Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyulladás és hátfájdalom
  2019-10-25 13:54:08, péntek
 
  Évente több millióan szenvednek hátfájástól világszerte. Sok esetben a természetes gyógymódok is segíthetnek a fájdalom csillapításában, és nincs szükség olyan gyógyszerek alkalmazására, amelyek káros mellékhatásokkal rendelkeznek.

Az egyik olyan fűszer, amelyet ki kell iktatni az étrendből, vagy legalábbis csökkenteni szükséges, az nem más, mint a só, ugyanis nagy mennyiségben káros az egészségre. A só drasztikusan is megemelheti a vérnyomást és növelheti a gyulladást a szervezetben, ez pedig generálhat hátfájást. Ezért ha csökkenti a napi sóbevitelt, úgy a hátfájása is enyhülhet.

Léteznek olyan fűszerek, amelyek gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Az egyik ilyen a kurkuma, amelynek antimikrobiális, gombaellenes és antibakteriális hatása is van. A másik fűszer a gyömbér, amely gyulladást tud csökkenteni.

A hátfájdalom csökkentésére nagyon jó a testmozgás. A bemelegítés és a nyújtás éppen olyan lényeges, mint a rendszeres sport. A kezdő és a befejező gyakorlatok pedig a hát izmait is átmozgatják, ami megint csak csökkenteni tudja annak fájdalmát.

Az izmok fájdalma a folyadékhiány miatt is kialakulhat. Naponta érdemes 1,5-2 liter vizet elfogyasztani annak érdekében, hogy hidratáltak maradjunk. Ez nemcsak az izmainknak, hanem az ízületeinknek is jót tesz.

Az omega-3 kiegészítők is hasznosak lehetnek. Az omega-3 zsírsav gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, megtalálható a növényi olajokban, a halakban, a magvakban és a diófélékben. A gyulladáscsökkentő diéta elősegíti a gyulladás megszűnését, és ezzel a hátfájást is fel lehet számolni. Az omega-3 zsírsavak emellett az immunrendszer megerősítésében is részt vesznek.

A vízi aerobik is segíthet az izommerevség csökkentésében, emellett a mozgástartományt is megnöveli, nem beszélve fájdalomcsillapító hatásáról. A meleg víz pihentetőleg hat a hátra és természetesen minden más testrészre is. A vér áramlását is megnöveli, így még több oxigén jut az izmokhoz, ami tovább csökkenti a fájdalmat.

Az illóolajos forró fürdő is sokat segíthet a tünetek enyhítésében. Fájdalomcsökkentő hatással bír a majoránna, a gyömbér, a tömjén, a levendula, az eukaliptusz, a borsmenta és a bazsalikom.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: mellékhatásokkal, mozgástartományt, csillapításában, megerősítésében, antimikrobiális, antibakteriális, csökkentésében, ízületeinknek, folyadékhiány, csökkentésére, alkalmazására, elfogyasztani, természetesen, immunrendszer, pihentetőleg, izommerevség, rendelkeznek, gombaellenes, enyhítésében, drasztikusan, mennyiségben, megtalálható, szervezetben, csökkenteni, megemelheti, eukaliptusz, megszűnését, kialakulhat, hidratáltak, rendelkezik, diófélékben, bemelegítés, kiegészítők, átmozgatják, hátfájdalom, gyakorlatok, természetes gyógymódok, fájdalom csillapításában, egyik olyan, napi sóbevitelt, egyik ilyen, másik fűszer, hátfájdalom csökkentésére, nyújtás éppen, rendszeres sport, befejező gyakorlatok, izmok fájdalma, folyadékhiány miatt, omega-3 kiegészítők, omega-3 zsírsav, növényi olajokban, gyulladás megszűnését,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos gondolata  ajándék, mellyel meglepem  Töröld le  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Martin Buber, A haszidim meséi  Paul David Tripp Április 14  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Előfordul, hogy  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Andrássy Réka - A bolond Böske  Horváth Szilvia tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Töröld le  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  képre írva  Esterházy Péter: Harmonia c...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  IGEN így  Paul David Tripp Április 15  Mindent de mindent visszakap  Egy barátság története  Emlékezz  Gebhardt Nóra versei II.  James Allen  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Paul Éluard - És egy mosoly  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Márai Sándor tollából  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Dóró Sándor: Embernek maradni  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  képre írva  Jó nap volt  Paul David Tripp Április 12  Nagy és kis csodák  Segíts neki dicsérni Téged  Különleges  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A sorsod  Egyszerű  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szép estét  Facebookon kaptam  James Allen  Ismeretlen: Ikarusz monda  Martin Buber, A haszidim meséi  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Az ember  A hagyma antibakteriális hatás...  Annyira tisztelem a szabadságo...  József Attila - Kopogtatás nél...  James Allen  Zilahy Lajos mondta  A felvilágosodás...  Latinovits Zoltán tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  Egy párkányon 
Bejegyzés Címkék
természetes gyógymódok, fájdalom csillapításában, egyik olyan, napi sóbevitelt, egyik ilyen, másik fűszer, hátfájdalom csökkentésére, nyújtás éppen, rendszeres sport, befejező gyakorlatok, izmok fájdalma, folyadékhiány miatt, omega-3 kiegészítők, omega-3 zsírsav, növényi olajokban, gyulladás megszűnését, omega-3 zsírsavak, immunrendszer megerősítésében, vízi aerobik, izommerevség csökkentésében, illóolajos forró, tünetek enyhítésében, mellékhatásokkal, mozgástartományt, csillapításában, megerősítésében, antimikrobiális, antibakteriális, csökkentésében, ízületeinknek, folyadékhiány, csökkentésére, alkalmazására, elfogyasztani, természetesen, immunrendszer, pihentetőleg, izommerevség, rendelkeznek, gombaellenes, enyhítésében, drasztikusan, mennyiségben, megtalálható, szervezetben, csökkenteni, megemelheti, eukaliptusz, megszűnését, kialakulhat, hidratáltak, rendelkezik, diófélékben, bemelegítés, kiegészítők, átmozgatják, hátfájdalom, gyakorlatok, világszerte, hátfájástól, segíthetnek, gyógyszerek, természetes, gyulladást, illóolajos, testmozgás, sóbevitelt, legalábbis, generálhat, vérnyomást, egészségre, gyógymódok, bazsalikom, szenvednek, testrészre, rendszeres, izmainknak, érdekében, enyhülhet, étrendből, hátfájása, maradjunk, olajokban, levendula, zsírsavak, hátfájást, gyulladás, hasznosak, magvakban, elősegíti, fájdalmat, megnöveli, áramlását, csökkenti, majoránna, szükséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2850
  • e Hét: 12964
  • e Hónap: 26713
  • e Év: 231414
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.