Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi adja az értéket?
  2019-05-27 15:13:02, hétfő
 
  ,,...mi nagyobb: az arany vagy a templom, amely megszenteli az aranyat?" Máté 23,17

Az Úr Jézus idejében az írástudók és farizeusok azt gondolták, hogy aki a templomra esküszik, annak nem föltétlenül szükséges az esküjét megtartania. De a templom aranyára esküdni - szerintük - egészen más volt. Akkor az illetőt kötötte az esküje. Ugyanezt a képtelen megkülönböztetést tették az oltárra és az oltáron levő áldozatra tett eskü között. Az előbbit meg lehetett szegni, az utóbbi kötelező volt.

Az Úr megmondta nekik, hogy értékrendszerük torz. A templom az, amely megadja az aranynak az értékét, és az oltár az, amely a bemutatott áldozatot különösen kiemeli.

A templom Isten földi lakhelye volt az Ószövetségben. A legmagasztosabb cél, amire itt a földön aranyat lehetett felhasználni, az a templom céljaira való adomány volt. Isten házával való kapcsolata különleges és páratlan értéket kölcsönzött neki. Ugyanez volt a helyzet az oltárral és a rá helyezett ajándékkal. Az oltár az istentisztelet fontos része volt. Állatot nem lehetett nemesebb célra felhasználni, mint hogy az oltárra teszik áldozatul.

Egy turista Párizsban kedvező áron vásárolt egy régiségboltban egy borostyánkő nyakláncot. Mikor a New York-i vámhivatal magas vámot vetett ki rá, a turista kíváncsi lett a dologra. Elvitte egy ékszerészhez, aki 25 000 dollárt kínált érte. Egy másik 35 000 dollárt. S mikor a turista megkérdezte, mitől olyan értékes ez a nyaklánc, az ékszerész nagyítón keresztül mutatta meg neki. Az volt belevésve: ,,Bonaparte Napóleontól Josephine részére". Napóleon neve tette a nyakláncot oly értékessé.

E példa jelentése világos: mi magunk önmagunkban semmik vagyunk és semmit sem tehetünk. Az Úrral való kapcsolatunk és az Úrnak való szolgálatunk tesz minket különlegesen értékessé. Spurgeon mondta: ,,A Golgotával való kapcsolatod a legcsodálatosabb és legdrágább rajtad."

Talán átlagon felüli értelmi képességünk van. Hálásak lehetünk érte. De ne feledjük közben soha el: csak ha ezt az értelmi képességet Krisztus szolgálatába állítjuk, akkor tölti be legmagasabb rendeltetését. Krisztus az, Aki megszenteli értelmi képességünket.

Vannak esetleg olyan talentumaink, amelyekért a világ kész magas árat fizetni. Talán még azt is gondoljuk, hogy a gyülekezet túl jelentéktelen azok számára. Pedig a gyülekezet az, amely megszenteli a talentumainkat, és nem a talentumaink szentelik meg a gyülekezetet!

Talán bőségesen van pénzünk. Félrerakosgathatjuk, eltékozolhatjuk személyes kedvtelésekre, vagy Isten országa számára használjuk fel. A pénz felhasználása akkor a legértékesebb, ha Krisztus ügyét mozdítjuk vele előre. Isten országa szenteli meg gazdagságunkat, s nem fordítva!

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: legcsodálatosabb, eltékozolhatjuk, legmagasztosabb, értékrendszerük, talentumainkat, istentisztelet, gazdagságunkat, régiségboltban, képességünket, legértékesebb, ószövetségben, rendeltetését, jelentéktelen, felhasználása, kedvtelésekre, felhasználni, szolgálatunk, különlegesen, kapcsolatunk, szolgálatába, talentumaink, gyülekezetet, ékszerészhez, megtartania, megszenteli, megkérdezte, önmagunkban, legmagasabb, kölcsönzött, képességünk, napóleontól, kapcsolatod, borostyánkő, föltétlenül, nyakláncot, ajándékkal, arany vagy, templomra esküszik, esküjét megtartania, templom aranyára, illetőt kötötte, képtelen megkülönböztetést, oltáron levő, utóbbi kötelező, bemutatott áldozatot, templom Isten, földön aranyat, istentisztelet fontos, oltárra teszik, turista Párizsban, borostyánkő nyakláncot, turista kíváncsi, Bonaparte Napóleontól Josephine, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmaga ellenére  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Esterházy Péterre emlékezünk  jó reggelt  Müller Péter tollából  Robert Merle tollából  Szép estét  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Vannak emberek  40 felett  Csend  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Különleges  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szabó T. Anna - Pitypang  Azért kaptad  Egy gondolat  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Paul Éluard - És egy mosoly  A pitypang legendája  képre írva  Egy barátság története  Horváth Szilvia tollából  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Tanmese  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Alvó cica  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Paul David Tripp Április 14  Jó nap volt  József Attila – Keresek ...  jó reggelt  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Paul Éluard - És egy mosoly  különleges  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Borzasztó  Sok ember olyan, mint a kaméle...  40 felett  40 felett  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jánosházy György: Fogd a kezem  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Tanácsok egy pszichológustól  jó reggelt  Pitypang szökőkút  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  képre írva  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
arany vagy, templomra esküszik, esküjét megtartania, templom aranyára, illetőt kötötte, képtelen megkülönböztetést, oltáron levő, utóbbi kötelező, bemutatott áldozatot, templom Isten, földön aranyat, istentisztelet fontos, oltárra teszik, turista Párizsban, borostyánkő nyakláncot, turista kíváncsi, turista megkérdezte, ékszerész nagyítón, volt belevésve, értelmi képességet, világ kész, talentumaink szentelik, pénz felhasználása, legcsodálatosabb, eltékozolhatjuk, legmagasztosabb, értékrendszerük, talentumainkat, istentisztelet, gazdagságunkat, régiségboltban, képességünket, legértékesebb, ószövetségben, rendeltetését, jelentéktelen, felhasználása, kedvtelésekre, felhasználni, szolgálatunk, különlegesen, kapcsolatunk, szolgálatába, talentumaink, gyülekezetet, ékszerészhez, megtartania, megszenteli, megkérdezte, önmagunkban, legmagasabb, kölcsönzött, képességünk, napóleontól, kapcsolatod, borostyánkő, föltétlenül, nyakláncot, ajándékkal, amelyekért, kapcsolata, bemutatott, különleges, legdrágább, farizeusok, vámhivatal, golgotával, képességet, használjuk, gyülekezet, párizsban, jelentése, megmondta, különösen, macdonald, áldozatot, áldozatul, értékessé, mozdítjuk, templomra, személyes, szükséges, gondolták, szentelik, írástudók, bőségesen, áldozatra, ékszerész, helyezett, belevésve, bonaparte, josephine, szerintük, gondoljuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 353 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 809
  • e Hét: 14383
  • e Hónap: 26258
  • e Év: 214060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.