Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kegyelemből
  2019-04-20 12:58:33, szombat
 
  "Ha pedig kegyelemből van, akkor már nem cselekedetekért, mivel a kegyelem akkor nem volna kegyelem." Róma 11,6

Ha valaki, miután hívő keresztyénné lett, hamarosan megszilárdul a kegyelemről szóló bibliai tanításban, ezáltal megkíméli magát későbbi életének számtalan problémájától. Alapvető fontosságú megértenünk azt, hogy az üdvösség Isten ingyen kegyelmének ajándéka, és hogy ezt olyanok kapják meg, akik éppen az ellenkezőjét érdemelnék. Nincs semmi, amit tehet vagy amivé lehet bárki is, hogy ezáltal kiérdemelhetné az örök életet. Az örök élet azoknak adatik, akik már feladtak a saját érdemükkel kapcsolatos minden elképzelést, és egyedül a Megváltó érdemében bíznak.

Ha felismertük, hogy az üdvösség kizárólag kegyelemből van, akkor tudhatjuk, hogy üdvösségünk van! Ha üdvösségünk bármily kicsiny részben is magunktól és nyomorúságos teljesítményünktől függne, akkor sohasem lehetnénk bizonyosak benne. Sohasem tudnánk, hogy eleget teljesítettünk-e, vagy azt tettük-e, amit kellett. De ha az üdvösség teljesen Krisztus művétől függ, akkor többé nincs helye a gyötrő kételkedésnek.

Ugyanez érvényes az örök üdvösség bizonyosságára. Ha üdvbizonyosságunk valamiképpen a kitartásunkon múlnék, akkor ma talán lenne üdvösségünk, de holnap ismét a kárhozatban lennénk.

Aki kegyelem által él, az nem válik a bűn tehetetlen sakkfigurájává. A bűn uralkodik a törvény alatt levőkön, mert bár igaz, hogy a törvény megmondja nekik, hogy mit tegyenek, de nem ad erőt ahhoz, hogy azt meg is valósítsák. Ezzel szemben a kegyelem tökéletes helyzetet ajándékoz az embernek Isten előtt, megtanítja, hogy elhívatásához méltóan járjon, képessé teszi erre a benne lakó Szent Szellem, és még meg is jutalmazza érte.

A kegyelem alatt a szolgálat boldog kiváltság, nem pedig törvény adta kényszer. A hívő embert a szeretet indítja, nem a félelem. Az üdvösséget nyert bűnös megemlékezik arról, mit szenvedett az Úr, hogy őt megváltsa, és mindez arra indítja, hogy életét odaadó szolgálatban töltse el.

A kegyelem azzal is meggazdagítja életünket, hogy hálaadásra, dicséretre, imádásra indít. Annak tudata, hogy ki az Úr Jézus, és kik vagyunk mi természettől fogva és gyakorlati életünkben, és hogy mi mindent tett Ő értünk: szerető imádatban árad ki szívünkből feléje.

Semmi nincs, ami Isten kegyelméhez fogható lenne. Isten valamennyi tulajdonságának ez a koronagyémántja. Gyökerezz meg mélyen Isten kegyelmében, és ez egész életedet átalakítja!

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: tulajdonságának, cselekedetekért, koronagyémántja, kiérdemelhetné, bizonyosságára, teljesítettünk, sakkfigurájává, elhívatásához, meggazdagítja, kitartásunkon, kételkedésnek, problémájától, keresztyénné, valamiképpen, megszilárdul, természettől, nyomorúságos, ellenkezőjét, megemlékezik, szolgálatban, megértenünk, kegyelmének, kegyelméhez, üdvösségünk, felismertük, kegyelemről, kegyelmében, kapcsolatos, elképzelést, kegyelemből, kárhozatban, életünkben, szenvedett, dicséretre, hálaadásra, gyakorlati, kegyelem akkor, kegyelemről szóló, üdvösség Isten, ellenkezőjét érdemelnék, örök életet, örök élet, saját érdemükkel, üdvösség kizárólag, üdvösség teljesen, gyötrő kételkedésnek, örök üdvösség, kitartásunkon múlnék, kárhozatban lennénk, törvény alatt, törvény megmondja, kegyelem tökéletes, Szent Szellem, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Harang ( gif )  A nagy természet  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Humor is meg nem is szerinted?  Az izmaink nem csak testmozgás...  Jó éjszakát  Boldogság  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  A pálma a győzelem és a diadal...  Aki belekortyol  Humor is meg nem is szerinted?  Haja van  Virágvasárnap a húsvét előtti  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Szeretettel !  A tavasz nem csak önmagában sz...  Maci az északi fény alatt  képre írva  Nárcisz  Boldog virágvasárnapot minden...  Tedd őt foglyul, Uram  Virágos mező  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Isten . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Öröknek hinni . . .  Nárcisz  Nem hazudnak  Szép estét  Mi van, ha?  képre írva  Soli Deo gloria  képre írva  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  képre írva  Az erdőterápia egészségre gyak...  Most - segíts meg Mária ,  Ha nyitott vagy  Szívet megérintő . . .  Ködvirágok  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Esti kép  Az idegen országok éghajlata  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Graffiti bölcsesség  Kékfestőről pár szóban  Mire jók ?  Paul David Tripp Március 27  Manna OWell tollából  képre írva  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Esti kép  A nagy természet  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Esti Ima !  képre írva  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Görgess  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varázskönyv  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Virágos mező  Facebookon kaptam  Esti kép  Sárkány  Humor is meg nem is szerinted? 
Bejegyzés Címkék
kegyelem akkor, kegyelemről szóló, üdvösség Isten, ellenkezőjét érdemelnék, örök életet, örök élet, saját érdemükkel, üdvösség kizárólag, üdvösség teljesen, gyötrő kételkedésnek, örök üdvösség, kitartásunkon múlnék, kárhozatban lennénk, törvény alatt, törvény megmondja, kegyelem tökéletes, embernek Isten, benne lakó, kegyelem alatt, szolgálat boldog, hívő embert, szeretet indítja, üdvösséget nyert, kegyelem azzal, tulajdonságának, cselekedetekért, koronagyémántja, kiérdemelhetné, bizonyosságára, teljesítettünk, sakkfigurájává, elhívatásához, meggazdagítja, kitartásunkon, kételkedésnek, problémájától, keresztyénné, valamiképpen, megszilárdul, természettől, nyomorúságos, ellenkezőjét, megemlékezik, szolgálatban, megértenünk, kegyelmének, kegyelméhez, üdvösségünk, felismertük, kegyelemről, kegyelmében, kapcsolatos, elképzelést, kegyelemből, kárhozatban, életünkben, szenvedett, dicséretre, hálaadásra, gyakorlati, érdemükkel, üdvösséget, érdemelnék, bizonyosak, jutalmazza, szívünkből, valamennyi, fontosságú, megtanítja, valósítsák, átalakítja, tanításban, tehetetlen, tudhatjuk, hamarosan, életünket, helyzetet, tökéletes, gyökerezz, uralkodik, macdonald, megmondja, érdemében, kizárólag, imádatban, ajándékoz, számtalan, magunktól, kiváltság, megváltsa, lehetnénk, szolgálat, megkíméli, üdvösség, teljesen, krisztus, kegyelem, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1094
  • e Hét: 3996
  • e Hónap: 65665
  • e Év: 184757
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.