|
2019-04-04 10:10:57, csütörtök
|
|
|
Manapság nagyon sokan szenvednek cukorbetegségben, és az emberek jelentős hányada szintén ott toporog a diabétesz előszobájában a magas vércukorértéke miatt. A vércukorszint stabilizálása ezért rendkívül fontos. Valójában a vércukorszint szabályozására a legjobb megoldás az életmód megváltozása és az étrend megjavítása.
Az étkezés utáni emelkedett glükóz- és inzulinszint növelheti a cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Az inzulin segíti a glükóz szállítását a sejtekbe, mégpedig energiatermelés és tárolás céljából. Ha azonban a sejtek elveszítik az inzulinra való reagálás képességet, akkor a hasnyálmirigy még több inzulint fog termelni, ami viszont krónikus degeneratív állapotokat, például 2-es típusú cukorbetegséget, magas vérnyomást, ateroszklerózist, krónikus gyulladást, elhízást és rákos megbetegedést okozhat.
A magas vércukorszint gyulladást is generálhat a szervezetben, még azon személyek esetében is, akik nem cukorbetegek. Az emelkedett vércukorszint károsodást okozhat, például vesekárosodást, de okozhatja a szív- és érsejtek merevségét, ami megnöveli a stroke, a szívroham és a szívelégtelenség kockázatát.
A magas vércukorszint ezen kívül a glükóz kémiai kötődését eredményezheti a fehérjékben. Ez egy olyan folyamat, amit glikációnak neveznek. A kutatók úgy vélik, hogy a glikáció felgyorsítja az öregedési folyamatot.
A kutatók azt gondolják, hogy az étkezés utáni emelkedett vércukorszint mintegy előre jelezheti a jövőbeni megbetegedéseket, még azoknál az embereknél is, akiknek a vércukorszintje egyébként normális.
Egy tanulmányban arról számoltak be, hogy a maqui bogyó kivonata, amelyet egy órával az orális glükóztolerancia-tesztek előtt adtak be, jelentősen lecsökkentette a vércukor- és az inzulinszintet.
A maqui bogyót gyakran nevezik chilei borbogyónak is, hiszen ez a gyümölcs legfőképpen Chilében őshonos. A bogyóknak intenzív sötétlila színük van. Tele van értékes antociánokkal, amelyek erős antioxidáns vegyületek.
A maqui bogyó magas rosttartalommal rendelkezik, de antioxidáns C-vitaminban is gazdag. Van még benne vas, kálium és kalcium is.
A maqui bogyó gyulladásgátló tulajdonsággal is büszkélkedhet, amely egy gyulladásgátló enzim, a COX-2 gátlására is képes.
A maqui bogyó eredményesnek bizonyult a vérnyomás csökkentésében, az érrendszer működésének javításában és az artériák egészségének megőrzésében. Ezen kívül segít csökkenteni a káros LDL-koleszterin szintjét és a súlycsökkenést is megtámogatja. Mivel antociánban rendkívül gazdag, így még a kognitív hanyatlást is lelassíthatja.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: megbetegedéseket, ateroszklerózist, szívelégtelenség, cukorbetegségben, glükóztolerancia, rosttartalommal, energiatermelés, vércukorszintje, cukorbetegséget, tulajdonsággal, gyulladásgátló, eredményezheti, csökkentésében, kialakulásának, inzulinszintet, súlycsökkenést, lecsökkentette, szabályozására, vesekárosodást, vércukorértéke, büszkélkedhet, megbetegedést, vércukorszint, hasnyálmirigy, eredményesnek, lelassíthatja, stabilizálása, cukorbetegség, antociánokkal, előszobájában, egészségének, szervezetben, megőrzésében, inzulinszint, tanulmányban, szívbetegség, emberek jelentős, diabétesz előszobájában, magas vércukorértéke, vércukorszint stabilizálása, vércukorszint szabályozására, legjobb megoldás, életmód megváltozása, étrend megjavítása, étkezés utáni, szívbetegség kialakulásának, inzulin segíti, glükóz szállítását, sejtek elveszítik, inzulinra való, magas vércukorszint, emelkedett vércukorszint,
|
|
|
|
emberek jelentős, diabétesz előszobájában, magas vércukorértéke, vércukorszint stabilizálása, vércukorszint szabályozására, legjobb megoldás, életmód megváltozása, étrend megjavítása, étkezés utáni, szívbetegség kialakulásának, inzulin segíti, glükóz szállítását, sejtek elveszítik, inzulinra való, magas vércukorszint, emelkedett vércukorszint, szívelégtelenség kockázatát, glükóz kémiai, olyan folyamat, glikáció felgyorsítja, öregedési folyamatot, jövőbeni megbetegedéseket, vércukorszintje egyébként, tanulmányban arról, maqui bogyó, maqui bogyót, gyümölcs legfőképpen, bogyóknak intenzív, gyulladásgátló enzim, vérnyomás csökkentésében, érrendszer működésének, artériák egészségének, káros LDL-koleszterin, kognitív hanyatlást, megbetegedéseket, ateroszklerózist, szívelégtelenség, cukorbetegségben, glükóztolerancia, rosttartalommal, energiatermelés, vércukorszintje, cukorbetegséget, tulajdonsággal, gyulladásgátló, eredményezheti, csökkentésében, kialakulásának, inzulinszintet, súlycsökkenést, lecsökkentette, szabályozására, vesekárosodást, vércukorértéke, büszkélkedhet, megbetegedést, vércukorszint, hasnyálmirigy, eredményesnek, lelassíthatja, stabilizálása, cukorbetegség, antociánokkal, előszobájában, egészségének, szervezetben, megőrzésében, inzulinszint, tanulmányban, szívbetegség, megtámogatja, megváltozása, felgyorsítja, cukorbetegek, szállítását, fehérjékben, rendelkezik, állapotokat, antioxidáns, degeneratív, legfőképpen, borbogyónak, glikációnak, javításában, csökkenteni, megjavítása, működésének, koleszterin, antociánban, képességet, károsodást, vegyületek, kockázatát, folyamatot, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
137 db bejegyzés |
e év: |
472 db bejegyzés |
Összes: |
49265 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 83
- e Hét: 5324
- e Hónap: 25186
- e Év: 201061
|
|
|