Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az emberi szív - egy orvos vallomása
  2018-06-16 15:15:56, szombat
 
   
  Testünk precíz belső órája - a szív - pontosan ketyeg és soha nem téved. Pillanatról pillanatra teszi a dolgát anélkül, hogy a legkisebb erőfeszítést kellene tegyük, vagy irányítanunk tudatosan azt.

szivinfarktus

Kényelmes igaz? Csak úgy ketyeg! Maga az élet bölcsessége az, ami felhúzza egy életre és mutatója pontosan úgy halad, ahogy a természet rendje azt megköveteli.

Anatómiai ismereteim hiányosak, hiszen régen volt már, amikor az anatómiát tanultam az orvosi egyetem padjaiban, de arra tisztán emlékszem, hogy mennyire lenyűgözött a szív szerkezete. Születéstől a halálig fáradhatatlanul dobog, anélkül hogy pár percig is megállna. Ereje felmérhetetlen, hiszen több liter vért tart mozgásban, több energiát használva el, mint a legtöbb szerv. Nem is beszélve az apró pici sejtekről, amelyek mint kis automata okos vezérlők mindezt irányítják, ahhoz, hogy minden rendeltetésszerűen működjön.

A szív az a szerv, ami folyamatosan mozgásban tartja az életenergia folyadékát, a vért. Nem kis szerep.
Ahhoz, hogy jól működjön, azonban neki is szüksége van vérre. A koszorúerekbe áramló vér arra hivatott, hogy a szívet önmagát táplálja, hogy aztán az a vért az összes többi más szervhez eljuttathassa.

Milyen érdekes igaz? Ahhoz, hogy adni tudjon először saját magának kell adnia. Ha ellátja önmagát vérrel az által tudhat adni csak másoknak. Ezen érdemes elgondolkodni.

Aztán, ahogy teltek múltak az évek és kikerültem az iskolapadból a test már egyre kevésbé kezdett lenyűgözni, amikor kezdtem megismerkedni a lélek dolgaival. Egy újabb dimenziója létezésünknek és mégis elválaszthatatlan a testtől. Ekkor figyeltem fel újra arra, hogy a szív milyen érdekes. Most nem fizikai hanem energetikai szinten. A legnagyobb bioelektromos tere van...olvastam, nagyobb mint az agynak. Aztán hallottam a szívcsakráról, és arról hogy Jézusnak mekkora aurája volt, és hogy mai napig is miért ábrázolják lángoló szívvel.

Így a szív a szimbolikusan többre hivatott, mint fizikai léte. Spirituális szerv is egyben. Ott mélyen legbelül túl az anyagi világ korlátain ott lakik az a minőség, ami nélkül az élet nem létezhetne. A szeretet energiája.

“A beteg java a legfőbb törvény." -

Ma egy csendes pillanatban, amikor valahogy nem kaptam magamban ennek a forrását, egyszeriben mindent megértettem.

Összeállt a kép lelki szemeim előtt. Ott dobogott a szív a mellkasban és valami békés megfoghatatlan szeretet áradt belőle.
Valami azt súgta engedd be a szívedbe a szeretetet.
Szeresd magadat.
Eddig valahogy kifele szerettem.
Esetlenül, úgy hogy szerethető legyek.
Ma megtört a jég és megtapasztaltam hogy az önmagunk szeretete a legnagyobb ajándék másoknak is.
Ha önmagunkat nem szeretjük szívünk nem képes továbbadni a szeretetet, hiszen erőtlenné válik.

Szeresd magadat. Ne önző módon, csak épp annyira amitől a benned lévő szeretet máshoz is tovaárad.

Emlékezz csal vissza a koszorúerekre. Ha a szív önmagát nem táplálja megszűnik dobogni. Ezt hívjuk orvosilag infarktusnak.

Elgondolkodtató igaz hogy egy olyan világban ahol nem tudunk szeretni miért éppen az infarktus az egyik vezető halál ok?

A szívbetegség megelőzése
valahol a zsírosbödön, a dohányzacskó, a pia és az agyőrlő stressz elkerülése előtt az önmagunk és mások szeretetével kellene kezdődjön.
Forrás: Filantrópikum: http://filantropikum.com/az-infarktus-spiritualis-uzenete-egy-magyar-orvos-tollab ol/

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: megtapasztaltam, elgondolkodtató, fáradhatatlanul, felmérhetetlen, megfoghatatlan, szívcsakráról, szivinfarktus, létezésünknek, szimbolikusan, koszorúerekre, filantropikum, filantrópikum, megismerkedni, bioelektromos, elgondolkodni, eljuttathassa, koszorúerekbe, irányítanunk, folyamatosan, szeretetével, szívbetegség, erőfeszítést, dohányzacskó, infarktusnak, iskolapadból, spirituális, bölcsessége, egyszeriben, megértettem, lenyűgözött, pillanatban, megköveteli, energetikai, életenergia, pillanatról, zsírosbödön, szív –, dolgát anélkül, legkisebb erőfeszítést, élet bölcsessége, természet rendje, anatómiát tanultam, orvosi egyetem, szív szerkezete, halálig fáradhatatlanul, legtöbb szerv, apró pici, életenergia folyadékát, koszorúerekbe áramló, szívet önmagát, összes többi, által tudhat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hegedüs Géza: Magyar költészet  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  39 ígéret  Szép estét  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magamnak  Emlékezz  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Vannak emberek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 14  Horváth Szilvia tollából  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Azért kaptad  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  képre írva  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Paul David Tripp Április 14  Van néhány kérdés, amin gondol...  Otthon  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  jó reggelt  40 felett  IGEN így  Szép estét  Megígért békesség  Paul David Tripp Április 14  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Az ember  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Magamnak  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy párkányon  Alvó cica  Facebookon kaptam  Otthon  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szabó T. Anna - Pitypang  Dóró Sándor: Embernek maradni  Bársony székben  Nagy és kis csodák  Zilahy Lajos mondta  Az ókori görögök sebkezelésre ...  "Ez egy csoda"  Emlékezz  képre írva  Jázmin  képre írva  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó kislány  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szép álmokat!  Mindig lesz olyan  képre írva  Horváth Szilvia tollából  Szeretem ujjad karcsuságait,  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Különleges  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk 
Bejegyzés Címkék
szív &#8211, dolgát anélkül, legkisebb erőfeszítést, élet bölcsessége, természet rendje, anatómiát tanultam, orvosi egyetem, szív szerkezete, halálig fáradhatatlanul, legtöbb szerv, apró pici, életenergia folyadékát, koszorúerekbe áramló, szívet önmagát, összes többi, által tudhat, lélek dolgaival, újabb dimenziója, szív milyen, legnagyobb bioelektromos, szimbolikusan többre, anyagi világ, szeretet energiája, beteg java, legfőbb törvény, csendes pillanatban, önmagunk szeretete, legnagyobb ajándék, benned lévő, szív önmagát, olyan világban, egyik vezető, szívbetegség megelőzése, agyőrlő stressz, megtapasztaltam, elgondolkodtató, fáradhatatlanul, felmérhetetlen, megfoghatatlan, szívcsakráról, szivinfarktus, létezésünknek, szimbolikusan, koszorúerekre, filantropikum, filantrópikum, megismerkedni, bioelektromos, elgondolkodni, eljuttathassa, koszorúerekbe, irányítanunk, folyamatosan, szeretetével, szívbetegség, erőfeszítést, dohányzacskó, infarktusnak, iskolapadból, spirituális, bölcsessége, egyszeriben, megértettem, lenyűgözött, pillanatban, megköveteli, energetikai, életenergia, pillanatról, zsírosbödön, spiritualis, születéstől, ismereteim, önmagunkat, legnagyobb, szerkezete, szerethető, irányítják, folyadékát, dimenziója, kikerültem, ábrázolják, létezhetne, lenyűgözni, szeretetet, mellkasban, továbbadni, pillanatra, megelőzése, elkerülése, orvosilag, mozgásban, infarktus, megszűnik, anatómiai, használva, hallottam, energiája, sejtekről, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2328
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 13849
  • e Év: 135722
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.