Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Újra itthon
  2008-12-28 19:54:34, vasárnap
 
   
  25-én reggel indultunk el, végig latyakban vezettem. Bécs fölött szép volt az erdő, havazott, aztán a bajor erdőnél is. A kocsi jól ment, könnyedén föltornáztam 190-re, a feleségem szeme sem rebbent. Persze csak ott, ahol nincsen sebességkorlátozás. Németországban. Igaz, ez a fogyasztáson is látszott.
Linz fölött megálltam, szólt a telefon, kisunokán szólt bele türelmetlenül: hol vagytok már? - kérdezte. Nagyon várt bennünket.
A németeknél karácsonykor abszolut csukva minden, az autópályát leszámítva még a benzínkutak többsége sem üzemelt. Sétáltunk a csöppséggel egy kicsit, bementünk Ingolstadtba, de olyan hideg volt, hogy visszamenekültünk a kocsiba.
Szombaton nyitva volt minden, elmentünk a Westparkba tornacipőt venni Szandrának, aztán egy nadrág is került mellé, meg egy gumicsizma, meg egy csizma. Az egész 50 Euro volt, ez nem sok ezekért a dolgokért.
Ma reggel indultunk vissza, a picike "elmagyarázta, hogy a "höhgerét" (hallókészülék) miatt nem tud jönni velünk, pedig jönne ő Magyarországra. Pontosabban Feketeerdőre, mert neki az Magyarország.
Majd nyáron, egyedül.
Itthon befűtöttem, jó egy kicsit hazaérkezni.
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
Címkék: németországban, magyarországra, hallókészülék, türelmetlenül, fogyasztáson, karácsonykor, ingolstadtba, elmagyarázta, feketeerdőre, föltornáztam, magyarország, hazaérkezni, pontosabban, benzínkutak, csöppséggel, autópályát, tornacipőt, gumicsizma, németeknél, befűtöttem, westparkba, leszámítva, szandrának, indultunk, latyakban, megálltam, kisunokán, bennünket, dolgokért, könnyedén, szombaton, elmentünk, sétáltunk, bementünk, feleségem, abszolut, bajor erdőnél, feleségem szeme, németeknél karácsonykor, autópályát leszámítva, benzínkutak többsége, kicsit hazaérkezni, Pontosabban Feketeerdőre,
Szabó Zoltán (#1)   2008-12-28 22:08:45
Szia Lajos!

Milyen új járgányt vettél ami 190-el is megy?
Egy másik kérdés ha Berlinbe mennél és időre akkor mernél Prága felé menni vagy kerülnél Linz passau felé?

Zolee

Böröndi Lajos (#2)   2008-12-29 05:52:52
Szia Zoli,
Hogy beírtál, elolvastam az előző napjaidat, s jót szórazkoztam. Karácsonykor fogyókúra?
Berlin: az idén kétszer voltam, s bármennyire nem szeretem a cseh autópályát (szörnyű állapotban van Prágáig), de arra sokkal rövidebb. HA Linznek mész csak Linz 270 km Óvártól, s onnét ugyanarra a pályára találsz rá, s mnég Prágáig van bőben kilométer. Passaunak pedig közel ezer km. Prágától el kell menni Teplice széléig, onnét kész a pálya és nagyon jó minőségű drezdáig. Ott is kész a körgyűrű, s nagyon jól ki van minden táblázva.
Teplicénél a város szélén van egy körforgalom, a betonra felfestve egy autópálya jel, s a kiírás Usti nad Laben. Még véletlenül sem írják ki Drezdát, azt csak a pályán. Ehhez még hozzájön, hogy (ez Szudéta vidék) a GPS sem kalauzol jól. Németországban már centiméterre pontos, de eddig kétszer vitt el Csehországban rossz irányba.
Van egy harmadik út, az sem jobb, Ausztriában Stockerau fölött egyenesen át lehet jutni Csehországba, s valahol Jihlava környékén a pályára. Nem nyertél semmit, csak a vidék szép.

Marad Prága, s végig pálya van egy egész kis távolság leszámításával.
Prágában pedig menni kell a centrum irányába, hem szabad figyelembe venni a szélén a kiírást (Drezda), mert kivisz a város szélére. Gondolom az a cél, hogy kerülje el az autós a belváros, igaz, a jó célhoz körgyűrű is kellene.
A centrumban elmegy az ember (végig egyenesen) a Vencel tér mellett, s csak itt kezdi nézni a táblákat, s követni kell a 8-as utat, s ki van írva Teplice neve. Egy helyen kell vigyázni, a Vencel tér után macsaköves, zötyögős utszakasz jön, s nem feletted írják ki, hogy Tepclice jobbra, hanem jól lent. Onnét aztán behunyt szemmel.

Amúgy Berlin gyönyörű, kedvenc városom, német sógornőm Cottbusban lakik, onnét szoktunk elmenni. Ott le kell tenni a kocsit egy U-Bhannál, és Összeberlin jegyet kell venni.
Egy SX4-es autót vettem (Suzuki), de tényleg meglepett, hogy jó páylán milyen szépen fölmegy a mutató. Ingolstadt és Passau között tegnap 160-as volt az átlag. Igaz, nem volt LKV, és a forgalom sem volt túl nagy.A lenti pálya (München-Nürnberg) pedig nagyon jó minőségű.
Szabó Zoltán (#3)   2008-12-29 22:00:08
Szia Lajos!

Mivel kb. 28 éve ismerjük egymást ezért tudod, hogy nem a karcsú emberek közé tartozom. Most 102 kg vagyok jobb mint a 114 volt.

Gratulálok az új autóhoz és vigyázz rá jobban, mint az előzőre

Egy norvég útat tervezek jövőre autóval és sok rosszat hallottam a Prága Brün szakszról, de nekem is az volt a véleményem, hogy ha a 400km-t sebességben lassabban is teszszük meg még akkor is gyorsabb, mint a sokkal hosszabb, de gyorsabb út. Ezzel kapcsolatban még majd kereslek.

BUÉK!
Böröndi Lajos (#4)   2008-12-29 22:10:31
Szia Zoli, Buék neked is, és szüleidnek külön!
Ki lehet bírni Brno-Prágát, nem hosszú, csak időben tűnik soknak.
A norvég útra beneveznék! Akár váltó sofőrnek is.
üdv. lajos
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Pitypang szökőkút  Önmaga ellenére  Walter Chrysler mondta  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép álmokat!  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Emlékezz  40 felett  Paul David Tripp Április 12  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Ott van  Jánosházy György: Fogd a kezem  Mindig lesz olyan  Emlékezz  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Gebhardt Nóra versei II.  Ott van  Anyák napjára  Azért kaptad  Márai Sándor tollából  Segíts neki dicsérni Téged  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Pitypang szökőkút  40 felett  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Szép estét  Paul David Tripp Április 14  Paul David Tripp Április 15  Mindig lesz olyan  Müller Péter tollából  Paul David Tripp Április 13  Martin Buber, A haszidim meséi  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Vidámság  Előnyök, amelyeket a meditáció...  József Attila - Kopogtatás nél...  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét  Különleges  Jó éjszakát  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Bornyi Veronika haiku verse  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó T. Anna - Pitypang  Ott van  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Pitypang szökőkút  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Baranyi Ferenc - N i n c s  Csend  József Attila – Keresek ...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  képre írva  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szabó T. Anna - Pitypang  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Magyar költészet napja  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará... 
Bejegyzés Címkék
bajor erdőnél, feleségem szeme, németeknél karácsonykor, autópályát leszámítva, benzínkutak többsége, kicsit hazaérkezni, németországban, magyarországra, hallókészülék, türelmetlenül, fogyasztáson, karácsonykor, ingolstadtba, elmagyarázta, feketeerdőre, föltornáztam, magyarország, hazaérkezni, pontosabban, benzínkutak, csöppséggel, autópályát, tornacipőt, gumicsizma, németeknél, befűtöttem, westparkba, leszámítva, szandrának, indultunk, latyakban, megálltam, kisunokán, bennünket, dolgokért, könnyedén, szombaton, elmentünk, sétáltunk, bementünk, feleségem, abszolut, többsége, höhgerét, látszott, vezettem, kérdezte, havazott, rebbent, egyedül, vagytok, ezekért, üzemelt, kocsiba, nincsen, erdőnél, telefon, minden, nyitva, itthon, persze, csizma, nadrág, fölött, került, kicsit, csukva, nyáron, reggel, nagyon, velünk, picike, vissza, olyan, szólt, hideg, aztán, mellé, miatt, bajor, jönni, szeme, venni, egész, pedig, jönne, végig, kocsi, Pontosabban Feketeerdőre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 43 db bejegyzés
Összes: 3562 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 7178
  • e Hónap: 9185
  • e Év: 54158
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.