Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dinnye és a cukorbetegség
  2019-08-02 00:05:23, péntek
 
 



A nyár egyik kedvenc gyümölcse a görögdinnye. Ha azonban valaki cukorbetegségben szenved, tudnia kell, hogy milyen ételeket vehet magához és nagyon fontos rendszeresen ellenőrizni a vércukorszintjét is.

A görögdinnye természetes cukorral van töltve, azonban még ez is hatással lehet a vércukorszintre. A görögdinnye vitaminok és ásványi anyagok gazdag tárháza, hiszen van benne A-vitamin, C-vitamin, kálium, magnézium, B6-vitamin, rostok, vas és kalcium.

A görögdinnye sok likopint tartalmaz, így megtámogatja az egészséges látást, de jót tesz a szív, a vesék és a tüdő egészségének is.

A görögdinnye C-vitaminban is gazdag, amely szintén elengedhetetlen az egészséges táplálkozáshoz. A C-vitaminról ismert, hogy javítja a szív egészségét és a rákos megbetegedések megelőzésében is szerepet játszhat.

Mivel nagyon sok rostot tartalmaz, így segíthet a méreganyagok szervezetből történő kiürítésében és a jó emésztési egészség elősegítésében is.

A görögdinnye 90 százaléka víz, így hidratáltságot biztosít, a rosttartalma pedig hamar eltelít, így hozzájárulhat a testsúlycsökkenéshez.

Léteznek olyan kutatási eredmények, amelyek azt támasztják alá, hogy a görögdinnye elősegítheti bizonyos cukorbetegséggel kapcsolatos szövődmények kockázatának csökkentését.

A görögdinnye mérsékelt mennyiségben likopint is tartalmaz. Ez egy hatékony antioxidáns, amely mérsékelheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatát.

A cukorbetegségben szenvedő személyeknek oda kell figyelniük az ételek glikémiás indexére. Habár a görögdinnye esetében ez nem kiugróan magas, mégis érdemes dietetikus tanácsát kikérni a görögdinnye fogyasztásával kapcsolatban.

Mértékkel fogyasztva a következő gyümölcsök nem emelik meg a vércukorszintet: kivi, alma, fekete áfonya, citrom, grépfrút.

A kiviben nagyon sok C-vitamin található, így eredményesen harcol a káros szabad gyökök ellen. A kivi nem hogy nem emeli meg a vércukorszintet, még összefüggés is van a kivifogyasztás és a vércukorszint-csökkenés között.

Az alma is jó hatással van a vércukorszintre csakúgy, mint a fekete áfonya. Ez utóbbi jobb vérellátást is biztosít és az ereket is védi, illetve megelőzhető általa a szemkárosodás. Márpedig ezek a cukorbetegség gyakori szövődményei, így érdemes a fekete áfonyát rendszeresen beiktatni az étkezésünkbe.

A citrom glikémiás indexe is rendkívül alacsony, a grépfrút pedig fokozza a szervezet inzulinérzékenységét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: vércukorszintjét, cukorbetegségben, cukorbetegséggel, vércukorszintet, elengedhetetlen, vércukorszintre, megbetegedések, kialakulásának, elősegítésében, hidratáltságot, fogyasztásával, táplálkozáshoz, kivifogyasztás, hozzájárulhat, cukorbetegség, megelőzésében, vércukorszint, szemkárosodás, megtámogatja, kiürítésében, egészségének, méreganyagok, szervezetből, mérsékelheti, eredményesen, szövődményei, rendszeresen, étkezésünkbe, kapcsolatban, személyeknek, elősegítheti, szövődmények, csökkentését, mennyiségben, rosttartalma, kockázatának, nyár egyik, görögdinnye természetes, görögdinnye vitaminok, egészséges látást, tüdő egészségének, görögdinnye C-vitaminban, egészséges táplálkozáshoz, szív egészségét, rákos megbetegedések, méreganyagok szervezetből, rosttartalma pedig, görögdinnye elősegítheti, görögdinnye mérsékelt, hatékony antioxidáns, cukorbetegségben szenvedő, ételek glikémiás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mi lenne ha  Zilahy Lajos gondolata  Fehér virág  Jó éjszakát  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nem tudhatod  Hiányzik  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kislány  Nagyon különös  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Egy hatékony szolga  Bounty krémes  Németh László tollából  Nem tudhatod  Alvó cicák  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy lelki imádság  Sose bánj semmit  Png rózsa csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Png csokor  Bertolt Brecht -től idézet  Egy hatékony szolga  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét  Próbálj meg ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  s immár én is felragyogva, ért...  Julian Brass gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png kutya  Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  Idő  Szabolcska Mihály – Ákác...  Tanuld meg ezt a versemet  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Szívem tiéd  Akik bántanak téged  Bounty krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szívem  Png csokor  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Egy lelki imádság  Jó éjszakát  Nem méltó hozzád  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nyár egyik, görögdinnye természetes, görögdinnye vitaminok, egészséges látást, tüdő egészségének, görögdinnye C-vitaminban, egészséges táplálkozáshoz, szív egészségét, rákos megbetegedések, méreganyagok szervezetből, rosttartalma pedig, görögdinnye elősegítheti, görögdinnye mérsékelt, hatékony antioxidáns, cukorbetegségben szenvedő, ételek glikémiás, görögdinnye esetében, görögdinnye fogyasztásával, következő gyümölcsök, kiviben nagyon, káros szabad, vércukorszintre csakúgy, fekete áfonya, cukorbetegség gyakori, fekete áfonyát, citrom glikémiás, grépfrút pedig, vércukorszintjét, cukorbetegségben, cukorbetegséggel, vércukorszintet, elengedhetetlen, vércukorszintre, megbetegedések, kialakulásának, elősegítésében, hidratáltságot, fogyasztásával, táplálkozáshoz, kivifogyasztás, hozzájárulhat, cukorbetegség, megelőzésében, vércukorszint, szemkárosodás, megtámogatja, kiürítésében, egészségének, méreganyagok, szervezetből, mérsékelheti, eredményesen, szövődményei, rendszeresen, étkezésünkbe, kapcsolatban, személyeknek, elősegítheti, szövődmények, csökkentését, mennyiségben, rosttartalma, kockázatának, természetes, vérellátást, görögdinnye, kapcsolatos, megelőzhető, összefüggés, érrendszeri, antioxidáns, ellenőrizni, vitaminban, vitaminról, eredmények, egészséges, dietetikus, fogyasztva, figyelniük, betegségek, kockázatát, egészségét, gyümölcsök, támasztják, beiktatni, csökkenés, emésztési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1344
  • e Hét: 6189
  • e Hónap: 37675
  • e Év: 242376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.