Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ellopás-elmélet
  2019-04-11 08:41:08, csütörtök
 
  ,,Azok pedig összegyűltek a vénekkel, és miután határozatot hoztak, sok ezüstpénzt adtak a katonáknak, és így szóltak: 'Ezt mondjátok: Tanítványai éjjel odajöttek, és ellopták őt, amíg mi aludtunk.'" Máté 28,12-13


Alighogy feltámadt az Úr Jézus, ellenségei is akcióba léptek annak érdekében, hogy ezt a csodát félremagyarázzák. A legjobb hazugság, amelyet az idő tájt ki tudtak találni, az volt, hogy a tanítványok éjszaka odajöttek a sírhoz, és ellopták Jézus testét. Az ,,ellopás-elmélet" sorsa azonban az - mint minden más ilyen elméleté -, hogy több kérdést vet fel, mint ahányat megválaszol. Például:

Miért nem vonták kétségbe a főpapok és vének a katonáknak az üres sírral kapcsolatos jelentését? Elfogadták igaznak, és sietve kitaláltak rá valamilyen magyarázatot, hogy miként történt az egész.

Miért aludtak volna a katonák, amikor őrködniük kellett volna? A római hadseregben halállal büntették azt a katonát, aki elaludt az őrhelyén. És a főpapok mégis büntetéstől való mentességet biztosítottak számukra. Miért?

Hogy volt lehetséges, hogy valamennyi katona egyszerre aludt el? Túlmegy a szavahihetőség határán az az elképzelés, hogy mindnyájan egyidejűleg kockáztatták a halálbüntetést, csak azért, hogy egy kis alváshoz jussanak.

Hogyan tudhatták a tanítványok elgörgetni a követ anélkül, hogy az őrséget felébresztették volna? A kő súlyos volt, és csak nagy zajjal lehetett elmozdítani.

Hogyan tudták a tanítványok egyáltalán megmozdítani a követ? A heródesi korban a sírkövet egy vájatban görgették, mígnem egy mélyedésben megállt. Sokkal könnyebb volt tehát egy ilyen sírt lezárni, mint ismét felnyitni. Azonfelül a sírt a római hatóságok a lehető legjobban ,,biztosították".

Valószínű-e, hogy a tanítványok, akik félve csak az imént futottak el, hogy az életüket mentsék - hirtelen olyan bátorságot nyertek, amellyel fölvették a harcot a római őrséggel, és kirabolták a sírt? Nyilván tudták, hogy az ilyen cselekmény milyen súlyos büntetést von maga után.

Ha a katonák mindnyájan aludtak, honnét tudhatták, hogy a tanítványok ellopták Jézus testét?

Ha a tanítványok lopták el a testet, miért vesztegettek még időt arra is, hogy a leplet eltávolítsák a halottról, sőt a fejkendőt külön szépen összehajtogassák (Lk 24,12; Jn 20,6-7)?

Egyáltalán, miért akarták volna a tanítványok ellopni Jézus testét? Erre nincs sem ok, sem indíték. Ellenkezőleg, ők maguk is meg voltak lepve, és hitetlenkedtek, amikor megtudták, hogy Jézus feltámadt.

Hogyan indulhattak a tanítványok, ezek az emberek széles e világra, életüket is kockára téve, hirdetni a feltámadást, ha tudták, hogy ez hazugság? P. Little mondja: ,,Senki sem hal meg olyasmiért, amiről tudja, hogy hazugság." A tanítványok tehát tökéletesen meg voltak győződve arról, hogy az Úr Jézus feltámadt.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: félremagyarázzák, összehajtogassák, felébresztették, szavahihetőség, hitetlenkedtek, halálbüntetést, biztosították, biztosítottak, kockáztatták, eltávolítsák, megmozdítani, ellenkezőleg, vesztegettek, összegyűltek, magyarázatot, tanítványok, elmozdítani, egyidejűleg, hadseregben, indulhattak, kapcsolatos, büntetéstől, mélyedésben, megválaszol, mentességet, tökéletesen, határozatot, tanítványai, feltámadást, katonáknak, olyasmiért, egyáltalán, elgörgetni, lehetséges, mindnyájan, kitaláltak, csodát félremagyarázzák, legjobb hazugság, tanítványok éjszaka, üres sírral, római hadseregben, főpapok mégis, szavahihetőség határán, tanítványok elgörgetni, követ anélkül, őrséget felébresztették, tanítványok egyáltalán, heródesi korban, vájatban görgették, mélyedésben megállt, ilyen sírt, római hatóságok, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó nap volt  ajándék, mellyel meglepem  József Attila – Keresek ...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Walter Chrysler mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Zilahy Lajos gondolata  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Robert Merle tollából  Nagy és kis csodák  Azért kaptad  Alvó kislány  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Szép estét kedves látogatóimna...  Vidámság  Mindig lesz olyan  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Magamnak  "Ez egy csoda"  Mindent de mindent visszakap  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Töröld le  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szívek  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az ember emlékekből áll  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Paul David Tripp Április 14  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Sík Sándor - Ha jő a perc  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Isten hűségének mértéke  Van néhány kérdés, amin gondol...  Esterházy Péterre emlékezünk  Spenót fasírttal  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szabó T. Anna - Pitypang  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Vannak emberek  A felvilágosodás...  Walter Chrysler mondta  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Robert Merle tollából  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Egyszerű  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  képre írva  Egy párkányon  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Különleges  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy 
Bejegyzés Címkék
csodát félremagyarázzák, legjobb hazugság, tanítványok éjszaka, üres sírral, római hadseregben, főpapok mégis, szavahihetőség határán, tanítványok elgörgetni, követ anélkül, őrséget felébresztették, tanítványok egyáltalán, heródesi korban, vájatban görgették, mélyedésben megállt, ilyen sírt, római hatóságok, lehető legjobban, imént futottak, életüket mentsék, római őrséggel, ilyen cselekmény, katonák mindnyájan, tanítványok ellopták, tanítványok lopták, leplet eltávolítsák, fejkendőt külön, tanítványok ellopni, emberek széles, tanítványok tehát, félremagyarázzák, összehajtogassák, felébresztették, szavahihetőség, hitetlenkedtek, halálbüntetést, biztosították, biztosítottak, kockáztatták, eltávolítsák, megmozdítani, ellenkezőleg, vesztegettek, összegyűltek, magyarázatot, tanítványok, elmozdítani, egyidejűleg, hadseregben, indulhattak, kapcsolatos, büntetéstől, mélyedésben, megválaszol, mentességet, tökéletesen, határozatot, tanítványai, feltámadást, katonáknak, olyasmiért, egyáltalán, elgörgetni, lehetséges, mindnyájan, kitaláltak, bátorságot, valamilyen, elfogadták, jelentését, cselekmény, kirabolták, valamennyi, ezüstpénzt, elképzelés, ellenségei, macdonald, tudhatták, megtudták, feltámadt, görgették, valószínű, mondjátok, fölvették, büntették, érdekében, büntetést, egyszerre, felnyitni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 352 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3184
  • e Hét: 11896
  • e Hónap: 23771
  • e Év: 211573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.