Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hajnövekedés feltételei
  2019-10-18 20:54:28, péntek
 
  A haj növekedése nem csak tőlünk függ. Nem csak azon múlik, hogy mennyit teszünk azért, hogy a hajunk sokáig egészséges maradjon. A haj növekedéséhez ugyanis nem mindig elégséges egészségesen táplálkozni és a hajat kellőképpen ápolni, kényeztetni, mert magát a folyamatot nagyban meghatározzák a genetikai tényezők is.

A hajhullás egy kóros állapot. Általában valamilyen gyulladásos góc van ilyenkor a szervezetben. A probléma orvoslásával azonban a hajhullás is megszűnhet. Ha valakinek nem az öröklött tényezők miatt nem nő gyorsan a haja, akkor táplálkozással sokat tehet az ügy érdekében.

A haj gyorsabb növekedését nagyban elősegítik a fehérjék. Az új hajszálak növekedéséhez fehérjére van szükség, de a fehérjehiány okozhat hajhullást is. Az egészséges fehérjeforrások csoportjába tartozik a bab, a tojás, a hal, a dió, a magvak és a sovány húsok.

Az egészséges haj növekedéséhez vasra - mint ásványi anyagra - is szükség van. Vasban gazdag táplálékok: kagyló, lencse, osztriga, tökmag, spenót, sovány marhahús.

Egyes illóolajok is serkentik a haj növekedését. Ilyenek például a cédrus, a rozmaring vagy a kakukkfű. Az illóolajokat sohasem önmagukban, hanem valamilyen hordozóolajjal érdemes a fejbőrbe masszírozni. Amikor elvégezte a masszírozást, hagyja az illóolajos keveréket legalább fél órán keresztül a haján. Ilyenkor tekerje be a fejét egy vastag törülközővel. A hatóidő leteltét követően alaposan és a szokásos módon mosson hajat.

A rendszeres fejmasszás is elősegíti a haj növekedését, hiszen serkenti a fejbőr vérellátását, ez pedig ösztönözni képes az új hajszálak növekedését.

A tökmagolaj rendszeres fogyasztása is elősegíti a haj növekedését. Ehhez azonban legalább hat hónapon keresztül és rendszeresen kell naponta legalább 400 milligramm tökmagolajat fogyasztani.

A hajhullásnak többféle oka is lehet. Ez lehet szülés utáni sokk, láz, nem megfelelő fehérjebevitel, de nagyobb műtét, illetve krónikus betegség is okozhat hajhullást. Egyes gyógyszerek is okai lehetnek a túlzott hajvesztésnek. Ilyen gyógyszerek lehetnek az antidepresszánsok vagy a béta-blokkolók.

A tápláló, egészséges étrend és a stressz visszaszorítása megakadályozza a hajhullást és elősegíti az új hajszálak növekedését.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: visszaszorítása, fehérjeforrások, fehérjebevitel, megakadályozza, táplálkozással, hordozóolajjal, növekedéséhez, meghatározzák, hajvesztésnek, masszírozást, vérellátását, egészségesen, tökmagolajat, hajhullásnak, törülközővel, rendszeresen, fehérjehiány, szervezetben, orvoslásával, illóolajokat, masszírozni, kényeztetni, kellőképpen, fogyasztani, növekedését, fogyasztása, gyulladásos, csoportjába, gyógyszerek, táplálkozni, megszűnhet, ösztönözni, rendszeres, elősegítik, önmagukban, illóolajok, hajunk sokáig, hajat kellőképpen, folyamatot nagyban, genetikai tényezők, kóros állapot, probléma orvoslásával, öröklött tényezők, fehérjehiány okozhat, egészséges fehérjeforrások, sovány húsok, rozmaring vagy, illóolajokat sohasem, fejbőrbe masszírozni, illóolajos keveréket, vastag törülközővel, hatóidő leteltét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Soli Deo gloria  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  üdvözöllek!  Idővel az ember megérti, hogy ...  A pálma a győzelem és a diadal...  Esti kép  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  A pálma a győzelem és a diadal...  Nem hazudnak  Humor is meg nem is szerinted?  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Játékos kis cicák  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Óraállítás  Facebookon kaptam  Alvó baby  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Apu  Jó éjszakát  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Sir Andrew Lloyd Webber  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti képek  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Odaadja  Az angyali üdvözlet  Az út  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  képre írva  Most - segíts meg Mária ,  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Alvó cica  Sadhguru idézet  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Az út  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Manna OWell tollából  Mire jók ?  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az út  J. Donald Walters  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Boldog virágvasárnapot minden...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Esti képek  Alvó cica  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hajunk sokáig, hajat kellőképpen, folyamatot nagyban, genetikai tényezők, kóros állapot, probléma orvoslásával, öröklött tényezők, fehérjehiány okozhat, egészséges fehérjeforrások, sovány húsok, rozmaring vagy, illóolajokat sohasem, fejbőrbe masszírozni, illóolajos keveréket, vastag törülközővel, hatóidő leteltét, szokásos módon, rendszeres fejmasszás, fejbőr vérellátását, tökmagolaj rendszeres, hajhullásnak többféle, túlzott hajvesztésnek, antidepresszánsok vagy, stressz visszaszorítása, visszaszorítása, fehérjeforrások, fehérjebevitel, megakadályozza, táplálkozással, hordozóolajjal, növekedéséhez, meghatározzák, hajvesztésnek, masszírozást, vérellátását, egészségesen, tökmagolajat, hajhullásnak, törülközővel, rendszeresen, fehérjehiány, szervezetben, orvoslásával, illóolajokat, masszírozni, kényeztetni, kellőképpen, fogyasztani, növekedését, fogyasztása, gyulladásos, csoportjába, gyógyszerek, táplálkozni, megszűnhet, ösztönözni, rendszeres, elősegítik, önmagukban, illóolajok, táplálékok, egészséges, valamilyen, illóolajos, hajhullást, fejmasszás, tökmagolaj, folyamatot, milligramm, növekedése, keveréket, elégséges, megfelelő, hajszálak, érdekében, fehérjére, elősegíti, rozmaring, blokkolók, elvégezte, serkentik, keresztül, általában, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 803
  • e Hét: 6044
  • e Hónap: 25906
  • e Év: 201781
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.