Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az öregedést késleltető áfonya
  2019-07-26 22:09:55, péntek
 
 



Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs az egész világon. Tápértéke olyan magas, hogy beválasztották a szupertáplálékok sorába. Az áfonya antioxidánsokban gazdag, így eredményesen harcol a káros hatással rendelkező szabad gyökökkel szemben és az oxidatív stresszel is eredményesen képes megküzdeni.

Az áfonya apró bogyói antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal és esszenciális zsírsavakkal vannak tele, amelyek mind-mind az emberi egészséget szolgálják. Ez az aprócska gyümölcs daganatellenes hatásokkal rendelkezik, de emellett elősegítheti a hosszú élettartamot, jó hatással van az izomfunkciókra, támogatja az agy működését és a szív- és érrendszerre is kedvező hatást gyakorol.

A bőrünkön sok minden lenyomatot hagy. A kor előrehaladtával egyre szaporodnak a ráncok és a bőrünk sem lesz már olyan feszes és kisimult, mint fiatalabb korunkban. A bőr kollagéntermelése is alábbhagy, amelyet pótolhatunk táplálék formájában, illetve ma már rengeteg féle kozmetikai termék van a piacon, amelyek elősegítik a bőrben a kollagéntermelést.

Bőrünk állapotát az is meghatározza, hogy mennyire éltünk fiatalabb korunkban egészséges életmódot. A túlzásba vitt alkoholfogyasztása, a dohányzás károsítja az arc bőrének szerkezetét. Emellett a dohányzás felelőssé tehető a mély ráncok kialakulásáért és az arcbőrt is sárgássá, hamuszürkévé festi.

Arcbőrünk állapotát ronthatja még a környezetszennyezés is, de a stressz is negatív hatást gyakorol a bőr állapotára. Nemhiába javasolják a hozzáértő személyek a pihenés és az alvás fontosságát. Ezek ugyanis relaxáló hatást fejtenek ki és szinte kisimítják az arc kényes bőrét.

Az alvás mellett a táplálkozás is nagyon lényeges. Az áfonya egy nagyon egészséges gyümölcs, amely a bőr állapotát is javítani képes. Többek között az antioxidáns-tartalmának köszönhető ez a pozitív hatása.

Az áfonya képes a bőr károsodásait kijavítani és lassítja az öregedési folyamatok által okozott változásokat. Nem véletlen, hogy ma már egyre több arckrémbe is tesznek természetes növényi kivonatokat - áfonyát is -, hiszen a gyümölcs jó hatással van az erekre, a benne lévő antioxidáns vegyületeknek köszönhetően.

Az áfonya a rosaceás arcbőrrel is csodákat művel. Csökkenti az erek láthatóságát és lehúzza a pirosságot. Természetesen nem a nyers gyümölccsel kell kísérletezni, hanem áfonyatartalmú arcradírt és arcpakolásokat kell az irritált bőrre alkalmazni. Ahhoz, hogy az áfonya mint gyümölcs belsőleg is kifejtse a hatását, hetente több adaggal kell belőle elfogyasztani, de a százszázalékos áfonyalé is nagyon hasznos lehet az emberi szervezet számára.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokban, antioxidánsokkal, legegészségesebb, szupertáplálékok, előrehaladtával, százszázalékos, beválasztották, áfonyatartalmú, izomfunkciókra, daganatellenes, kialakulásáért, arcpakolásokat, elfogyasztani, természetesen, vegyületeknek, érrendszerre, eredményesen, meghatározza, változásokat, vitaminokkal, kísérletezni, láthatóságát, zsírsavakkal, esszenciális, elősegítheti, károsodásait, köszönhetően, élettartamot, hamuszürkévé, fontosságát, kivonatokat, antioxidáns, szaporodnak, természetes, táplálkozás, tartalmának, egyik legegészségesebb, egész világon, szupertáplálékok sorába, áfonya antioxidánsokban, káros hatással, oxidatív stresszel, áfonya apró, emberi egészséget, aprócska gyümölcs, hosszú élettartamot, túlzásba vitt, dohányzás károsítja, dohányzás felelőssé, mély ráncok, hozzáértő személyek, alvás fontosságát,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Próbálj meg ...  Png lepke  Facebookon kaptam  Akarat  Nem számIt  Éretlen vers  Ami embereknek lehetetlen, az...  A másik dolog,  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Erdőn  Albert Einstein gondolata  A Megváltó szolgálatában  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Még csak most kezdődik a nap  Elköszönt  Png kislány  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy hatékony szolga  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Esti kép  Sose bánj semmit  Nevem  képre írva  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png telefon  Szép estét  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 19  Szívem  Jó éjszakát  A jó emberek mindig szépek mar...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Csak a fogyatkozás látható  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png nő  Nem számIt  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Png kutya  Png rózsa csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Németh László tollából  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Elköszönt  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png fotel  A kételkedés kezelése  Szívem tiéd  Akik bántanak téged  Nem méltó hozzád  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Soha ne kedvezz...  Reménység és erő Krisztustól e...  Reggel van  Még csak most kezdődik a nap  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egyik legegészségesebb, egész világon, szupertáplálékok sorába, áfonya antioxidánsokban, káros hatással, oxidatív stresszel, áfonya apró, emberi egészséget, aprócska gyümölcs, hosszú élettartamot, túlzásba vitt, dohányzás károsítja, dohányzás felelőssé, mély ráncok, hozzáértő személyek, alvás fontosságát, alvás mellett, nagyon egészséges, pozitív hatása, áfonya képes, öregedési folyamatok, benne lévő, rosaceás arcbőrrel, erek láthatóságát, nyers gyümölccsel, irritált bőrre, áfonya mint, százszázalékos áfonyalé, emberi szervezet, antioxidánsokban, antioxidánsokkal, legegészségesebb, szupertáplálékok, előrehaladtával, százszázalékos, beválasztották, áfonyatartalmú, izomfunkciókra, daganatellenes, kialakulásáért, arcpakolásokat, elfogyasztani, természetesen, vegyületeknek, érrendszerre, eredményesen, meghatározza, változásokat, vitaminokkal, kísérletezni, láthatóságát, zsírsavakkal, esszenciális, elősegítheti, károsodásait, köszönhetően, élettartamot, hamuszürkévé, fontosságát, kivonatokat, antioxidáns, szaporodnak, természetes, táplálkozás, tartalmának, szerkezetét, pótolhatunk, gyümölccsel, rendelkezik, kijavítani, pirosságot, hatásokkal, szolgálják, egészséges, egészséget, kozmetikai, rendelkező, állapotára, javasolják, kisimítják, lenyomatot, formájában, anyagokkal, köszönhető, elősegítik, megküzdeni, folyamatok, alkalmazni, arcbőrrel, arckrémbe, korunkban, fiatalabb, alábbhagy, öregedési, működését, csökkenti, támogatja, életmódot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.