Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Spirulina /Chlorella – két csodálatos szupertáplálék
  2019-03-16 20:36:50, szombat
 
 



Az algák olyan tápanyagokban dús szuper ételek, melyek egészségjavító tulajdonságokkal rendelkeznek és hozzájárulnak szervezetünk tökéletes működéséhez, táplálnak, energiát biztosítanak és gyógyítanak.

Már az inkák is fogyasztották - kék színű süteményt sütöttek belőle. Afrikában is fogyasztják és ez mindenütt ott van az asztalon ahol odafigyelnek az egészségre. Az algákból, a zöld porból, napjainkban is készítenek gyógyhatású készítményeket, tablettákat, krémeket vagy ételeket, melyekből a világon a legtöbbet Japánban fogyasztanak. A Japánok több mint 10 kg-ot esznek meg belőle évente, nem azért mert jó az íze, hanem azért mert egészséges. Jelenleg Japánban 40.000 száz éves ember él és ez azért van mert sok algát fogyasztanak. Minden ember Japánban fogyaszt algát, a csecsemőket is beleértve. A csecsemők nyilvánvaló az anyatejen keresztül jutnak hozzá az algákban lelhető értékes tápanyagokhoz, és mindez azért mert a japánok betegség megelőzésre is használják.

Azt jó tudni hogy emiatt a Japánok 20 évvel tovább élnek bolygónk többi lakóinál, sokkal fiatalabbnak néznek ki a koruknál és jóval egészségesebbek. Az algákat használják a cukorbetegség megelőzésére, kevés náluk a rákos megbetegedés, a civilizációs betegségek 80%-át pedig nem ismerik. Ugyanakkor többet dolgoznak mint mi és kevesebbet szabadságolnak. Tehát igazáből ők valamit felfedeztek és ezt nagyon komolyan veszik és kutatják.

Az élelmiszerekre vonatkozó vizsgálatok mai szintjén is ki tudunk mutatni számtalan összetevőt, ami ebben a két mikroalgában (Spirulinában és Chlorellaban) megtalálható. Itt most csak a legfontosabbakat fogjuk felsorolni:

-Kitűnő minőségű protein (fehérje) forrás, ami sokkal koncentráltabb és emészthetőbb, mint bármelyik állati eredetű fehérje.

-Mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza, ráadásul ideális arányban! A Chlorella 58%-a, a Spirulina 65-71%-a protein!

A Spirulinában és Chlorellában meglelhetők az összes ismert B-vitamin források, beleértve a B-12 vitamint, ( ami pedig szinte egy növényben sem található meg így vegetáriánusoknál nagyon fontos a pótlása), és a kiemelten fontos B-9 vitamin is (más néven folsav), a C-vitamin, E-vitamin, ásványi anyagok: a kalcium, magnézium, cink, kálium, nyomelemek, Omega-3 zsírsavak és gamma-linolsav (GLA), valamint mukopoliszacharidok( amik a sejteket tartják/ragasztják össze, az ízületekben a csontvégek egymáson való könnyű elmozdulását teszik lehetővé), valamint Béta-karotin (ami az A-vitamin elővitaminja, amiből az emberi szervezet éppen a szükséges mennyiségben állít elő magának) és nukleinsavak (RNS és DNS), amik a sejtépítésben segítik a szervezetünket.

A mikroalgák megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó pH problémára. Mind a Chlorella, mind a Spirulina lúgosító étel, ami azt jelenti , hogy ellensúlyozza a savasító ételek hatását segítve a testet a pH értékének lúgos irányba emelni. Ennek eredménye az erősödő csontozat és általában véve egészségesebb anyagcsere folyamatok.

A Chlorella és a Spirulina használható pH egyensúly helyreállító ételként. Természetesen a legjobb eredményt akkor fogja valaki elérni, ha nem csupán hozzáadja ezeket a lúgosító superfoodokat a mostani zömében savasító étrendjéhez, hanem óvakodik az olyan dolgoktól, amik erősen elsavasítanak,

Mennyit szedhetünk a mikroalgákból?

Nem kell sokat szedni belőle. Fokozatosan kell a szervezetet hozzá szoktatni, mert mindenki másképp reagál rá. Például aki vérhígitót szed Synkumár tipusút, vagy pajzsmirigy túltengése van, neki csak nagyon kicsi dózisokkal lehet elindítani a kezelést és meg van határozva hogy mennyit szedhet belőle. Nem a teljes adagot, hanem az 1/3-át lehet a megengedett mennyiségnek fogyasztani. Ha csak sugár mellékhatások kivédésére, vagy ha csak a szervezet jól működésére használjuk akkor lehet nagyobb adagokban is használni például 1 evőkanállal (a porított formából), de nem ajánlatos ilyen nagy adaggal kezdeni, mert akkor lehet hogy pár napig intenzíven beindítja a szervezet öntisztulási rendszerét és ez sok kellemetlen tünettel is járhat.

Ha valaki vérhígítót szed, akkor célszerű orvosi ellenörzés mellett elkezdeni a mikroalgás terápiát, ha pedig pajzsmirigy túlműködése van, akkor is kicsi adagokkal kell elkezdeni és csak orvosi ellenörzés mellett lehet szedni. Ezeket az algákat tiszta és ellenőrzött körülmények között tenyésztik, aratják, alacsony hőfokon megszárítják, így nem sérül bennük semmi és mivel 3,5 milliárd évesek ezért ezek őrizték meg legjobban az őssejtekhez való a hasonlóságukat és ezért annyira hatékonyak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságokkal, legfontosabbakat, egészségesebbek, hasonlóságukat, koncentráltabb, szabadságolnak, készítményeket, élelmiszerekre, egészségjavító, táplálkozásból, szervezetünket, mikroalgákból, ellensúlyozza, tápanyagokhoz, elsavasítanak, cukorbetegség, fogyasztották, természetesen, sejtépítésben, superfoodokat, egészségesebb, mellékhatások, hozzájárulnak, tápanyagokban, chlorellában, chlorellaban, elmozdulását, esszenciális, odafigyelnek, elővitaminja, fiatalabbnak, spirulinában, fogyasztanak, megszárítják, mennyiségnek, megbetegedés, algák olyan, asztalon ahol, zöld porból, legtöbbet Japánban, csecsemők nyilvánvaló, anyatejen keresztül, algákban lelhető, japánok betegség, algákat használják, cukorbetegség megelőzésére, rákos megbetegedés, civilizációs betegségek, élelmiszerekre vonatkozó, legfontosabbakat fogjuk, összes ismert, kiemelten fontos, Jelenleg Japánban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Németh László tollából  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Akik bántanak téged  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  képre írva  Egy bizonyos határt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A kételkedés kezelése  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Nem számIt  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Krisztinától  Reggel van  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Nevem  Png nő  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogy lehet megtartani  Egy maradéktalanul uralt világ  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Png telefon  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Az igazi szeretetért rendszeri...  A másik dolog,  Zilahy Lajos gondolata  Rátalálsz  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Elköszönt  Elköszönt  Png virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  Jónás Tamás – Végtelen b...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png rózsa csokor  Png rózsa csokor  Zilahy Lajos gondolata  Nem számIt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bounty krémes  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jó éjszakát  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi lenne ha  Kaffka_Margit 
Bejegyzés Címkék
algák olyan, asztalon ahol, zöld porból, legtöbbet Japánban, csecsemők nyilvánvaló, anyatejen keresztül, algákban lelhető, japánok betegség, algákat használják, cukorbetegség megelőzésére, rákos megbetegedés, civilizációs betegségek, élelmiszerekre vonatkozó, legfontosabbakat fogjuk, összes ismert, kiemelten fontos, sejteket tartják, csontvégek egymáson, emberi szervezet, szükséges mennyiségben, sejtépítésben segítik, mikroalgák megoldást, táplálkozásból származó, savasító ételek, erősödő csontozat, legjobb eredményt, lúgosító superfoodokat, mostani zömében, olyan dolgoktól, szervezetet hozzá, teljes adagot, megengedett mennyiségnek, porított formából, szervezet öntisztulási, mikroalgás terápiát, algákat tiszta, őssejtekhez való, tulajdonságokkal, legfontosabbakat, egészségesebbek, hasonlóságukat, koncentráltabb, szabadságolnak, készítményeket, élelmiszerekre, egészségjavító, táplálkozásból, szervezetünket, mikroalgákból, ellensúlyozza, tápanyagokhoz, elsavasítanak, cukorbetegség, fogyasztották, természetesen, sejtépítésben, superfoodokat, egészségesebb, mellékhatások, hozzájárulnak, tápanyagokban, chlorellában, chlorellaban, elmozdulását, esszenciális, odafigyelnek, elővitaminja, fiatalabbnak, spirulinában, fogyasztanak, megszárítják, mennyiségnek, megbetegedés, öntisztulási, rendelkeznek, civilizációs, emészthetőbb, nukleinsavak, biztosítanak, megelőzésére, megtalálható, helyreállító, szervezetünk, mennyiségben, mikroalgában, jelenthetnek, szervezetet, működéséhez, megelőzésre, fokozatosan, fogyasztani, megengedett, használható, pajzsmirigy, étrendjéhez, meglelhetők, tartalmazza, kellemetlen, őssejtekhez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 593
  • e Hét: 2731
  • e Hónap: 34217
  • e Év: 238918
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.