Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csontritkulás ellen - brokkoli
  2019-04-04 09:53:25, csütörtök
 
 



A táplálkozási lista csúcsán helyezkednek el a keresztesvirágú zöldségek, köztük a brokkoli. Ez nem csoda, figyelembe véve azt a tényt, hogy a növény tele van rákellenes antioxidánsokkal, rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

A brokkolit már a Római Birodalomban is tápláléknövényként termesztették és az egészség, illetve a hosszú élettartam előmozdítása szempontjából egyedülállóan értékes tápláléknak tekintették.

Hozzáértők úgy vélik, hogy a brokkoli rákellenes hatásokkal rendelkezik, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Ez a zöldség lassítja az öregedési folyamatokat, elősegíti a fogak és az íny egészségét, illetve jobb csontegészséget biztosít. A brokkoli segítséget nyújt az irritált bőr megelőzésében, elősegíti a sebgyógyulást és megtámogatja a szem egészségét. Mindemellett védelmet biztosít a májnak, megtámogatja a méregtelenítő folyamatokat, kiegyensúlyozott pH-szintet biztosít, javítja a hormonális egészséget és a mellékvese működését. Javítja a termékenységet, fokozza az anyagcserét és idősebb korban is jobb kognitív funkciót képes biztosítani.

A brokkoli fitokémiai anyagokban gazdag. Ilyenek az izotiocianátok, de van még benne szulforafán és indol is. Ez utóbbi két erős antioxidáns és a méregtelenítő enzimek stimulátorai, amelyek védik a DNS szerkezetét.

A brokkoli tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal, például B6-vitaminnal, amely segít a szív és az agy egészségi állapotának megtartásában. A brokkoli elősegíti a szív egészségét a szívinfarktus és a stroke megelőzésével, az artériák tisztaságának megőrzésével, csökkenti a magas koleszterinszintet és a magas vérnyomás is.

A brokkoli magas A-vitamin-szintje előnyös a bőr, a szem egészsége és a termékenység szempontjából. A béta-karotin elengedhetetlen a máj egészségéhez, az immunrendszer megfelelő működéséhez és a rákos megbetegedések megelőzéséhez.

A brokkoli a K-vitamin, a kalcium, a magnézium és a kálium kiváló forrása, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges csontok, körmök és fogak számára. A K-vitamin és a vas nagyon fontos a csont ásványi sűrűségének fenntartásához, de emellett a vér egészségét is javítja és az energiaszintet is növelni tudja.

A brokkoliban lévő kalcium szerepet játszik a kalciumhiány megelőzésében, valamint az erős fogak és csontok építésében és fenntartásában, különösen idősebb korban, amikor az emberek hajlamosabbak a csonttörésre és a csontsűrűség-csökkenésre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Címkék: antioxidánsokkal, kiegyensúlyozott, elengedhetetlen, csontegészséget, keresztesvirágú, energiaszintet, termékenységet, izotiocianátok, fenntartásában, megbetegedések, fenntartásához, méregtelenítő, egyedülállóan, szempontjából, termesztették, megtartásában, megelőzésében, sebgyógyulást, megelőzésével, megelőzéséhez, immunrendszer, hajlamosabbak, szívinfarktus, tisztaságának, folyamatokat, csontsűrűség, csonttörésre, kalciumhiány, mindemellett, termékenység, megőrzésével, előmozdítása, megtámogatja, vitaminokkal, egészségéhez, stimulátorai, táplálkozási lista, keresztesvirágú zöldségek, növény tele, hosszú élettartam, brokkoli rákellenes, zöldség lassítja, öregedési folyamatokat, brokkoli segítséget, szem egészségét, méregtelenítő folyamatokat, hormonális egészséget, mellékvese működését, brokkoli fitokémiai, méregtelenítő enzimek, brokkoli tele, brokkoli elősegíti, Római Birodalomban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  39 ígéret  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Önmaga ellenére  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul Éluard - És egy mosoly  képre írva  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egyszerű  A pitypang legendája  jó reggelt  A Magyar Költészet napja alkal...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Nagy és kis csodák  Magyar költészet napja  Alvó kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  Magamnak  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Robin Wight pitypang szobra  Az ember  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Krisztinától  Martin Buber, A haszidim meséi  Jó nap volt  Facebookon kaptam Krisztinától  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Alvó cica  képre írva  Jó nap volt  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Mindent de mindent visszakap  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Egy gondolat  Ott van  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép álmokat!  Tanácsok egy pszichológustól  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  jó reggelt  Előfordul, hogy  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Ott van  Sorsunk miatt...  Emlékezz  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Van néhány kérdés, amin gondol...  Minden tavaszból őrizz.. 
Bejegyzés Címkék
táplálkozási lista, keresztesvirágú zöldségek, növény tele, hosszú élettartam, brokkoli rákellenes, zöldség lassítja, öregedési folyamatokat, brokkoli segítséget, szem egészségét, méregtelenítő folyamatokat, hormonális egészséget, mellékvese működését, brokkoli fitokémiai, méregtelenítő enzimek, brokkoli tele, brokkoli elősegíti, szív egészségét, stroke megelőzésével, artériák tisztaságának, magas vérnyomás, brokkoli magas, szem egészsége, termékenység szempontjából, béta-karotin elengedhetetlen, immunrendszer megfelelő, rákos megbetegedések, kálium kiváló, egészséges csontok, csont ásványi, brokkoliban lévő, kalciumhiány megelőzésében, erős fogak, emberek hajlamosabbak, antioxidánsokkal, kiegyensúlyozott, elengedhetetlen, csontegészséget, keresztesvirágú, energiaszintet, termékenységet, izotiocianátok, fenntartásában, megbetegedések, fenntartásához, méregtelenítő, egyedülállóan, szempontjából, termesztették, megtartásában, megelőzésében, sebgyógyulást, megelőzésével, megelőzéséhez, immunrendszer, hajlamosabbak, szívinfarktus, tisztaságának, folyamatokat, csontsűrűség, csonttörésre, kalciumhiány, mindemellett, termékenység, megőrzésével, előmozdítása, megtámogatja, vitaminokkal, egészségéhez, stimulátorai, helyezkednek, táplálkozási, birodalomban, szerkezetét, brokkoliban, csökkenésre, rendelkezik, biztosítani, sűrűségének, állapotának, szulforafán, működéséhez, anyagcserét, antioxidáns, tápláléknak, tekintették, anyagokban, fitokémiai, egészségét, segítséget, építésében, egészséges, mellékvese, anyagokkal, figyelembe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3535
  • e Hét: 13649
  • e Hónap: 27398
  • e Év: 232099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.