Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A test megtisztítója: kakukkfű
  2019-04-20 19:35:04, szombat
 
 



Ez a gyógynövény sokféle ételhez illeszkedik, melyeknek nagyon finom aromát kölcsönöz. A kakukkfű tele van egészséget elősegítő vegyületekkel, vitaminokkal, antioxidánsokkal és egyéb tápanyagokkal. A kakukkfüvet leginkább a mediterrán területeken termesztik nagy mennyiségben kulináris és terápiás felhasználási célból. A gyógynövény nagy hasznunkra lehet sütés és főzés során, azonban az egészségünket is szolgálhatja, hiszen kisöpri a méreganyagokat a szervezetből és sok betegség megelőzésében és gyógyításában is a segítségünkre lehet.

A kakukkfűnek rendkívül sok egészségügyi előnye létezik, és ez a benne lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhető. A kakukkfű kiváló rost-, kalcium-, vas-, mangán-, A-, B6- és C-vitamin-forrás. A növényben olyan fenolvegyületek is megtalálhatók, mint a timol, a karvakrol és az eugenol. Ezek a fenolos vegyületek ellenállnak a káros mikroorganizmusoknak, nagy erőkkel veszik fel a harcot a gombás fertőzésekkel szemben.

A légzőszervi egészség fontos, különösen akkor, ha az immunrendszer nem működik megfelelően. A kakukkfű azonban megnyugtatja a légutakat és elősegíti a tüdő egészségét.

A megfelelő vérnyomás- és a koleszterinszint mind szerepet játszanak a szív egészségében. A kakukkfű olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek jó hatással vannak a koleszterinre és a vérnyomásra is.

A kakukkfű segíthet a mentális egészség megőrzésében is, ugyanis befolyásolja a neurotranszmittereket és fokozhatja a hangulatot. A kakukkfű rendszeres fogyasztása mindemellett elősegíti a dopamin és a szerotonin termelését.

A legújabb vizsgálatok megerősítik, hogy ez a gyógynövény képes megtámogatni a bőr egészségét is. Egy másik tanulmány arról számolt be, hogy a kakukkfű hozzájárulhat a ráncok megjelenésének a csökkenéséhez is.

A kakukkfűben rengeteg antioxidáns vegyület is fellelhető. Ilyen például az apigenin, a luteolin, a szaponinok és a csersav. Ezek az antioxidáns vegyületek segítenek a káros szabad gyökök semlegesítésében, mielőtt azok károsodást és oxidatív stresszt okozhatnának.

A kakukkfüvet depresszió leküzdésére is bátran alkalmazhatjuk, sőt még a szezonális megbetegedések esetén is hasznát vehetjük, hiszen csillapítja a köhögést és a torokfájást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokkal, koleszterinszint, semlegesítésében, fenolvegyületek, megjelenésének, méreganyagokat, megbetegedések, alkalmazhatjuk, immunrendszer, tápanyagokkal, megelőzésében, megtalálhatók, csökkenéséhez, egészségünket, koleszterinre, felhasználási, segítségünkre, hozzájárulhat, gyógyításában, vegyületekkel, fertőzésekkel, szolgálhatja, okozhatnának, mindemellett, megtámogatni, vitaminoknak, egészségében, szervezetből, tápanyagokat, egészségügyi, megőrzésében, megnyugtatja, befolyásolja, vitaminokkal, mennyiségben, megfelelően, gyógynövény sokféle, kakukkfű tele, kakukkfüvet leginkább, mediterrán területeken, gyógynövény nagy, segítségünkre lehet, kakukkfűnek rendkívül, benne lévő, kakukkfű kiváló, növényben olyan, fenolos vegyületek, gombás fertőzésekkel, légzőszervi egészség, kakukkfű azonban, tüdő egészségét, megfelelő vérnyomás-,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csend  Martin Buber, A haszidim meséi  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 14  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Vidámság  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Andrássy Réka - A bolond Böske  Nem kell hozzá fürdőruhás  József Attila - Kopogtatás nél...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Sorsunk miatt...  Paul David Tripp Április 13  Töröld le  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mindig lesz olyan  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul David Tripp Április 14  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Eduardo Sacheri gondolata  Ismeretlen: Ikarusz monda  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  39 ígéret  Ma van a magyar költészet napj...  Martin Buber, A haszidim meséi  Jázmin  Magamnak  Esterházy Péterre emlékezünk  jó reggelt  Ady Endre - Mindegy átka  Anyák napjára  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Zilahy Lajos gondolata  Az ember emlékekből áll  képre írva  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Eduardo Sacheri gondolata  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Baranyi Ferenc - N i n c s  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Emlékezz  A sorsod  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Latinovits Zoltán tollából  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Szeretem ujjad karcsuságait,  Anyák napjára  Egy párkányon  Facebookon kaptam Krisztina b...  Vannak emberek 
Bejegyzés Címkék
gyógynövény sokféle, kakukkfű tele, kakukkfüvet leginkább, mediterrán területeken, gyógynövény nagy, segítségünkre lehet, kakukkfűnek rendkívül, benne lévő, kakukkfű kiváló, növényben olyan, fenolos vegyületek, gombás fertőzésekkel, légzőszervi egészség, kakukkfű azonban, tüdő egészségét, megfelelő vérnyomás-, koleszterinszint mind, szív egészségében, kakukkfű olyan, kakukkfű segíthet, mentális egészség, kakukkfű rendszeres, szerotonin termelését, legújabb vizsgálatok, gyógynövény képes, másik tanulmány, kakukkfű hozzájárulhat, ráncok megjelenésének, kakukkfűben rengeteg, antioxidáns vegyületek, káros szabad, kakukkfüvet depresszió, szezonális megbetegedések, antioxidánsokkal, koleszterinszint, semlegesítésében, fenolvegyületek, megjelenésének, méreganyagokat, megbetegedések, alkalmazhatjuk, immunrendszer, tápanyagokkal, megelőzésében, megtalálhatók, csökkenéséhez, egészségünket, koleszterinre, felhasználási, segítségünkre, hozzájárulhat, gyógyításában, vegyületekkel, fertőzésekkel, szolgálhatja, okozhatnának, mindemellett, megtámogatni, vitaminoknak, egészségében, szervezetből, tápanyagokat, egészségügyi, megőrzésében, megnyugtatja, befolyásolja, vitaminokkal, mennyiségben, megfelelően, kakukkfűnek, kakukkfüvet, gyógynövény, antioxidáns, ellenállnak, leküzdésére, légzőszervi, csillapítja, területeken, vérnyomásra, megerősítik, fogyasztása, vizsgálatok, torokfájást, kakukkfűben, illeszkedik, károsodást, egészséget, szerotonin, rendszeres, termelését, vegyületek, hangulatot, depresszió, hasznunkra, fellelhető, egészségét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 11357
  • e Hónap: 25106
  • e Év: 229807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.