinte már szégyelljük megemlíteni, hogy a szocialisták a szívgyógyszerek ingyenessé tételét ígérték választási kampányukban.

2. Áprilistól megháromszorozódhat, másoknak 50 százalékkal nőhet a gyomorbetegek gyógyszereinek az ára. Egységesítik a gyomorfekélyben illetve a refluxban szenvedők által szedett savlekötők tb-támogatását, magyarán a jelenlegi 85 és 70 százalékos kulcsokat is 55 százalékra csökkentik. A tehernövekedés annál nagyobb, minél súlyosabb betegségben szenved valaki, a szakorvosok ugyanis eddig magasabb támogatással írhatták fel számukra a gyógyszereket. Így lesz, aki a gyógyszerének eddig a 15 százalékát fizette, ezután viszont 45 százalékát kell lerónia, vagyis számára a patikai ár megháromszorozódik.

Aki eddig 70 százalékos tb-támogatást kapott, annak 50 százalékkal nő majd gyógyszerének a térítési díja. Az eddig is 55 százalékos támogatással kiváltott szerek ára viszont nem változik. Évente hárommillió doboz gyógyszert adnak el, eddig a páciensek dobozonként átlagosan 1500 forintot fizettek, a minisztérium számításai szerint 700 forinttal nő meg átlagosan dobozonként a betegek terhelése. Az állam ezen éves szinten 6 milliárdot spórol.

3. Durván drágul a Cavinton, és teljesen elvonják a tb-támogatást több, az idősek által szedett úgynevezett pszichostimulánstól. A "nem bizonyított klinikai hatékonyságú" Cavinton 55 százalékos támogatását 25 százalékra csökkentik, a beteg 66 százalékkal fog többet fizetni értük. Egy jelenleg 755 forintba kerülő nagyobb hatóanyagú kiszerelésért 1256 forintot kell majd a patikákban hagyni.

Ám mások még rosszabbul járnak, miután a népnyelvben agyfényezőknek nevezett szerektől a teljes tb-támogatást megvonják. Összesen három olyan hatóanyagcsoport van, amelynek "klinikai hatékonysága nincs alátámasztva". A legismertebb gyógyszerek, amelyek ebbe a körbe tartoznak a Trentál, a Notropil vagy a Doxium. Ez utóbbit nemcsak visszérbetegek, hanem cukorbetegek is szedik érszövődmények esetén, ők az eddigi 1770 forint helyett 2770 forintot fizetnek. A biztosító 2,5 milliárd forintot takarít meg ezen. A támogatást július elsejétől tervezik megvonni.

4. Áprilistól duplájára nő az eddig szakorvosok által rendelt antiallergiás szerek patikai ára. A szakorvosok által felírt allergiaellenes szerek fogyasztói árának jelenleg felét téríti meg a biztosító, áprilistól viszont csak 25 százalékát állja, tehát ezek az egyébként drága készítmények kétszer annyiba kerülnek majd. Az allergiásokat azért is érzékenyen érinti mindez, mert az elmúlt években már valóságos árrobbanás következett be ezeknél az orvosságoknál.

5. A megszorítások érintik a rákbetegeket is. Az újonnan diagnosztizált esetek számára a kormány már nem teszi lehetővé, hogy nekik eredeti rákgyógyszert írjanak fel, csak az olcsóbb gyógyszermásolatot kaphatják. A már kezelt daganatos betegek továbbra is hozzájuthatnak a drágább, originális rákgyógyszerekhez, mivel számukra kockázatos volna a váltás.

És a ráadás: Mintegy 11 százalékkal olcsóbbá válnak egyes krónikus agyérbetegek által szedett szerek. A sok rossz hír mellett azért van egy jó is: 57 millió forinttal többet szán a kormány az úgynevezett acetilszalitát hatóanyagú, a krónikus agyérbetegek kezelésére szolgáló gyógyszerek támogatására, ebbe a körbe tartozik például az Aspirin-protect illetve az Astrix.

é.a., itthon@hetivalasz.hu

Forrás: Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hatóanyagcsoport, koleszterinszint, allergiaellenes, szívgyógyszerek, gyomorfekélyben, agyfényezőknek, visszérbetegek, diagnosztizált, gyógyszereinek, érszövődmények, hozzájuthatnak, tehernövekedés, acetilszalitát, gyógyszerektől, gyógyszereket, antiallergiás, gyógyszerének, allergiásokat, gyomorbetegek, kiszerelésért, rákgyógyszert, előterjesztés, megszorítások, többletkiadás, orvosságoknál, szocialisták, kardiológiai, legismertebb, cukorbetegek, alátámasztva, hatékonysága, módosítással, készítmények, hatékonyságú, agyérbetegek, minisztérium, kormány által, gyógyszerektől származik, szívbetegek gyógyszereinek, ritmuszavar kezelésére, érintett betegek, dobozonkénti többletkiadás, biztosító viszont, változás leginkább, kardiológiai betegeket, körbe tartoznak, köszvény kezelésére, szívgyógyszerek ingyenessé, gyomorbetegek gyógyszereinek, gyomorfekélyben illetve, refluxban szenvedők, tehernövekedés annál, Hanyecz Vince, Heti Válasz Online, Heti Válasz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Magyar költészet napja  Müller Péter tollából  Különleges  Csend  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Sík Sándor - Ha jő a perc  József Attila – Keresek ...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Azért kaptad  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Kertem  Annyira tisztelem a szabadságo...  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Vannak emberek  A Magyar Költészet napja alkal...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jó nap volt  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Az ember  Azért kaptad  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jánosházy György: Fogd a kezem  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul Éluard - És egy mosoly  Müller Péter tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Krisztinától  Borzasztó  Robin Wight pitypang szobra  Az ember emlékekből áll  Egy tavasz  Emlékezz  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Magamnak  Nagy és kis csodák  Jan Twardowski - Siessünk  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  képre írva  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Minden tavaszból őrizz..  Spenót fasírttal  Hogyan válunk hűségesekké?  Hogyan válunk hűségesekké?  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormány által, gyógyszerektől származik, szívbetegek gyógyszereinek, ritmuszavar kezelésére, érintett betegek, dobozonkénti többletkiadás, biztosító viszont, változás leginkább, kardiológiai betegeket, körbe tartoznak, köszvény kezelésére, szívgyógyszerek ingyenessé, gyomorbetegek gyógyszereinek, gyomorfekélyben illetve, refluxban szenvedők, tehernövekedés annál, szakorvosok ugyanis, gyógyszerének eddig, térítési díja, páciensek dobozonként, minisztérium számításai, betegek terhelése, állam ezen, tb-támogatást több, idősek által, patikákban hagyni, népnyelvben agyfényezőknek, teljes tb-támogatást, legismertebb gyógyszerek, eddigi 1770, támogatást július, eddig szakorvosok, szakorvosok által, egyébként drága, allergiásokat azért, elmúlt években, megszorítások érintik, újonnan diagnosztizált, úgynevezett acetilszalitát, krónikus agyérbetegek, körbe tartozik, hatóanyagcsoport, koleszterinszint, allergiaellenes, szívgyógyszerek, gyomorfekélyben, agyfényezőknek, visszérbetegek, diagnosztizált, gyógyszereinek, érszövődmények, hozzájuthatnak, tehernövekedés, acetilszalitát, gyógyszerektől, gyógyszereket, antiallergiás, gyógyszerének, allergiásokat, gyomorbetegek, kiszerelésért, rákgyógyszert, előterjesztés, megszorítások, többletkiadás, orvosságoknál, szocialisták, kardiológiai, legismertebb, cukorbetegek, alátámasztva, hatékonysága, módosítással, készítmények, hatékonyságú, agyérbetegek, minisztérium, rákbetegeket, egészségügyi, támogatással, támogatására, drasztikusan, egységesítik, kampányukban, változásokat, dobozonkénti, hárommillió, szakorvosok, megemlíteni, százalékkal, támogatását, szégyelljük, dobozonként, úgynevezett, népnyelvben, bizonyított, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 419
  • e Hét: 7417
  • e Hónap: 8364
  • e Év: 44305
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.