Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szekták jellemvonásai
  2019-07-15 07:28:09, hétfő
 
  ,,Elvetjük a szégyenletes titkos bűnöket, nem járunk ravaszságban, nem is hamisítjuk meg az Isten igéjét, hanem az igazság nyílt hirdetésével ajánljuk magunkat minden ember lelkiismeretének az Isten előtt." 2Korintus 4,2

Három területre mutattunk rá, amelyen a szekták ellentmondanak a szentek számára egyszer s mindenkorra adott keresztyén hitnek. A szektáknak vannak más jellemvonásai is, amelyekre nemcsak hogy éber szemmel kell ügyelnünk, de amelyeket saját keresztyén közösségünkben is kerülnünk kell.

Így például a vezetőik személyi kultuszt építenek ki maguk körül. Vezetői képességekkel ellátott emberek sokszor kérlelhetetlen uralmat gyakorolnak a laikusok fölött, vak engedelmességet követelve, és engedetlenség esetére súlyos büntetéseket helyeznek kilátásba.

Gyakran állítják magukat az igazság kizárólagos birtokosainak, büszkélkednek ezek meghatározott ismertetőjegyeivel, és elítélnek minden más csoportot, amelyek nincsenek egy véleményen velük. Egyesek közülük azt állítják, hogy minden más tanításból kivonták a legjobbat, és ezért mindig övék az utolsó szó. Hiszik, hogy senki nem lehet igazán boldog, ha nincs beavatva az ő ,,misztériumukba".

Megkísérlik elszigetelni követőiket minden más tanítástól, mindazoktól, akik magukat hívőknek vallják, és minden olyan könyvtől, amit nem saját vezetőik írtak.

Gyakran törvényeskedő életmódot írnak elő. A megszentelődést egynek veszik bizonyos szertartások és szokások megtartásával, amiket az emberek a maguk erejéből véghez tudnak vinni, és amelyhez nincs szükségük Istenből való életre.

Ügyes lélektani manipulációrendszer segítségével anyagilag kizsákmányolják az embereiket. Fényűző gazdagságban élnek, míg a követőik a szegénység határán vegetálnak.

Sok szekta ,,bárányt rabló", amennyiben zsákmányszerző hadjáratot folytatnak más vallási közösségekben, ahelyett, hogy azokat igyekeznének elérni, akik mindenféle egyházi kapcsolaton kívül vannak.

Egy vagy több tanítást túlhangsúlyoznak, ugyanakkor teljesen figyelmen kívül hagyják az isteni kijelentés életfontosságú területeit.

Ellenségeiknek tartják azokat, akik az igazságot tanítják. Pál is föltette a kérdést a törvényeskedő galatáknak: ,,Most pedig ellenségetek lettem, mert az igazat mondom nektek?" (Gal 4,16).

Félelmetes lenne, ha az efféle magatartások vagy cselekedetek belopódznának egy egészséges keresztyén közösségbe. Amíg a földön élünk, résen kell lennünk velük szemben.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: lelkiismeretének, túlhangsúlyoznak, engedelmességet, kizsákmányolják, megszentelődést, ellentmondanak, zsákmányszerző, életfontosságú, közösségünkben, kérlelhetetlen, ellenségeiknek, misztériumukba, meghatározott, engedetlenség, jellemvonásai, képességekkel, birtokosainak, büszkélkednek, megtartásával, törvényeskedő, belopódznának, közösségekben, ellenségetek, magatartások, cselekedetek, büntetéseket, szertartások, segítségével, gazdagságban, igyekeznének, elszigetelni, szégyenletes, hirdetésével, ravaszságban, mindazoktól, kapcsolaton, szégyenletes titkos, igazság nyílt, szekták ellentmondanak, szentek számára, szektáknak vannak, vezetőik személyi, laikusok fölött, igazság kizárólagos, véleményen velük, megszentelődést egynek, maguk erejéből, szegénység határán, vagy több, isteni kijelentés, igazságot tanítják, törvényeskedő galatáknak, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
üdvözöllek!  Boldog virágvasárnapot minden...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  képre írva  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Aki belekortyol  Facebookon kaptam Krisztinától  A pálma a győzelem és a diadal...  üdvözöllek!  A pálma a győzelem és a diadal...  virágvasárnap  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Alvó cica  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Humor is meg nem is szerinted?  Agárdi Gábor gondolata  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam Krisztinától  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  képre írva  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Levél lány  Mi van, ha?  Benedek Elek - Virágvasárnap  Alvó baby  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Devecsery László - Húsvét  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  képre írva  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  képre írva  Alvó cica  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Kövesd a vezetőt  A tavasz nem csak önmagában sz...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Nem jár  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Humor is meg nem is szerinted?  Soli Deo gloria  Ne hagyd  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Haja van  Nem látom őket  Paul David Tripp Március 27  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szégyenletes titkos, igazság nyílt, szekták ellentmondanak, szentek számára, szektáknak vannak, vezetőik személyi, laikusok fölött, igazság kizárólagos, véleményen velük, megszentelődést egynek, maguk erejéből, szegénység határán, vagy több, isteni kijelentés, igazságot tanítják, törvényeskedő galatáknak, igazat mondom, efféle magatartások, egészséges keresztyén, földön élünk, lelkiismeretének, túlhangsúlyoznak, engedelmességet, kizsákmányolják, megszentelődést, ellentmondanak, zsákmányszerző, életfontosságú, közösségünkben, kérlelhetetlen, ellenségeiknek, misztériumukba, meghatározott, engedetlenség, jellemvonásai, képességekkel, birtokosainak, büszkélkednek, megtartásával, törvényeskedő, belopódznának, közösségekben, ellenségetek, magatartások, cselekedetek, büntetéseket, szertartások, segítségével, gazdagságban, igyekeznének, elszigetelni, szégyenletes, hirdetésével, ravaszságban, mindazoktól, kapcsolaton, mindenkorra, gyakorolnak, kizárólagos, megkísérlik, hadjáratot, folytatnak, hamisítjuk, mindenféle, keresztyén, vegetálnak, tanításból, követőiket, véleményen, embereiket, tanítástól, amennyiben, szegénység, közösségbe, kijelentés, területeit, szektáknak, ugyanakkor, egészséges, félelmetes, galatáknak, szükségük, területre, helyeznek, legjobbat, életmódot, lélektani, kilátásba, anyagilag, macdonald, amelyekre, amelyeket, elítélnek, ügyelnünk, követelve, mutattunk, figyelmen, csoportot, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 251 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 766
  • e Hét: 5272
  • e Hónap: 66941
  • e Év: 186033
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.