Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gránátalmalé és gyógyhatásai
  2019-09-20 13:48:10, péntek
 
 



A gránátalma levének fogyasztása nem csak az egészségre, de a bőrre is számtalan módon van jótékony hatással. Azok közé a néhány gyümölcsök közé tartozik, amelyeknek a leve ugyanolyan jótékony hatású, mint a gyümölcs maga. Ez azért van, mert a gyümölcs héjában található a legtöbb antioxidáns, amelyek a lé kifacsarásával nagy mennyiségben felszabadulnak. Tápanyagtartalma miatt jelenleg a fekete áfonyával és a zöld teával említik egy lapon.

Néhányan fáradságosnak találhatják a kis magokkal való pepecselést, de a munka megéri a fáradságot. A lé fogyasztásával ugyanis a tápanyagok könnyen és gyorsan jutnak a véráramba. Más gyümölcsökkel összehasonlítva a gránátalma tartalmazza a legtöbb antioxidánst, vagyis körülbelül háromszor annyi antioxidáns található benne, mint például a zöld teában vagy a narancsban.

A gránátalmáról azt tartják, hogy Iránból származik, és Egyiptomba Kr. e. 1600-ban került, ahol nem csak fogyasztották, de széles körben használták gyógyászati célokra is. Mivel tele van fényes piros, ékszerekre emlékeztető magokkal, a gránátalma gyakorta a termékenység és jólét jelképe a különböző kultúrákban.

Egy pohár gránátalma leve a szükséges napi 40% folsavval, A-, C- és E-vitaminnal látja el a szervezetet. A frissen facsart, teljesen feldolgozatlan gránátalmalé minden boltban kapható gyümölcslénél jobb, mivel számos vitamint tartalmaz a legnagyobb mennyiségben. Bizonyosodjon meg róla, hogy a gyümölcslé nem édesített, mivel a cukor gyulladásgátló hatása ellensúlyozza a gyümölcs egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

A gránátalma tápanyagértéke:

A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz ellaginsavat, antioxidánst és egy olyan omega-5 többszörösen telítetlen zsírsavat, amely rendkívül jótékony hatással van a sejtek regenerációjára és a sejtek osztódására. A gyümölcs leve nagy mennyiségben tartalmaz A-, C- és E-vitamint, valamint olyan ásványi anyagokat, mint a kalcium, foszfor, kálium, vas, folsav, niacin, tiamin és riboflavin.

A gránátalmalé egészségre gyakorolt jótékony hatása
A gránátalmát gyógyászati célokra évezredek óta használják a Közép-Kelet területein. Levével olyan problémákat orvosoltak, mint a fekélyek és a hasmenés. Mivel a gránátalma leve olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint az antocianin és az ellaginsav, olyan vegyületeket, mint a galluszsav, és olyan flavonoidok találhatóak benne, mint a quercetin, ezért védelmet nyújt a cukorbetegség, szívproblémák, degeneratív ízületi gyulladás és számos típusú rák kialakulása ellen.

1. Szív:
A gránátalma levének rendkívül nagy hatása van a szívre, kifejezetten pedig a szív egészségére, mivel az artériák rugalmasak maradnak tőle, valamint csökken a vérerekben a gyulladás. A gyümölcslé köztudottan csökkenti az érelmeszesedést, amely az egyik legfőbb oka a szívproblémák kialakulásának. Ezenkívül csökkenti az artériák elzáródásának kockázatát, amely meggátolná a vér megfelelő eljutását a szívbe és az agyba. Ezenkívül csökkenti a ,,rossz" koleszterin szintjét, amely visszamaradt a szervezetben, és növeli a ,,jó" koleszterin szintet.

2. Vércukor szint:
Habár a gránátalma leve fruktózt tartalmaz, nem emeli meg a vércukorszintet, ahogy más gyümölcslevek. A tanulmányok kimutatták, hogy nem volt jelentős vércukor emelkedés kimutatható azoknál a cukorbetegnél, akik két héten keresztül naponta fogyasztottak a gránátalmaléből.

3. Vérnyomás:
A gránátalma tudvalevőleg csökkenti a magas vérnyomást. Ez a lé csökkenti a szívbetegeknél a vérerek károsodását és gyulladását. Természetes aszpirin, amely meggátolja, hogy a vér megalvadjon és vérrögök alakuljanak ki. Vérhígító hatású, mivel segít abban, hogy a vér akadálymentesen keringhessen a szervezetben.

4. Rák:
A gránátalma leve elpusztítja a szabadgyököket a szervezetben és megakadályozza a rák és más betegségek növekedését és kialakulását. Magas antioxidáns tartalma miatt stimulálja a fehér vérsejteket, így azok semlegesítik a méreganyagokat a szervezetben, ezáltal az immunrendszer erősebb és egészségesebb lesz. A gránátalmáról úgy tartják, hogy serkenti a programozott sejthalált, ami egy olyan folyamat, mely során a sejtek elpusztítják magukat. Napi egy pohár gránátalmalé fogyasztásával lelassítható a rákos sejtek növekedése a prosztata rák esetében. Továbbá a gyümölcslé gátolja az aromatázt, egy olyan enzimet, amely az androgén hormont ösztrogénné alakítja, ami fontos szerepet játszik a mellrák kialakulásában.

5. Nyugtatja a gyomrot:
A gránátalma levét a hasmenés és vérhas kezelésére is használják, mivel létfontosságú szerepet játszik az olyan enzimek kiválasztásában, amelyek segítik a megfelelő emésztést. Keverjen össze egy teáskanál mézet egy pohár gránátalmalével, és fogyassza akkor, ha kezelni szeretné az emésztési problémáit.

6. Erősíti az immunrendszert:
A gránátalma leve erős antibakteriális és antimikrobiális hatású, amellyel segít felvenni a harcot a vírusok és baktériumok ellen, valamint erősíti az immunrendszert. Jelentősen csökkenti azoknak a mikrobáknak a számát, amelyek a szájban találhatóak és általában a lyukas fogak és nyelvcsap-fertőzés kialakulásáért felelősek. Antimikrobiális tulajdonságai miatt meggátolja a HIV átadását is. Az összes gyümölcs közül a gránátalmában van meg a legnagyobb potenciál arra, hogy meggátolja a HIV átadását.

7. Vérszegénység:
A vérszegénység akkor alakul ki, ha a szervezetben kevés vörös vérsejt található. Mivel a gránátalma leve jelentős mennyiségű vasat tartalmaz, ezért leküzdhető vele a vörös vérsejt hiány. Keverjen össze egy kis kandírozott cukrot és gránátalma levet, majd cseppentsen néhány cseppet az orrába, így könnyen elállíthatja az orrvérzést. Ezenkívül kiválóan kezelhető vele a kivörösödött és fájó szemek, valamint a szempillák kihullása.

8. Serkenti az emésztést:
A gránátalma leve segíti a gyomor megfelelő működését. Ez a lé éhséget gerjeszt, viszont kontrollálja a szomjat, ezért kiváló választás a nyári időszak alatt. Ezenkívül enyhíti a húgyúti fertőzéseket, és megkönnyíti a vizelet távozását. A nagy mennyiségű rost (mind oldódó és nem oldódó) a gránátalma lében nem csak serkenti az emésztést, de szabályozza a belek mozgását is. Mivel nem tartalmaz telített zsírokat vagy koleszterint, rendkívül ajánlott azok számára, akik szeretnének fogyni.

9. A porcok regenerációja:
A gránátalmalé gátolja azokat az enzimeket, amelyek a porcok károsodásáért felelősek, ezért rendkívüli mértékben ajánlott azoknak, akik degeneratív ízületi gyulladásban szenvednek. Ez egy olyan krónikus betegség, meg során az ízületek porcai lebomlanak. A tanulmányok bebizonyították, hogy a lé használatával csökkenthető a porcok károsodása. Az édesítetlen gránátalmalé enyhíti az ízületi gyulladás és a csontgyulladás tüneteit, valamint rendszeres fogyasztásával visszaszoríthatóak az olyan neurológiai problémák, mint az Alzheimer-kór. Továbbá köztudottan feloldja az epeköveket és kezelhetőek vele a merevedési panaszok a férfiaknál.

10. Szülés előtt:
A gránátalma leve kiváló hatással van a várandós nőkre. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például folsavat, amely elengedhetetlen része a szülés előtti étrendnek. A gránátalma levének gyulladásgátló hatása biztosítja, hogy a vérkeringés egészséges maradjon, ami a magzat fejlődésének egyik alapfeltétele. A lében található kálium megakadályozza a lábgörcsöket, amelyek általában a terhességgel hozhatóak összefüggésbe. Ha a várandós nők rendszeresen fogyasztják, akkor köztudottan csökkenthető a koraszülés vagy az alacsony súlyú babák születésének kockázata.

A gránátalmalé bőrre gyakorolt jótékony hatása
11. Öregedésgátló:
A gránátalmalében gazdag étrend lelassítja az öregedési folyamatot, mivel csökkenti a ráncokat, amelyek a nap hatásai miatt jönnek létre. Ezenkívül segíti a bőrsejtek regenerálását, és megakadályozza a hiperpigmentációt és a sötét foltok megjelenését.

12. Mindféle bőrtípushoz megfelelő választás:
A gránátalmalé csodákat művel a száraz bőrrel. Kis molekuláris felépítése miatt mélyen a bőrbe jut, és hidratálja a bőrt, így nyugtatja a száraz és irritált bőrt. Mivel egy bizonyos omega-3 zsírsavat tartalmaz, ezért a bőr folyamatosan hidratált marad tőle. A gránátalma jó hatással van a zsíros és pattanásos bőrre is, alkalmazásával megakadályozható a pattanások kialakulása, valamint szabályozható a faggyútermelés.

13. Sebgyógyulás:
A gránátalma segíti a sejtek regenerációját a felhámban és a bőr különböző rétegeiben, ezért felgyorsítja a sebek gyógyulási folyamatát. Még a gránátalma magok olaja is tele van bőrbarát anyagokkal, amely jótékonyan erősítik és regenerálják a felhámot. A gránátalma védi a bőrt a leégéssel szemben is, és jó hatással van a nap folyamatos hatásainak kitett bőrre is.

14. Szebb bőr:
A gránátalma tudvalevőleg meghosszabbítja a fibroblasztok élettartamát, amelyek a kollagén és elasztin termeléséért felelősek, tehát feszesítik a bőrt és meggátolják a ráncok kialakulását. A kollagén és az elasztin megerősíti és rugalmasabbá teszi a bőrt. Ha a kollagén és elasztin rostjai lebomlanak, a bőr elernyed, így kialakulnak a ráncok és a toka. A gránátalmával hatékonyan kivilágosítható a bőr is. Napi egy pohár gránátalmalétől a bőr szép és ragyogó lesz.

15. Gránátalmás arcpakolás a ragyogó bőrért:
Keverjen össze egy teáskanál porrá őrölt zöld papayát, szőlőmagolajat, szőlőmag kivonatot és 3 teáskanál gránátalma levet, majd vigye fel a keveréket az arcára. Hagyja fent körülbelül egy órán át, majd langyos vízzel mossa le.

Ez vattakorong segítségével tisztítás után közvetlenül is felviheti a gránátalmalevet az arcára.

16. Megakadályozza a bőrrák kialakulását:
A gránátalma antocianinokat és hidrolizálható tanninokat tartalmaz, amelyek erős antioxidáns és rák ellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Közvetlenül a bőrön alkalmazva az ellaginsav, ami a gránátalmában található polifenolos antioxidáns, meggátolja a bőrben a rák kialakulását.

A gránátalma hajra gyakorolt jótékony hatása
17. Meggátolja a hajhullást:
A rendszeres gránátalmalé fogyasztásával megerősíthetőek a hajtövek, így megakadályozható a hajhullás, a haj pedig egészséges és gyönyörű lesz.

Figyelem:

A gránátalma levét nem ajánlatos azoknak fogyasztani, akik influenzásak, köhögnek vagy székrekedésük van.
A gránátalma levének bizonyos antioxidánsai csökkentik a vérnyomást, ezért más vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel való fogyasztása veszélyes mértékben lecsökkentheti a vérnyomást.
Azok, akik allergiásak bizonyos növényekre vagy asztmásak, mindig nagyobb eséllyel produkálhatnak allergiás tünetekkel erre a gyümölcsre. Az allergiás tünetek között lehet hányás, vörös és viszkető szemek, csalánkiütés és nehéz légzés.
Csak úgy, mint a grapefruit, a gránátalma is köztudottan rossz hatással van bizonyos gyógyszerekre, különösen azokra, amelyek csökkentik a koleszterinszintet (sztatinok). Ezenkívül az antidepresszánsokkal, az AIDS-re szedett gyógyszerekkel és a narkotikumos fájdalomcsillapítókkal is ütik egymást.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megakadályozható, tápanyagtartalma, tulajdonságokkal, megerősíthetőek, antimikrobiális, antioxidánsokat, érelmeszesedést, összehasonlítva, gránátalmalében, akadálymentesen, gránátalmaléből, meghosszabbítja, vércukorszintet, antibakteriális, gránátalmalétől, kivilágosítható, gránátalmalevet, elengedhetetlen, kiválasztásában, gránátalmalével, regenerációjára, bebizonyították, antocianinokat, megakadályozza, hidrolizálható, méreganyagokat, gyulladásgátló, produkálhatnak, faggyútermelés, tápanyagértéke, regenerációját, szívbetegeknél, gyógyszerekkel, fogyasztásával, kialakulásában, felszabadulnak, gránátalma levének, néhány gyümölcsök, leve ugyanolyan, gyümölcs maga, gyümölcs héjában, legtöbb antioxidáns, fekete áfonyával, zöld teával, munka megéri, tápanyagok könnyen, gránátalma tartalmazza, legtöbb antioxidánst, zöld teában, gránátalma gyakorta, különböző kultúrákban, pohár gránátalma, Egyiptomba Kr,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Esti kép  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Alázat  Idő  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A Megváltó szolgálatában  A sors  Facebookon kaptam  Png lepke  Egy hatékony szolga  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Reggel van  A másik dolog,  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete-erdő desszert  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  képre írva  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nevem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem tudhatod  Németh László tollából  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Reménység és erő Krisztustól e...  Julian Brass gondolata  Png rózsa csokor  képre írva  Adakozás  Alázat  Png csokor  Png csokor  Kerüld el az evangélium örömén...  Éretlen vers  Németh László tollából  Soha ne kedvezz...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Mindig jusson idő nevetni  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A sors  Nem számIt  Lóhere  Szép estét kedves látogatóimna...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zilahy Lajos gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png fotel  Png fotel  Png virág  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gránátalma levének, néhány gyümölcsök, leve ugyanolyan, gyümölcs maga, gyümölcs héjában, legtöbb antioxidáns, fekete áfonyával, zöld teával, munka megéri, tápanyagok könnyen, gránátalma tartalmazza, legtöbb antioxidánst, zöld teában, gránátalma gyakorta, különböző kultúrákban, pohár gránátalma, szükséges napi, frissen facsart, legnagyobb mennyiségben, cukor gyulladásgátló, gyümölcs egészségre, gránátalma tápanyagértéke, gránátalma nagy, olyan omega-5, sejtek regenerációjára, sejtek osztódására, gyümölcs leve, gránátalmalé egészségre, gránátalmát gyógyászati, gránátalma leve, szív egészségére, artériák rugalmasak, gyümölcslé köztudottan, egyik legfőbb, szívproblémák kialakulásának, artériák elzáródásának, tanulmányok kimutatták, gránátalma tudvalevőleg, magas vérnyomást, vérerek károsodását, fehér vérsejteket, immunrendszer erősebb, programozott sejthalált, olyan folyamat, sejtek elpusztítják, pohár gránátalmalé, rákos sejtek, gyümölcslé gátolja, olyan enzimet, androgén hormont, mellrák kialakulásában, gránátalma levét, olyan enzimek, megfelelő emésztést, teáskanál mézet, pohár gránátalmalével, emésztési problémáit, szájban találhatóak, lyukas fogak, összes gyümölcs, legnagyobb potenciál, vérszegénység akkor, szervezetben kevés, vörös vérsejt, szempillák kihullása, gyomor megfelelő, nyári időszak, húgyúti fertőzéseket, vizelet távozását, nagy mennyiségű, gránátalma lében, belek mozgását, porcok regenerációja, gránátalmalé gátolja, porcok károsodásáért, olyan krónikus, ízületek porcai, tanulmányok bebizonyították, porcok károsodása, édesítetlen gránátalmalé, ízületi gyulladás, csontgyulladás tüneteit, olyan neurológiai, merevedési panaszok, várandós nőkre, szülés előtti, vérkeringés egészséges, magzat fejlődésének, lében található, terhességgel hozhatóak, koraszülés vagy, alacsony súlyú, gránátalmalé bőrre, gránátalmalében gazdag, öregedési folyamatot, bőrsejtek regenerálását, sötét foltok, gránátalmalé csodákat, száraz bőrrel, bizonyos omega-3, pattanások kialakulása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 8920
  • e Hónap: 40406
  • e Év: 245107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.