Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vesekő ellen
  2019-08-31 01:09:22, szombat
 
  A vesekő sok embernek okoz kellemetlen és fájdalmas pillanatokat. Az emberek kb. 10%-a hajlamos az életük során vesekövet kialakítani, a statisztikák viszont azt mutatják, hogy a középkorú férfiaknál ez az arány sokkal nagyobb is lehet.

A vesekő leggyakoribb kiváltó oka a helytelen táplálkozás és a nem megfelelő minőségű vagy mennyiségű folyadék bevitele. A jelenlegi kalóriadús, fehérjékben, zsírban és cukorban gazdag, ballasztanyagokban szegény táplálkozásunk a bőséges alkoholfogyasztással párosulva a fő oka a széles körben elterjedt húgykőnek. A nem megfelelő folyadék alatt azt a folyadékot értjük, ami károsítja a vesék működését: a szénsavas, cukrozott italok, a kávé vagy az alkohol. A mennyiség alatt azt a vízmennyiséget értjük ami megóvja a szervezetet a kiszáradástól, ez pedig a napi testsúly kilogrammonkénti minimum 30ml tiszta bevitt csap vagy forrásvizet jelenti. Ennek értelmében, egy 50kg testsúlyú ember 1,5l vizet kellene fogyasszon naponta ahhoz, hogy a vesék helyesen működjenek.

Vesekőképződés megelőzésére a leghatékonyabb terápia a napi 6-8 pohár tiszta víz megivása (nem kávé, alkohol, üditők, szénsavas italok, tej vagy leves), a vegetáriánus étrend alkalmazása, főleg a zöld növények fogyasztása, nyersen vagy örlemény- turmix formájában, mivel magas a magnézium tartalmuk. Tudnunk kell azt, hogy a magnézium csökkenti a visszatérő vesekövek kialakulásának kockázatát és segít a már meglévőknek az elhajtásában.

Vesekő kezelésére most egy egyszerű népi gyógymódot ajánlunk önöknek, mely 6 nap alatt képes kihajtani a vesékből a már kialakult homokot vagy követ.

Hozzávalók:

- 1dl frissen kicsavart citromlé
- 1dl hidegen sajtolt oliva olaj
- 1dl sör

Elkészítési mód:

Vesekő esetében, keverjük össze egy turmixgép segítségével a három összetevőt és töltsük egy üvegbe, majd minden reggel éhgyomorra és este lefekvés előtt fogyasszunk el 0,5 dl a készítményböl. A megmaradt mennyiséget pedig hűtőszekrénybe tároljuk. Egy ilyen adag elég 3 napig. Vesehomok esetében elég egy adag elkészítése, vesekő esetében viszont két adagot kell készíteni és a kúrát hat napig kell tartani.

Ez a gyógymód egy egyszerű, természetes és biztos eljárás melyet nagy sikerrel már régóta alkalmaz a népgyógyászat.

Figyelem! A gyógymód alkalmazása előtt mindenféleképpen készíttessünk egy ultrahangos vizsgálatot a vesékről és nézessük meg mekkorák a kövek. Ha a kövek nagyobbak 15mm-nél akkor ezt a gyógymódot nem szabad alkalmazni, mert a kövek elzárhatják a vesevezetéket és innen már csak műtéttel lehet megszabadulni a kőtől. A kezelés előtt jó lenne az epéről is egy filmet készíteni, mert ez a gyógymód elindíthatja az epekövet is. A kezelést csak akkor végezzük ha a vesékben és az epében homok, vagy kisebb méretű kövek találhatók.

Amennyiben a vesékben és/vagy az epében nagyobb kövek találhatók a fent megadott kúra előtt el kell végeznünk egy kőoldó kúrát. Az epekövek oldására Lecitint és Omega 3 kapszulákat kell szednünk, mindkettőből 3x1/nap, legalább 3 hónapig és igyunk meg minden reggel és este egy-egy csésze nyírfalevél teát, amibe elkevertünk egy késhegynyi szódabikarbónát. Időnként pedig menjünk és ultrahangos vizsgálattal nézzük meg mennyit oldódtak a kövek, s ha már elég kicsik lettek, csakis akkor alkalmazzuk a vese és epekőhajtó koktélt.
Forrás : Link

Megjegyzés : Léteznek vesekőoldó gyógyszerek, de sajnos nem mindegyik összetételű követ oldják. MEGELŐZÉSRE az útifűmagot javaslom de ez nincs kereskedelmi forgalomban csak útifűmaghéj - ami meg másra alkalmas . Az útifűmagot célszerű kiránduláskor begyűjteni - barna színű állapotában hatékonyabb mint zölden.
Jó ha figyelembe vesszük az étrend kombinációkat is pl fagyit és bizonyos teákat egyszerre ne fogyasszunk, vagy az oxalát tartalmú ételeket minimalizáljuk pl spenót . Sok jó szakmai vesekődiéta található a neten - célszerű megfontolni ezeket az írásokat ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: mindenféleképpen, kilogrammonkénti, szódabikarbónát, hűtőszekrénybe, minimalizáljuk, kialakulásának, vesekőképződés, táplálkozásunk, vízmennyiséget, leghatékonyabb, kombinációkat, kiszáradástól, megszabadulni, vesevezetéket, készítményböl, kiránduláskor, népgyógyászat, készíttessünk, pillanatokat, vegetáriánus, mindkettőből, leggyakoribb, vizsgálattal, kereskedelmi, megelőzésére, elindíthatja, statisztikák, elhajtásában, segítségével, összetételű, forgalomban, útifűmaghéj, megelőzésre, gyógyszerek, szervezetet, alkalmazzuk, életük során, statisztikák viszont, középkorú férfiaknál, arány sokkal, vesekő leggyakoribb, helytelen táplálkozás, jelenlegi kalóriadús, széles körben, folyadékot értjük, vesék működését, kávé vagy, mennyiség alatt, vízmennyiséget értjük, napi testsúly, 50kg testsúlyú, vesék helyesen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az út  képre írva  A máj egészségét biztosító és ...  Válaszok a halál után  Vérnyomáscsökkentés  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Esti kép  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam Krisztinától  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Odaadja  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Apu  Szép estét  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Mi van, ha?  Alvó baby  Sir Andrew Lloyd Webber  Alvó kutya  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Nagyhétfő:  Képes idézet !  Ha nyitott vagy  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  képre írva  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Szívet megérintő . . .  Paul David Tripp Március 27  Alvó baby  képre írva  Inkább ad  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  virágvasárnap  Heltai Jenő: Március  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjszakát  virágvasárnap  Idővel az ember megérti, hogy ...  A jó kedv a világon  Alvó baby  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  Esti Ima !  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  képre írva  Nem jár  Jó éjszakát  Virágvasárnap: az élet és a re...  Rács mögé  virágvasárnap  Haja van  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Alvó baby  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Várnai Zseni - Éveim  Paul David Tripp Március 25  Vérnyomáscsökkentés  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  Jó éjszakát  képre írva  Márciuzs 24.  Alvó kisfiú  Nagy Feró megmondta?  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  képre írva 
Bejegyzés Címkék
életük során, statisztikák viszont, középkorú férfiaknál, arány sokkal, vesekő leggyakoribb, helytelen táplálkozás, jelenlegi kalóriadús, széles körben, folyadékot értjük, vesék működését, kávé vagy, mennyiség alatt, vízmennyiséget értjük, napi testsúly, 50kg testsúlyú, vesék helyesen, leghatékonyabb terápia, vegetáriánus étrend, zöld növények, magnézium tartalmuk, magnézium csökkenti, visszatérő vesekövek, egyszerű népi, turmixgép segítségével, három összetevőt, megmaradt mennyiséget, ilyen adag, adag elkészítése, gyógymód alkalmazása, ultrahangos vizsgálatot, kövek nagyobbak, kövek elzárhatják, kezelés előtt, filmet készíteni, gyógymód elindíthatja, kezelést csak, epében homok, epében nagyobb, fent megadott, kőoldó kúrát, epekövek oldására, késhegynyi szódabikarbónát, útifűmagot javaslom, útifűmagot célszerű, étrend kombinációkat, oxalát tartalmú, mindenféleképpen, kilogrammonkénti, szódabikarbónát, hűtőszekrénybe, minimalizáljuk, kialakulásának, vesekőképződés, táplálkozásunk, vízmennyiséget, leghatékonyabb, kombinációkat, kiszáradástól, megszabadulni, vesevezetéket, készítményböl, kiránduláskor, népgyógyászat, készíttessünk, pillanatokat, vegetáriánus, mindkettőből, leggyakoribb, vizsgálattal, kereskedelmi, megelőzésére, elindíthatja, statisztikák, elhajtásában, segítségével, összetételű, forgalomban, útifűmaghéj, megelőzésre, gyógyszerek, szervezetet, alkalmazzuk, alkalmazása, vizsgálatot, mennyiséget, fogyasszunk, ultrahangos, természetes, elkészítése, elzárhatják, elkészítési, elkevertünk, fehérjékben, kapszulákat, meglévőknek, fogyasztása, forrásvizet, nyírfalevél, hatékonyabb, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1417
  • e Hét: 6658
  • e Hónap: 26520
  • e Év: 202395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.