Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Q10 hatásairól
  2019-06-09 17:10:57, vasárnap
 
  A Q10 koenzim (CoQ10) a napi funkciók elengedhetetlen eleme, és a test minden egyes sejtjében megtalálható. A Q10-et évtizedek óta használják antioxidánsként - amely védi a sejteket az öregedés hatásaitól - az orvosi gyakorlatban, különösen a szívproblémák kezelésében.

Bár a test szintetizál Q10 koenzimet, ennek mértéke nem mindig következetes. A Q10 hiánya leggyakrabban az oxidatív stressz káros hatásaihoz kapcsolódik (szabadgyök által okozott károsodásnak is nevezik). A Q10 alacsony szintje összefüggésbe hozható a hanyatló kognitív funkciókkal, a cukorbetegséggel, a rákkal, a fibromyalgiával, a szívbetegségekkel és az izomzat leépülésével.

Valójában a Q10 antioxidáns hatása az, ami a világ egyik legnépszerűbb öregedésgátló kiegészítőjévé teszi.

Mi is az a Q10?
A név talán nem hangzik nagyon természetesnek, de a Q10 valójában olyan lényeges tápanyag, amely úgy működik, mint egy antioxidáns a szervezetben. Aktív formájában a neve ubikinon vagy ubiquinol. A szervezetben természetes módon szintetizálódik, és fontos funkciókhoz használatos, mint például a sejtek energiával való ellátása, elektronok szállítása és a vérnyomásszint szabályozása. Az ok, amiért nem tekinthető ,,vitaminnak", azért van, mert minden állat, beleértve az embereket is, kis mennyiségű koenzimet állít elő, még élelmiszerek nélkül is.

Hogyan működik a Q10?
Ahhoz, hogy elegendő energiával rendelkezzünk a testi funkciók ellátásához, a sejtek belsejében, a mitokondriumoknak nevezett apró organellák zsírt és más tápanyagokat vesznek fel, és felhasználható energiaforrásokká alakítják. Ez az átalakítási folyamat a Q10 jelenlétét igényli.
"Koenzimként" a Q10 segít más enzimeknek, hogy az ételt megfelelően tudják emészteni.
A Q10 koenzim nem csak a sejtenergia előállításához szükséges, hanem a káros szabad gyökök által okozott károk elleni védelemre is.
A Q10 koenzim három különböző oxidációs állapotban létezhet, és bizonyos formákban az elektronok fogadásának és átadásának képessége képssé teszi arra a biokémiai funkcióra, amely megszünteti a szabadgyökök által okozott károsodását.
Erős antioxidánsként a Q10 növelheti más alapvető tápanyagok felszívódását. Bebizonyosodott, hogy segít a C és az E-vitamin újrahasznosításában, és a vitaminok, illetve antioxidánsok hatásának maximalizálásában, amelyek már a szervezetben vannak.
Bár a szervezet képes arra, hogy valamennyi Q10-et önállóan előállítson, a Q10 termelés természetes módon csökken, ahogy öregszünk - főként csak akkor termel, amikor a szervezetnek leginkább szüksége van arra, hogy megvédje a sejtjeit. Ez azt jelenti, hogy mindenki számára előnyös lehet a Q10 fogyasztása, mind a természetes étrenden keresztül, mind kiváló minőségű étrend-kiegészítőkből.

Miért érdemes Q10 kiegészítőt venni?
Ez egy fair kérdés - ha a szervezet önmaga is tartalmaz és termel Q10-et, akkor van-e ok arra, hogy ezt kiegészítő formában is bevigye?

Az Oregon Állami Egyetem által összeállított kutatások szerint a Q10 természetes szintézise , és az étrend általi bevitel, úgy tűnik, elegendő mennyiséget biztosít az egészséges emberek a Q10 hiányának megelőzésére - azonban a test kevesebb Q10 koenzimet termel, amikor valaki idősebb lesz.

Az öregedési folyamat során a természetes képesség arra, hogy a Q10 koenzimet ubiquinolnak nevezett aktív formává konvertálja, csökken. Ez a csökkenés leginkább a 40 évesnél idősebb embereknél jelentkezik, különösen a koleszterin csökkentésre felírt gyógyszerek (sztatinok) szedésénél. Azt is megállapították, hogy a cukorbetegek, a rák és a pangásos szívelégtelenségben szenvedők általában csökkent Q10 plazmaszinttel rendelkeznek, bár a Q10 szint életkorral kapcsolatos csökkenése orvosi szempontból nem "hiány".

Ritkán előfordul, hogy valaki "primer koenzim Q10 hiányban" szenvedhet, ami olyan genetikai hiba, amely megakadályozza, hogy a szervezet megfelelően szintetizálja ezt a vegyületet. Számukra a Q10 kiegészítés szükséges az agyhoz és az izomzathoz kapcsolódó problémák megfordítására.

A Q10 szedése különösen ajánlott:

Szívinfarktus vagy szívkoszorúér-betegség,
Magas koleszterinszint,
Magas vérnyomás,
Atherosclerosis (érszűkület),
Angina pectoris,
Mitrális prolapsus esetén
Az egészséges szív- és érrendszer támogatása mellett a Q10-nek az alábbi előnyei is vannak:

Csökkenti a fáradtságot és növeli az állóképességet
Megvédi a szabad gyökök által okozott károktól a szervezetet és csökkenti az öregedés jellemző jeleit, beleértve az izomvesztést és a bőr változását
Segíti az antioxidánsok, köztük az E-vitamin és a C-vitamin hatását
Stabilizálja a vércukorszintet
Támogatja az egészséges ínyeket
Csökkenti az izomfájdalmat
Segít a kognitív zavarok, köztük a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kezelésében
Segíthet más állapotok kezelésében, beleértve a rákot, a hormonhiányt, a cukorbetegséget, a vírusokat és a fertőzéseket

A Q10 hatása
1. Fenntartja a természetes energiaszintet
A Q10 szerepet játszik a ,,mitokondriális ATP szintézisben", amely az ételekből (szénhidrátok és zsírok) nyert energia átalakítása a sejtek számára használható energiává (adenozin-trifoszfátnak - ATP). Ez az átalakítási folyamat a koenzim Q10 jelenlétét igényli a belső mitokondriális membránban. Ennek egyik szerepe az, hogy fogadja az elektronokat zsírsav- és glükózanyagcsere során, majd átadja azokat elektron-fogadóknak.

Az ATP konverziójának folyamata döntő fontosságú az emberi test minden cellája szémára, továbbá lehetővé teszi az üzenetek küldését a cellák között. Az ATP szintézis létfontosságú az energia fenntartásához, és a feladat elvégzéséhez Q10 szükséges.

A Q10 még csökkentheti az edzésekhez kapcsolódó konkrét fáradtságot. Három különálló, kettős-vak, placebo-kontrollos, emberben végzett vizsgálat kimutatta, hogy a Q10 kiegészítésével javult a testmozgással kapcsolatos fáradtság érzése (100-300 mg / napi dózisban).

2. Csökkenti a szabad gyökök által okozott károsodást
A sejtstruktúrák oxidatív károsodása fontos szerepet játszik az öregedéssel járó funkciók hanyatlásában és a betegségek kialakulásában. Mind a vízben, mind a zsírban oldódó antioxidánsként a Q10 gátolja a lipid peroxidációt, ami akkor következik be, amikor a sejtmembránok és az alacsony sűrűségű lipoproteinek oxidáló körülményeknek vannak kitéve.

Valójában, ha az LDL oxidálódik, a Q10 az egyik első antioxidáns, amelyet a hatások ellensúlyozására használ a szervezet. A mitokondriumokban azt találták, hogy a Q10 koenzim megvédi a membránfehérjéket és a DNS-t a lipid peroxidációval járó oxidatív károsodástól, és neutralizálja a szabadgyököket, amelyek közvetlenül hozzájárulnak az összes, életkorhoz kapcsolódó betegséghez (szívbetegség, rák, cukorbetegség, neurológiai betegség).

Az egyik oka annak, hogy ennyire hatékony lehet az amit egy tanulmányban fedezett fel. A Q10 segíthet védeni a sejteket az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség által okozott oxidatív stressztől.
Azonban a vércukorra gyakorolt hatásainak vegyesek az eredményei .

3. Javítja a szív egészségét és csökkenti a sztatinok mellékhatásait
Bár a szakértők úgy vélik, hogy további klinikai vizsgálatokra van szükség a hatásainak bizonyításához, a Q10 erős potenciállal rendelkezik a szívbetegségek megelőzésére és kezelésére a sejtek bioenergetikájának javításával, antioxidánsként hatva és a szabad gyök ellenes képességének köszönhetően.

Tudjuk, hogy a Q10 kapszula hasznos lehet a sztatinokat (koleszterin csökkentő) szedők számára, mivel csökkentheti a gyakorta okozott mellékhatásokat. A sztatinokat a májban lévő enzimek csökkentésére használják, ami nemcsak csökkenti a koleszterin termelését, hanem tovább csökkenti a Q10 természetes termelését.

Lehetséges, hogy a Q10 kölcsönhatásba léphet a lipidcsökkentő gyógyszerekkel, amelyek gátolják a HMG-CoA reduktáz, a koleszterin és a koenzim Q10 bioszintézis kritikus enzimének aktivitását. A Q10 kiegészítése gyakran ajánlott a természetes szintek optimális helyreállításához és a sztatin gyógyszerek hatásainak ellensúlyozásához, beleértve az izomfájdalmat is.

Azonban néhány bizonyíték ellentmondásos - egy 2007-es felülvizsgálat során megállapították, hogy a sztatinokkal kezelt betegek esetében a Q10-kiegészítés hivatalosan nem ajánlott, bár beismerték, hogy nincsenek "ismert kockázatok".

Ez azonban nem az egyetlen módja annak, ahogy a Q10 támogatja a szív- és keringési rendszert. Növeli a véráramlást, javíthatja az edzés teljesítményét és kapacitását a szívelégtelenségben szenvedők számára

4. Lassítja az öregedés hatásait
A mitokondriális ATP-szintézis fontos funkciója a gyors anyagcsere fenntartásának, az erős izmoknak, az erős csontoknak, a fiatalos bőrnek és az egészséges szöveteknek. A Q10 koenzim szintje az életkorral csökken, és ez hozzájárul a szövetek és az energia anyagcseréjének romlásához és a szervek, így a máj és a szív, valamint a vázizomzat degenerációjához.

Annak ellenére, hogy a Q10 kiegészítésével nem bizonyították, hogy növeli a vele tesztelt állatok élettartamát, a kutatók úgy vélik, hogy lassíthatja a DNS károsodásának az életkorhoz kapcsolódó növekedését, amely természetesen mindannyiunkat érint.

A Q10 fogyasztásának lehetséges öregedésgátló előnyei:

A szív védelme a stresszel kapcsolatos öregedés ellen
A vázizom genetikai szerkezetének védelme, hogy az izmok erősek legyenek, minimalizálva a csont- és ízületi sérülések kockázatát
A termékenység javítása 40 év felett
A kataláz és a glutation antioxidánsok fokozott aktivitása a sejtmembránok védelme érdekében a szabadgyök okozta károsodása ellen
Csökkent UV-károsodás (helyi krémként)

5. Segít az optimális pH-szintben és a rák leküzdésében
A sejteken belül a Q10 segít a fehérjék membránokon keresztüli szállításában és bizonyos emésztőenzimek elválasztásában a sejt többi részéből, ami segít fenntartani az optimális pH-értéket. Úgy vélik, hogy a betegségek könnyebben fejlődnek olyan környezetben, ahol keményebben kell dolgozniuk a megfelelő pH-szint fenntartása érdekében. Ez a fő antioxidáns hatása mellett az egyik oka lehet annak, hogy a rák kockázata is társítható a Q10 szinthez.

A kemoterápiás szerek növekvő hatása és a mellékhatásaival szembeni védelem: a Q10 kiegészítés a rákkezelés során hozzájárulhat ezen gyógyszerek (mint a doxorubicin és a daunorubicin) rákos sejtet pusztító potenciáljának növeléséhez. Bizonyíték van arra is, hogy a Q10 képes megvédeni a szívet a DNS károsodástól, amely néha a kemoterápiás gyógyszerek nagy dózisaiból származhat.

A magas kockázatú betegeknél az emlőrák lassú vagy fordított terjedése: egy 1994-es vizsgálat (32 rákos, 32-81 éves korú, nagy kockázatú csoportba sorolt beteg ) a rák nyirokcsomókra terjedését vizsgálta. Minden beteg antioxidánsokat, esszenciális zsírsavat és 90 mg/nap Q10 kapszulát kaptak. Nemcsak, hogy a betegek nem haltak meg a 18 hónapos vizsgálati időszak alatt (bár statisztikailag négy várhatóan belehalt volna a betegségbe), ebben az időszakban egyetlen beteg állapota sem romlott, az összes beteg az életminőség javulásáról számolt be és hat beteg részleges javulás történt. A részleges javulást mutató betegek közül kettőnek több Q10 koenzimet adtak (naponta 300 mg-ot), amitől teljes javulást mutattak, a korábbi tumorok és a tumorszövet teljes eltűnt (egyik beteg esetén két hónap, a másiknál három után).

Segíthet a vastagbélrák megelőzésében: az egyik kutatási tanulmány felfedezte a Q10 szignifikánsan csökkentette a vastagbélben az oxidatív stresszt, ami a vastagbélrákhoz vezet. Bár a kutatást még meg kell ismételni az emberek esetében, a Q10 szedése javasolt lehet azok számára, akik a vastagbélrák kockázatának vannak kitéve.

Szerepet játszhat a méhnyakrák megelőzésében: a Q10 alacsony szintje méhnyakrákos betegeknél jelentkezik, bár nem világos, hogy miért. Lehetséges, hogy a Q10 kiegészítők szedése csökkentheti a méhnyakrák kialakulásának kockázatát azoknál a nőknél, akiknél előzetes cervikális elváltozások vannak diagnosztizálva, de ez még mindig több tanulmányt igényel, mielőtt biztosak lehetünk benne.

Javíthatja a túlélési arányt a végstádiumú rákos megbetegedéseknél: kilenc éven át tartó kísérleti vizsgálat során 41, különböző elsődleges rákbetegségben szenvedő beteget követtek, akik a negyedik szakaszba léptek, és Q10-kiegészítőt, valamint további antioxidáns keveréket kaptak. A követett betegek közül a túlélés mediánideje 17 hónap volt, öt hónappal hosszabb, mint a várt. Összességében a betegek 76 százaléka élt a vártnál hosszabb ideig, és a kezelés során nem észleltek semmilyen mellékhatást.

6. Megvédheti a kognitív egészséget
Azoknál, akiknek kognitív károsodása van - mint például a Parkinson-kór - az agy feketeállományának (substantia nigra) emelkedett oxidatív stressze hozzájárulhat a tünetekhez. Kimutatták, hogy a Q10 ellensúlyozza az idegcsatornákat és az agy működését befolyásoló mitokondriális elektronátviteli láncok aktivitásának csökkenését, és a tanulmányok azt is mutatják, hogy a kognitív zavarokkal küzdő embereknél a Q10 szintje csökkent.

Számos tanulmány vizsgálta a Q10 hatását Parkinson-kórban szenvedő egyénekben. Egy randomizált, placebo-kontrollos vizsgálat, amely a 300, 600 vagy 1200 milligramm napi hatékonyságát értékeli 80 korai Parkinson-kórban szenvedő betegnél, megállapította, hogy a kiegészítés jól tolerálható és a kognitív funkciók lassabb romlásához vezetett, mint a placebo esetében. Más kísérletek azt mutatták, hogy körülbelül 360 milligramm naponta négy héten át mérsékelten segített a Parkinson-kórban szenvedő betegeknél.

Más bizonyítékok arra utalnak, hogy a Parkinson-kór kezelésének ellentétes eredményei vannak. Két vizsgálat, amelyek közül az egyik a középfokú Parkinson-kór, a másik korai stádiumú volt, nem találtak szignifikáns javulást vagy lassulást a Q10 kezeléséből.

Ami a legismertebb neurodegeneratív betegséget, az Alzheimer-kórt illeti, a Q10 alkalmazásával nem volt még olyan, hogy emberi vizsgálatot végeztek volna. A kutatási vizsgálatok azonban mérsékelten pozitív eredményeket találtak, így a Q10 koenzim az Alzheimer-étrend és a táplálékkiegészítési terv lehetséges kiegészítésévé vált.

7. Javíthatja a férfi meddőséget
Lehetséges Q10 segíthet a férfiak termékenységi problémáinak javításában. A klinikai vizsgálatokban a Coenzyme Q10 szignifikánsan:

Javítja a spermiumok mozgékonyságát
Növeli a megtermékenyítés arányát
Növeli a sperma számát
Javítja a sperma morfológiáját (méret / forma)
Növeli az antioxidánsokat a plazmában
Támogatja az asthenozoospermia kezelést (diagnosztikailag alacsony spermiummozgás)
Javítja a Peyronie-betegség tüneteit (súlyos férfi meddőségi betegség)
8. A fibromyalgia tüneteit kezeli
Számos klinikai vizsgálat és esettanulmány megállapította, hogy a Q10 a természetes kiegészítő lehet a fibromyalgia tüneteinek kezelésére. Felnőtteknél a napi dózis 300 mg volt.

A javulás magában foglalja a fájdalom általános tüneteinek csökkentését, kevesebb fejfájást, a fáradtság / kimerültség csökkenését, a helyreállított mitokondriális funkciót, a csökkent oxidatív stresszt és a koleszterin markerek javulását.

Q10-ben gazdag ételek
A Q10 koenzim a táplálékunkban természetesen megtalálható, kezdve a halat, a májat, a teljes gabona csírákat. A Q10 koenzim leggazdagabb természetes forrásai a hús, a baromfi és a hal, de vegetáriánus lehetőségek is akadnak, például a bab, a diófélék, néhány zöldség, tojás és tejtermékek.

A legjobb ajánlatok a Q10 pótlására:
fűvel etetett marhahús
hering
szabad tartású csirke
szivárványos pisztráng
szezámmag
pisztácia
brokkoli
karfiol
narancs
eper
ketrecmentes tojások
szardínia
makréla

Jelenleg nincs specifikus étrend-beviteli ajánlás a Q10 számára. Mivel zsírban oldódó antioxidáns, könnyen felszívódik, ha kis mennyiségű egészséges zsírt fogyasztanak (E és A vitaminok) mellé. Bár bizonyos élelmiszerekből bevihető, az élelmiszerek általában csak kis adagokat biztosítanak, ezért sok szakértő javasolja az étrend-kiegészítők használatát.

A Q10 hiány tüneteit nem közölték széles körben, és nem is vizsgálták részletesen a populációban. Becslések szerint az átlagos ember étrendje a teljes Q10 igény 25%-át teszi ki. A legjobb módja annak, hogy a megfelelő mennyiséget vigyük be az, hogy változatos, tápanyag-sűrű étrendet követünk.

A Q10 napi adagja
Az egyéni állapottól függően a Q10 szükséges dózisa 90 mg és 1200 mg között változik. Ennél nagyobb adagot általában csak a Q10 neurológiai előnyeinek tanulmányozására használták. A legsikeresebb vizsgálatok 100 - 300 mg között vannak.

A Q10 kiegészítők dózisa naponta valahol 50 és 1200 milligramm között mozog. A legtöbb kiegészítő 100-200 milligramm tartományba esik.

A Q10 elérhető csepp, olaj, tabletta és kapszula formájában is, A BioTech, a Béres, a BioCo vagy a Jutavit kínálatában.

Egy 60 kapszulás, Q10 100mg ára 3000 Ft körül mozog, de az adott márkától, hatóanyag mennyiségtől és kiszereléstől függhet az ár.

A Q10 mellékhatásai
Annak ellenére, hogy az általánosan nagyon biztonságosnak tartják, és sok éven át az orvosi területen használták, a Q10 néhány ritka mellékhatással rendelkezik, amelyek közé tartozhat:

Hasmenés
Hányinger
Gyomorégés
Olvassa el a használt Q10 koenzim adagolási címkéjét, és tartsa be azt, hacsak az egészségügyi szakember másképp nem utasítja.

Ha terhes vagy szoptat, valószínűleg a legjobb, ha nem vesz be a Q10-et, mivel nem világos, hogy ez esetben biztonságos-e.

A Q10 koenzim kiegészítők csökkenthetik a sztatinok, mint a warfarin és más gyakori koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek antikoaguláns hatását. Beszéljen kezelőorvosával.

Az egyik állatkísérleti tanulmány megállapította, hogy a Q10 koenzimmel való nagyfokú kiegészítés károsíthatja a kognitív funkciókat az élet későbbi szakaszában. Ez csak egy rövid tanulmány, azonban jó ötlet, hogy tartsa be az ajánlott adagokat, és ne vegyen be nagy dózist (1200+ milligramm naponta).
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: megtermékenyítés, koleszterinszint, diagnosztikailag, degenerációjához, neurodegeneratív, tanulmányozására, elektronátviteli, ellensúlyozására, cukorbetegséggel, mellékhatásaival, glükózanyagcsere, megállapították, elválasztásában, kezelőorvosával, kiegészítésével, szintetizálódik, idegcsatornákat, antioxidánsként, anyagcseréjének, bebizonyosodott, mellékhatásokat, fibromyalgiával, diagnosztizálva, vércukorszintet, elengedhetetlen, antioxidánsokat, cukorbetegséget, statisztikailag, atherosclerosis, vastagbélrákhoz, élelmiszerekből, energiaszintet, vérnyomásszint, táplálékunkban, mindannyiunkat, fogyasztásának, napi funkciók, test minden, Q10-et évtizedek, öregedés hatásaitól, orvosi gyakorlatban, szívproblémák kezelésében, test szintetizál, oxidatív stressz, hanyatló kognitív, izomzat leépülésével, világ egyik, neve ubikinon, szervezetben természetes, sejtek energiával, vérnyomásszint szabályozása, testi funkciók, Oregon Állami Egyetem, Csökkent UV-károsodás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alázat  Hiányzik  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szívem  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 21  Png lepke  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kutya  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Irgalom és ítélet  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép álmokat!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Bounty krémes  Alázat  Nevem  Neked tudnod kell  Garai Gábor - Takarítás  Ágai Ágnes – Csendélet  Fekete István - Akác  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A televizió nem a kultúrát kép...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png férfi  Reggel van  Facebookon kaptam  Png nő  Png virág  Akarat  Egy hatékony szolga  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Idő  Irgalom és ítélet  Szép napot kívánok  Png nő  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Alázat  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Esti kép  Gonosz démon-álarc  Akarat  Facebookon kaptam  Hiányzik  Adakozás  Őrizkednünk kell...  Garai Gábor - Takarítás  Radikális szeretet  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nevem  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyon különös 
Bejegyzés Címkék
napi funkciók, test minden, Q10-et évtizedek, öregedés hatásaitól, orvosi gyakorlatban, szívproblémák kezelésében, test szintetizál, oxidatív stressz, hanyatló kognitív, izomzat leépülésével, világ egyik, neve ubikinon, szervezetben természetes, sejtek energiával, vérnyomásszint szabályozása, testi funkciók, sejtek belsejében, mitokondriumoknak nevezett, átalakítási folyamat, ételt megfelelően, sejtenergia előállításához, káros szabad, elektronok fogadásának, biokémiai funkcióra, szabadgyökök által, szervezetben vannak, szervezet képes, szervezetnek leginkább, természetes étrenden, fair kérdés, szervezet önmaga, étrend általi, egészséges emberek, test kevesebb, öregedési folyamat, természetes képesség, csökkenés leginkább, koleszterin csökkentésre, szervezet megfelelően, izomzathoz kapcsolódó, egészséges szív-, alábbi előnyei, szabad gyökök, öregedés jellemző, egészséges ínyeket, kognitív zavarok, természetes energiaszintet, sejtek számára, belső mitokondriális, elektronokat zsírsav-, emberi test, üzenetek küldését, cellák között, energia fenntartásához, feladat elvégzéséhez, edzésekhez kapcsolódó, testmozgással kapcsolatos, sejtstruktúrák oxidatív, öregedéssel járó, betegségek kialakulásában, zsírban oldódó, lipid peroxidációt, alacsony sűrűségű, egyik első, hatások ellensúlyozására, lipid peroxidációval, tanulmányban fedezett, cukorbetegség által, vércukorra gyakorolt, szív egészségét, sztatinok mellékhatásait, hatásainak bizonyításához, szívbetegségek megelőzésére, szabad gyök, gyakorta okozott, májban lévő, koleszterin termelését, lipidcsökkentő gyógyszerekkel, természetes szintek, sztatin gyógyszerek, 2007-es felülvizsgálat, sztatinokkal kezelt, Q10-kiegészítés hivatalosan, egyetlen módja, edzés teljesítményét, öregedés hatásait, mitokondriális ATP-szintézis, gyors anyagcsere, erős izmoknak, erős csontoknak, fiatalos bőrnek, egészséges szöveteknek, életkorral csökken, energia anyagcseréjének, vázizomzat degenerációjához, vele tesztelt, életkorhoz kapcsolódó, szív védelme, stresszel kapcsolatos, vázizom genetikai, izmok erősek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1658
  • e Hét: 10440
  • e Hónap: 41926
  • e Év: 246627
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.