Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Igen, de... (8.)
  2019-11-03 17:33:05, vasárnap
 
  Igen, de... (8.)

Kedveseink, remélem hogy a híreink és az imatámogatási kéréseink nem fárasztanak benneteket. Ma operálták meg negyedszer Gabi karját. A beavatkozás után az orvosok úgy döntöttek, hogy narkózishoz hasonló állapotban (mesterséges kómában) hagyják. Ez azt jelenti, hogy géppel lélegeztetik, gyomorszondán keresztül táplálják, és egy második monitoron keresztül még szigorúbban felügyelik. Ettől eléggé megriadtunk.

Az orvosok szerint nem merültek fel komplikációk a műtétnél, azonban a saját légzése ijesztően gyenge, a májműködése aggasztó volt, és tüdőgyulladás jeleit ismerték fel nála. Ebben az öntudatlan állapotban kell Gabit néhány napig tartaniuk. Azt remélik, hogy ebben a ,,kikapcsolt állapotban" feltöltődnek a tartalékai.

Mérhetetlen lelki igénybevételt jelent, hogy éppen most egészen közel maradjak hozzá. Mivel nem érzékeli a jelenlétemet, annál több türelemre és hitre van szükségem. Ziviék azt az ötletet adták (köszönöm, drága Stefánom!), hogy néhány órán át énekeljek neki az ágya mellett a helyzethez illő, megindító énekeket: ,,Az Úr az én pásztorom - hagyjad az Úristenre te minden dolgodat - A nagy mélységből szüntelen - Bízom benned, Uram Jézus" - és ehhez hasonlókat.

Nyilván el tudjátok képzelni, mennyire közel vagyunk ahhoz, hogy elveszítsük a bátorságunkat, amikor Gabi ennyire megközelíthetetlen, és az állapota ennyire kiszámíthatatlan. De mi bízunk Istenben, hisszük, ,,hogy Isten megeleveníti a holtakat, és létre hívja a nem létezőket" (Róma 4,4).

A reménység ellenére is reménykedhetünk. Dicsőíthetjük Istent, miközben teljes bizonyosságunk van, hogy amit Ő ígér, azt meg is teheti - de nem kell megtennie! Legyen meg az Ő akarata!

,,A hit olyan, mint a madár, amelyik énekel akkor is, amikor még csak dereng a reggel."

Csüggedten kell beismernem, én nem vagyok a hitben Ábrahám, de Gabi egészen biztosan Ábrahám leánya (vó. Lukács 13,10 kk), akin Jézus megkönyörül.

Szeretettel Andreas

Kedves Gabi, Kedves Andi!

Egy Ige nem megy ki a fejemből:

,,Áldott az Úr! Napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk. Isten a mi szabadító Istenünk, az Úr, a mi Urunk kihoz a halálból is." Zsoltárok 68,20.21

Ahányszor eszembe juttok, mindig könyörgöm és imádkozom értetek. Ő áldjon meg, én szeretlek titeket!

E. C.

Csak Te, akinek végére mehetetlen a bölcsessége,
csak Te tudod, mi válik üdvösségemre;
csak Te látod, hogy minden szenvedés
javamra válik örökké.

Ha minden sötét körülöttem,
a lelkem fáradt és örömtelen,
az éjszakában mégis Benned bizakodom,
ó, Isten, én világosságom.

Hányszor segített meg csüggedt napjaimon
váratlanul és hatalmasan karod!
Este keservesen sírtam, és aztán
reggel boldogság virradt rám.

Gyakran nem láttam már kiutat;
hangosan sírtam és panaszkodtam:
ó, Istenem, nem látod a nyomorúságomat?
Elrejted előlem az arcodat?

Mondjátok meg ti, akiket Isten valaha megpróbált,
akik segítségért kiáltottatok Hozzá,
mondjátok meg, ti kegyesek, vajon Isten
megveti a türelmesen szenvedők imádságát?

Előbb vagy utóbb eljön az óra,
amikor a szenvedésből hála és öröm lesz,
hozzád, aki ó, hogy sírtál,
talán elérkezik Isten segítsége.

Ha senki sem tud felüdíteni,
akkor nézz fel a Megváltódra,
szívedet Őelőtte öntsd ki,
mert jósága és hatalma nagy.

Valaha Ő, az emberek barátja is sírt
a siralom völgyében, itt,
odafigyel a könnyeidre, lásd meg,
van hatalma, hogy neked is segítsen.

És akar segíteni, ne kételkedj ebben!
Megtartja, amit ígért, hűségesen:
,,Nem hagylak el, lélek,
légy jó reménységgel, higgyél bennem!"

Johann Caspar Lavater (1741 - 1801)

Halló, Andi!

Röviden csak azt szeretném elmondani, hogy nagyon megrendült vagyok, amióta hallottam Gabiról, és ez nagyon erősen imádságra ösztönöz. Gabi és ti, az egész család, egyszerűen nem mentek ki a fejemből, és állandóan veletek vagyok az imádságaimban.

Nem tudom, hogy helyénvaló-e, de Gabi fájdalmai eszembe juttatták egy olyan asszonynak a könyvét, aki szintén sok fájdalmon ment keresztül. Ő így ír:

,,Az egész emberi testből a kézben van a legtöbb idegvégződés. Ez a test legérzékenyebb része. Isten kézen fogva vezet bennünket, a kezünknél fogva, ahol a legérzékenyebbek vagyunk. Ezáltal érzi minden nyomorúságunkat." (Jane Grayshon)

A ti testvéretek: D. S.

Kedves Fették!

Nagyon megijesztett a helyzetetek, és kegyelemért imádkozom én is mindnyájatok számára. Mivel a helyzetetek mélyen érintett, továbbítani kezdtem az üzeneteiteket másoknak. Többek között Pápua Új-Guineába egy baráti misszionárius házaspárnak. Ők ezt válaszolták a levelemre:

,,Éppen 25-e estéje van. Elolvastuk a Gabiról szóló üzeneteket, és imádkozunk érte és Andiért. Egy Igét küldünk nekik: ,,Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága'" (János 8,12).

Ebben az értelemben üdvözöllek benneteket nagy szeretettel, és a legjobbakat kívánom. Mondd meg, kérlek, Gabinak, ha tudsz vele beszélni, hogy nagyon sok szeretettel üdvözlöm.

A. H.
 
 
0 komment , kategória:  Igen, Atyám...  
Címkék: kiszámíthatatlan, legérzékenyebbek, reménykedhetünk, nyomorúságunkat, legérzékenyebb, nyomorúságomat, bizonyosságunk, üzeneteiteket, tüdőgyulladás, dicsőíthetjük, igénybevételt, misszionárius, imatámogatási, bátorságunkat, gyomorszondán, imádságaimban, panaszkodtam, reménységgel, megeleveníti, üdvösségemre, komplikációk, mindnyájatok, feltöltődnek, jelenlétemet, kiáltottatok, világosságom, lélegeztetik, idegvégződés, megijesztett, szenvedésből, bölcsessége, elveszítsük, mérhetetlen, szeretettel, segítségért, megkönyörül, imatámogatási kéréseink, beavatkozás után, második monitoron, orvosok szerint, saját légzése, májműködése aggasztó, öntudatlan állapotban, ötletet adták, ágya mellett, helyzethez illő, nagy mélységből, állapota ennyire, reménység ellenére, hitben Ábrahám, lelkem fáradt, éjszakában mégis, Uram Jézus”, Dicsőíthetjük Istent, Szeretettel Andreas, Kedves Gabi, Kedves Andi, Csak Te, Valaha, Johann Caspar Lavater, Jane Grayshon, Kedves Fették, Pápua Új-Guineába,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jónás Tamás – Végtelen b...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Nagyi telefonál  Jónás Tamás – Végtelen b...  Radikális szeretet  Esti kép  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szívem  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Mi lenne ha  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Popper Péter szavai  Csak a fogyatkozás látható  A kételkedés kezelése  Albert Einsteinről  Alázat  Png csokor  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kaffka_Margit  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Örülök, hogy látlak!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fekete István - Akác  Fehér virág  Akarat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Lóhere  Leonardo da Vinci gondolata  Esti kép  Png fotel  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A kételkedés kezelése  Elköszönt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Png csokor  Popper Péter szavai  Még csak most kezdődik a nap  Örülök, hogy látlak!  Fekete-erdő desszert  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
imatámogatási kéréseink, beavatkozás után, második monitoron, orvosok szerint, saját légzése, májműködése aggasztó, öntudatlan állapotban, ötletet adták, ágya mellett, helyzethez illő, nagy mélységből, állapota ennyire, reménység ellenére, hitben Ábrahám, lelkem fáradt, éjszakában mégis, türelmesen szenvedők, szenvedésből hála, emberek barátja, siralom völgyében, egész család, olyan asszonynak, egész emberi, legtöbb idegvégződés, test legérzékenyebb, kezünknél fogva, legérzékenyebbek vagyunk, helyzetetek mélyen, üzeneteiteket másoknak, baráti misszionárius, világ világossága, élet világossága, értelemben üdvözöllek, legjobbakat kívánom, kiszámíthatatlan, legérzékenyebbek, reménykedhetünk, nyomorúságunkat, legérzékenyebb, nyomorúságomat, bizonyosságunk, üzeneteiteket, tüdőgyulladás, dicsőíthetjük, igénybevételt, misszionárius, imatámogatási, bátorságunkat, gyomorszondán, imádságaimban, panaszkodtam, reménységgel, megeleveníti, üdvösségemre, komplikációk, mindnyájatok, feltöltődnek, jelenlétemet, kiáltottatok, világosságom, lélegeztetik, idegvégződés, megijesztett, szenvedésből, bölcsessége, elveszítsük, mérhetetlen, szeretettel, segítségért, megkönyörül, májműködése, megváltódra, szigorúbban, megriadtunk, sötétségben, helyzetetek, házaspárnak, kegyelemért, narkózishoz, világossága, válaszolták, mesterséges, továbbítani, legjobbakat, fárasztanak, beavatkozás, testvéretek, hatalmasan, állapotban, benneteket, öntudatlan, megpróbált, keservesen, kikapcsolt, éjszakában, körülöttem, kedveseink, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 8012
  • e Hónap: 37324
  • e Év: 225126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.