|
2019-07-21 22:46:52, vasárnap
|
|
|
Bélflóránk egészségének megőrzésére, illetve helyreállítására, igen jótékony hatásúak a kefirben élő mikroorganizmusok, főleg kókusszal kombinálva.
Nézzük, hogyan készítsünk kefirt élő baktériumtenyészetből?
A kókuszkefír elkészítésének módja:
Öntsük át a doboz kefír tartalmát (a folyadékot és a baktérium tenyészetet) egy szűrőn.
Helyezzük a baktériumtenyészetet egy kókuszvízzel teli tiszta tálba. Kókusztej is megfelelő ha 1:3 arányba vízzel hígítjuk, illetve 1:6 arányú hígításban a kókuszkrém is jó. Kókusztejport szintén lehet használni.
Takarjuk le a tálat és hagyjuk megszilárdulni vagy sűrűsödni. A folyamat 24-72 óráig is tarthat, ez a kókuszvíz,-tej, krém arányától és a hőmérséklettől függ. A legideálisabb hőmérséklet a 28 C fok. Az egyik, a trópusi Qeenslandről származó recept a 6-24 óra között lévő erjesztési időt ajánlja. Minél tovább hagyjuk állni, annál fanyarabb lesz a kefír.
Öntsük a kefírt és a tenyészetet egy szűrőbe, és miután leszűrtük a kefírt egy edénybe, máris fogyasztható.
A szűrőben maradt tenyészetet hideg víz alatt mossuk tisztára. Tegyük bele friss tejbe, és folytassuk a második lépéstől.
A baktérium tenyészet a tej kazein tartalmának köszönhetően minden egyes leszűrés alkalmával szaporodni fog. Emiatt a kefír minden egyes alkalommal gyorsabban alakul ki, ez persze függ a tej hozzáadott mennyiségétől is.
A baktérium tenyészet egészen addig jól működik, amíg gondosan bánnak vele. Két héten keresztül lehet tejben pihentetni a hűtőszekrényben, illetve két évig fagyasztóban tárolhatjuk. Tartsuk tisztán az edényeket, de sterilizálni nem szükséges.
A legjobb erjesztési hőmérséklet 22-30 C fok között van, de a hőmérséklet 18-40 fok közötti ingadozása is megfelelő.
Forrás:Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: helyreállítására, hűtőszekrényben, elkészítésének, megszilárdulni, hőmérséklettől, mennyiségétől, kókusztejport, legideálisabb, qeenslandről, fogyasztható, sterilizálni, köszönhetően, kókuszvízzel, egészségének, fagyasztóban, tartalmának, tenyészetet, hőmérséklet, tárolhatjuk, megőrzésére, kókuszkefír, erjesztési, alkalmával, szaporodni, folytassuk, kókuszkrém, pihentetni, hígításban, folyadékot, bélflóránk, kombinálva, készítsünk, gyorsabban, hozzáadott, ingadozása, alkalommal, kókuszkefír elkészítésének, doboz kefír, baktérium tenyészetet, kókuszvízzel teli, folyamat 24-72, hőmérséklettől függ, legideálisabb hőmérséklet, trópusi Qeenslandről, szűrőben maradt, második lépéstől, baktérium tenyészet, kefír minden, legjobb erjesztési, hőmérséklet 18-40,
|
|
|
|
Kedvenc felismerésem az imádsá... Hegedüs Géza: Magyar költészet Szép estét kedves látogatóimna... A hagyma antibakteriális hatás... Előfordul, hogy Facebookon kaptam Magamnak Tanácsok egy pszichológustól Zilahy Lajos mondta Sík Sándor - Ha jő a perc Facebookon kaptam Esterházy Péterre emlékezünk Egyszerű Magamnak Zilahy Lajos gondolata Facebookon kaptam Mit ünnepelnek a görögök márci... Facebookon kaptam Vidámság Jean de La Fontaine 1621 júliu... képre írva Kubinyi Anna gobelintervező, t... Különleges Szép estét kedves látogatóimn... Segíts neki dicsérni Téged Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta... Hamvas Béla Dóró Sándor: Embernek maradni A Magyar Költészet napja alkal... Jean de La Fontaine 1621 júliu... Facebookon kaptam Magamnak Andrássy Réka - A bolond Böske Zilahy Lajos mondta Otthon Esterházy Péterre emlékezünk Facebookon kaptam Alvó cicák Kubinyi Anna gobelintervező, t... Szívek Facebookon kaptam Martin Buber, A haszidim meséi Facebookon kaptam Sík Sándor - Ha jő a perc Facebookon kaptam Facebookon kaptam A zsálya az Alzheimer-kórban s... Hegedüs Géza: Magyar költészet Vidámság Facebookon kaptam Esterházy Péterre emlékezünk Borzasztó Kubinyi Anna gobelintervező, t... Baranyi Ferenc - N i n c s Facebookon kaptam Szép estét kedves látogatóimna... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Egy tavasz Esterházy Péterre emlékezünk Gebhardt Nóra versei II. Paul David Tripp Április 15 Robert Merle tollából ajándék, mellyel meglepem Facebookon kaptam különleges képre írva Walter Chrysler mondta Magamnak Különleges Gebhardt Nóra versei II. Anyák napjára Az ember emlékekből áll Már Gárdonyi Géza is méltatta Márai Sándor tollából Jan Twardowski - Siessünk Paul David Tripp Április 15 Szép estét Facebookon kaptam Előnyök, amelyeket a meditáció... Facebookon kaptam Cs Ildikótól Facebookon kaptam Müller Péter tollából Paul David Tripp Április 13 Egy párkányon különleges Nevelőszülőkhöz adták, Facebookon kaptam Jó éjszakát Facebookon kaptam Paul David Tripp Április 13 Facebookon kaptam Martin Buber, A haszidim meséi Szép álmokat! Jó éjszakát Martin Buber, A haszidim meséi Facebookon kaptam Már Gárdonyi Géza is méltatta Facebookon kaptam Krisztina b... Egy gondolat
|
|
|
|
kókuszkefír elkészítésének, doboz kefír, baktérium tenyészetet, kókuszvízzel teli, folyamat 24-72, hőmérséklettől függ, legideálisabb hőmérséklet, trópusi Qeenslandről, szűrőben maradt, második lépéstől, baktérium tenyészet, kefír minden, legjobb erjesztési, hőmérséklet 18-40, helyreállítására, hűtőszekrényben, elkészítésének, megszilárdulni, hőmérséklettől, mennyiségétől, kókusztejport, legideálisabb, qeenslandről, fogyasztható, sterilizálni, köszönhetően, kókuszvízzel, egészségének, fagyasztóban, tartalmának, tenyészetet, hőmérséklet, tárolhatjuk, megőrzésére, kókuszkefír, erjesztési, alkalmával, szaporodni, folytassuk, kókuszkrém, pihentetni, hígításban, folyadékot, bélflóránk, kombinálva, készítsünk, gyorsabban, hozzáadott, ingadozása, alkalommal, sűrűsödni, kókuszvíz, fanyarabb, használni, leszűrtük, szükséges, baktérium, megfelelő, kókusszal, helyezzük, tartalmát, keresztül, tenyészet, edényeket, kókusztej, arányától, származó, folyamat, gondosan, leszűrés, kefirben, tisztára, hígítjuk, szűrőben, hatásúak, jótékony, takarjuk, lépéstől, trópusi, második, tisztán, tartsuk, egészen, működik, edénybe, hagyjuk, illetve, szűrőbe, ajánlja, legjobb, tarthat, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1637
- e Hét: 11751
- e Hónap: 25500
- e Év: 230201
|
|
|