Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magnéziumtartalmú ételek
  2019-10-01 10:32:55, kedd
 
 



MAGAS MAGNÉZIUM TARTALMÚ ÉTELEK, AMELYEK AKÁR MÁR MA ESTE AZ ÖN TÁNYÉRJÁN LANDOLHATNAK!
A természetes magnéziumforrások ugyanolyan fontosak a mindennapokban, mint a magnézium - elsősorban bőrön át - mesterséges pótlása. A kínai orvoslásban gyakran ,,csodálatos ásvány" néven említett könnyű fém olyan nélkülözhetetlen a szervezetnek, mint a víz vagy a levegő. Már néhány grammnyi magnézium is több száz biokémiai reakcióban vesz részt: közreműködik az energiaháztartás, a szív- és érrendszeri folyamatok szabályozásában, az erős csontok, fogak, a ragyogó bőr, a kiegyensúlyozott hormonháztartás, az egészséges idegrendszer megteremtésében.

Fedezze fel, milyen természetes magnézium tartalmú ételek elérhetőek Öntől egy karnyújtásnyira!

MAGNÉZIUMFORRÁSOK TOPLISTÁJA - AZ 5 LEGHASZNOSABB TERMÉSZETES MAGNÉZIUMFORRÁS
Miben van magnézium? Rengeteg természetes magnéziumforrás létezik, amelyeket az élelmiszercsoportok szerint rangsorolhatunk. Magnéziumban gazdag élelmiszernek alapvetően öt csoportot nevezhetünk: a zöldségek és gyümölcsök többségét, az olajos magvakat, a teljes kiőrlésű gabonaféléket, a hüvelyeseket és a számos halfélét.

MAGAS MAGNÉZIUMTARTALMÚ ÉTELEK 1: ZÖLD LEVELES ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK
Köztudott, hogy a zöldségek és gyümölcsök színe gyakran tanúskodik a bennük lévő ásványi anyagok mértékéről. A klorofillban gazdag, sötétzöld színű növények, mint az avokádó, spenót, sóska, vagy a búzafűlé nemcsak, hogy nagyon szépek és vonzzák a tekintetet, de magnéziumban kimagaslóan gazdag élelmiszerek is egyben. A különböző káposztafélék szintén kiváló magnéziumforrások, elkészítésük során azonban érdemes odafigyelni, hogy a lehető legkevesebb hőkezeléssel - elsősorban párolással - készüljenek, a minél magasabb magnéziumszint megtartása érdekében. Ha pedig szeretne magas magnéziumtartalmú gyümölcsöt enni, a banán, alma, körte és a citrusfélék a legjobbak, főleg ebben a nyári melegben.

MAGAS MAGNÉZIUMTARTALMÚ ÉTELEK 2: OLAJOS MAGVAK
A telítetlen zsírsavakban és vitaminokban gazdag csonthéjasok családjának tagjai többek között a mandula, dió, földimogyoró, pisztácia, a kesu-és makadámdió, a napraforgómag, tökmag, lenmag, fenyőmag. Akár önmagukban, főétkezések között 1-1 maréknyi mennyiségben, akár egy recept vagy müzli részeként fogyasztjuk, máris sokat tettünk szervezetünk természetes magnézium ellátásáért. Azonban ügyeljünk arra, hogy lehetőleg a sótlan változatot válasszuk.

Tudta? 100 gramm mandulában 268 mg magnézium van, emellett pedig értékes aminosavakat és többféle ásványi anyagot, B- és E-vitaminokat is tartalmaz.

MAGAS MAGNÉZIUMTARTALMÚ ÉTELEK 3: TELJES KIŐRLÉSŰ GABONAFÉLÉK
Valószínűleg Ön számára sem újdonság, hogy a teljes kiőrlésű gabonafélék az egészséges táplálkozás alappillérei közé tartoznak. Rosttartalmuknak köszönhetően segítik az emésztést, lassú felszívódásúak, a magnéziumon túl pedig számos más ásványi anyagot és többféle vitamint is tartalmaznak. Rozs, hajdina, korpa, zab, barna rizs, quinoa, bulgur, köles, tönkölybúza, árpa - mind mind remek választás!

MAGAS MAGNÉZIUMTARTALMÚ ÉTELEK 4: HÜVELYESEK
Igazi energiabombák ezek a könnyen és olcsón elérhető növények, amelyek kiváló alapanyagot szolgáltatnak egyszerű, egészséges és gyors alapreceptekhez, hiszen a bab, lencse és borsófélék magas magnézium, vas, cink, kálium és fehérjetartalmúak. Pozitív hatással vannak a vérkeringésre és vérnyomásra, alacsony glikémiás indexűek, fogyasztásuk cukorbetegenek is javallott.

Tipp: ha hüvelyesekről beszélünk, nem csak a hagyományos főzelékreceptekre érdemes gondolni, hiszen számtalan krém, saláta, rakott étel is elkészíthető belőlük - nagyrészt maximum félóra alatt.

MAGAS MAGNÉZIUMTARTALMÚ ÉTELEK 5: HALAK
Az Omega 3-ban és vitaminokban gazdag tengeri halak, mint a makréla, a tonhal és a lazac szinte már szuperélelmiszereknek számítanak, annyira gazdagok tápanyagokban, emésztésük mégis könnyű. A magnéziumban dús vízi lények közé tartoznak a különböző rákfélék is, fogyasztásuk hetente 2 alkalommal javasolt.

+1 bónusz extra magnézium forrás: jó minőségű étcsokoládé!

A magas kakaótartalmú csokoládé szintén számos kiváló egészségbarát tulajdonsággal bír, hiszen tele van antioxidánsokkal, flavonidokkal és kiváló ásványi anyagokkal, így magnéziummal is! De vigyázat: túl sokat egyszerre ne fogyasszon belőle.

átható, hogy a magas magnéziumtartalmú élelmiszerek nem elérhetetlenek, és vannak köztük igazán pénztárcabarát megoldások is.

Törekedjen Ön is arra, hogy étrendjének alapja magnéziumban dús élelmiszercsoportokból álljon, de emellett érdemes extra magnézium bevitellel is javítania életminőségén!

Különösen akkor, ha sokat stresszel, alvászavarokkal küzd, rendszeresen sportol, babát vár, vagy 60 év feletti. Használja ebben az esetben is a természetes, bőrön át felszívódó
Forrás :Link
Megjegyzés : részemről : pattogatott vagy puffasztott amaránt . Tatralmaz káciumot magnéziumot , vasat . Javasolt napi mennyisége nagyon csapott evőkanál . Fél éven belül javítja az osteoporozist is, természetes , jó felszívódás esetén valóban jól működik. Evőkanál mennyiséget meghaladó adagban kissé megmozgathatja a beleket - de hasmenést nem okoz. ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: antioxidánsokkal, nélkülözhetetlen, kiegyensúlyozott, energiaháztartás, rosttartalmuknak, alapreceptekhez, magnéziumforrás, rangsorolhatunk, alvászavarokkal, szabályozásában, hormonháztartás, megteremtésében, karnyújtásnyira, magnéziumszint, felszívódásúak, megmozgathatja, pénztárcabarát, mindennapokban, elérhetetlenek, tulajdonsággal, cukorbetegenek, napraforgómag, kakaótartalmú, gabonaféléket, életminőségén, tápanyagokban, élelmiszernek, egészségbarát, vérkeringésre, osteoporozist, hüvelyesekről, leghasznosabb, szolgáltatnak, káposztafélék, energiabombák, flavonidokkal, természetes magnéziumforrások, magnézium –, kínai orvoslásban, erős csontok, kiegyensúlyozott hormonháztartás, egészséges idegrendszer, olajos magvakat, teljes kiőrlésű, számos halfélét, bennük lévő, klorofillban gazdag, búzafűlé nemcsak, különböző káposztafélék, lehető legkevesebb, minél magasabb, nyári melegben, MAGAS MAGNÉZIUM TARTALMÚ ÉTELEK, AMELYEK AKÁR MÁR MA ESTE AZ ÖN TÁNYÉRJÁN LANDOLHATNAK, MAGNÉZIUMFORRÁSOK TOPLISTÁJA, LEGHASZNOSABB TERMÉSZETES MAGNÉZIUMFORRÁS, MAGAS MAGNÉZIUMTARTALMÚ ÉTELEK, ZÖLD LEVELES ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK, OLAJOS MAGVAK, TELJES KIŐRLÉSŰ GABONAFÉLÉK, Valószínűleg Ön, Törekedjen Ön,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
"Ez egy csoda"  Tavaszi este  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Önmaga ellenére  Borzasztó  Facebookon kaptam  Bársony székben  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Mindent de mindent visszakap  Szívek  Anyák napjára  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimna...  Jázmin  Az ember  Facebookon kaptam  Borzasztó  Horváth Szilvia tollából  Borzasztó  Csend  Egy barátság története  Alvó cicák  Pitypang szökőkút  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam Krisztinától  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  különleges  Sík Sándor - Ha jő a perc  Egy párkányon  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember emlékekből áll  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Egy barátság története  Baranyi Ferenc - N i n c s  József Attila – Keresek ...  Otthon  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ady Endre - Mindegy átka  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Eduardo Sacheri gondolata  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  James Allen  Emlékezz  Borzasztó  Vannak emberek  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét  Egy párkányon  Anyák napjára  Megígért békesség  Egy párkányon  Alvó cicák  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Robin Wight pitypang szobra  Latinovits Zoltán tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy gondolat  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Kertem  Facebookon kaptam  Magamnak  Robin Wight pitypang szobra 
Bejegyzés Címkék
természetes magnéziumforrások, magnézium &#8211, kínai orvoslásban, erős csontok, kiegyensúlyozott hormonháztartás, egészséges idegrendszer, olajos magvakat, teljes kiőrlésű, számos halfélét, bennük lévő, klorofillban gazdag, búzafűlé nemcsak, különböző káposztafélék, lehető legkevesebb, minél magasabb, nyári melegben, telítetlen zsírsavakban, kesu-és makadámdió, recept vagy, sótlan változatot, egészséges táplálkozás, hagyományos főzelékreceptekre, lazac szinte, különböző rákfélék, magas kakaótartalmú, magas magnéziumtartalmú, antioxidánsokkal, nélkülözhetetlen, kiegyensúlyozott, energiaháztartás, rosttartalmuknak, alapreceptekhez, magnéziumforrás, rangsorolhatunk, alvászavarokkal, szabályozásában, hormonháztartás, megteremtésében, karnyújtásnyira, magnéziumszint, felszívódásúak, megmozgathatja, pénztárcabarát, mindennapokban, elérhetetlenek, tulajdonsággal, cukorbetegenek, napraforgómag, kakaótartalmú, gabonaféléket, életminőségén, tápanyagokban, élelmiszernek, egészségbarát, vérkeringésre, osteoporozist, hüvelyesekről, leghasznosabb, szolgáltatnak, káposztafélék, energiabombák, flavonidokkal, élelmiszerek, landolhatnak, elkészítésük, magnéziumban, hüvelyeseket, klorofillban, aminosavakat, magnéziummal, tartalmaznak, köszönhetően, fogyasztásuk, elkészíthető, vitaminokban, alappillérei, valószínűleg, zsírsavakban, rendszeresen, csonthéjasok, mennyiségben, idegrendszer, szervezetünk, hőkezeléssel, földimogyoró, szervezetnek, közreműködik, étrendjének, odafigyelni, legkevesebb, vitaminokat, gabonafélék, kimagaslóan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2231
  • e Hét: 16599
  • e Hónap: 30348
  • e Év: 235049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.