Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fokhagyma és a cukorbetegség
  2019-11-04 19:34:38, hétfő
 
 


A cukorbetegek nem képesek elegendő inzulint termelni, és ez befolyásolhatja a vércukorszintet. Fontos, hogy mindig figyelemmel kísérjék, mit esznek, hogy a vércukorszint a lehető legstabilabb legyen.

Fontos tudni, hogy a természetes élelmiszerek - mint például a fokhagyma, ami nem gazdag szénhidrátban - befolyásolhatják a vércukorszintet.

A fokhagyma rendszeres fogyasztása ajánlott a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentése érdekében. A fokhagymafogyasztás csökkentheti a szívbetegség kialakulásának a kockázatát, amely a cukorbetegek mintegy 80 százalékát érinti.

A nyers fokhagyma segíthet csökkenteni a vércukorszintet, és csökkentheti az ateroszklerózis kockázatát is. Ez különösen azért érdekes, mivel a cukorbetegség növeli az ateroszklerózissal kapcsolatos gyulladás kockázatát.

A fokhagyma a B6- és a C-vitamin kiváló forrása. A B6-vitamin a szénhidrát-anyagcserében vesz részt, míg a C-vitamin szerepet játszhat a vércukorszint fenntartásában is.

A fokhagymáról az eddigi vizsgálatok azt mutatták, hogy javítja a szív- és érrendszer egészségét a koleszterin, a trigliceridek és a vér lipidszintjének csökkentésével. Ezen kívül csökkenti a vérnyomást és tumorellenes hatása is van. Megakadályozza a ráksejtek növekedését és erős az antibakteriális és a gombaellenes hatása is.

A fokhagyma elég erős szag- és ízvilággal rendelkezik. Bár nagyon egészséges, azért mellékhatásai is lehetnek. Okozhat gyomorégést, túlzott gázképződést, hányingert, hányást és hasmenést.

Amennyiben valaki vérhígítót szed, mindenképpen egyeztessen orvosával a fokhagymafogyasztást illetően, mivel a fokhagyma növelheti ennek a gyógyszernek a hatását.

A fokhagymát eheti nyersen, önmagában. Ha nagyon erősnek érzi az illatát és az ízét, akkor csak keverjen valamennyit a salátába. Amikor a fokhagymát megpucolta, akkor vágja apró darabokra. Miért? Azért, mert a fokhagymában van egy vegyület. Ennek a neve az allicin. Ha felaprítja a fokhagymagerezdeket, akkor a benne lévő allicin is sokkal jobban fog érvényesülni, pontosabban így jobban tud hatni a magasabb allicinkoncentráció miatt. Ez pedig növelheti a gyógynövény potenciális egészségügyi előnyeit.

A fokhagymát a legjobb rendszeresen, de csak mérsékelt mennyiségben fogyasztani. A fokhagymának főzés során csökken a potenciális egészségügyi előnye.
Forrás : Link

Megjegyzés : fontos tudni, hogy más-más anygok szabadulnak fel a fokhagymából ha reszeljük , vagy ha apró darabokra vágjuk. Mindkettő hatásos ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: befolyásolhatják, koleszterinszint, ateroszklerózis, vércukorszintet, antibakteriális, lipidszintjének, befolyásolhatja, megakadályozza, fenntartásában, csökkentésével, kialakulásának, mellékhatásai, cukorbetegség, szénhidrátban, anyagcserében, trigliceridek, vércukorszint, szívbetegség, legstabilabb, tumorellenes, fokhagymáról, egészségügyi, fokhagymából, mennyiségben, rendszeresen, fokhagymában, fokhagymának, cukorbetegek, mindenképpen, gyógyszernek, csökkentheti, gázképződést, élelmiszerek, gombaellenes, érvényesülni, figyelemmel, lehető legstabilabb, természetes élelmiszerek, fokhagyma rendszeres, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, szívbetegség kialakulásának, cukorbetegek mintegy, nyers fokhagyma, ateroszklerózis kockázatát, cukorbetegség növeli, vércukorszint fenntartásában, eddigi vizsgálatok, ráksejtek növekedését, gombaellenes hatása, fokhagyma elég, fokhagyma növelheti,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Minden tavaszból őrizz..  Tavaszi este  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Vannak emberek  Megígért békesség  Hamvas Béla  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ott van  Otthon  Facebookon kaptam Krisztinától  ajándék, mellyel meglepem  Tanmese  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Emlékezz  Borzasztó  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Szép estét kedves látogatóimna...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép estét  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  40 felett  Szép estét  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Egyszerű  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Hogyan válunk hűségesekké?  Önmaga ellenére  A Magyar Költészet napja alkal...  különleges  Facebookon kaptam  A sorsod  Azért kaptad  Különleges  Baranyi Ferenc - N i n c s  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Alvó cica  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Nagy és kis csodák  Paul David Tripp Április 14  Egy barátság története  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Sorsunk miatt...  jó reggelt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Paul David Tripp Április 14  Dóró Sándor: Embernek maradni  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Eduardo Sacheri gondolata  Anyámról való emlékek  Kertem  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
lehető legstabilabb, természetes élelmiszerek, fokhagyma rendszeres, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, szívbetegség kialakulásának, cukorbetegek mintegy, nyers fokhagyma, ateroszklerózis kockázatát, cukorbetegség növeli, vércukorszint fenntartásában, eddigi vizsgálatok, ráksejtek növekedését, gombaellenes hatása, fokhagyma elég, fokhagyma növelheti, fokhagymát eheti, fokhagymát megpucolta, benne lévő, gyógynövény potenciális, legjobb rendszeresen, fokhagymának főzés, potenciális egészségügyi, befolyásolhatják, koleszterinszint, ateroszklerózis, vércukorszintet, antibakteriális, lipidszintjének, befolyásolhatja, megakadályozza, fenntartásában, csökkentésével, kialakulásának, mellékhatásai, cukorbetegség, szénhidrátban, anyagcserében, trigliceridek, vércukorszint, szívbetegség, legstabilabb, tumorellenes, fokhagymáról, egészségügyi, fokhagymából, mennyiségben, rendszeresen, fokhagymában, fokhagymának, cukorbetegek, mindenképpen, gyógyszernek, csökkentheti, gázképződést, élelmiszerek, gombaellenes, érvényesülni, figyelemmel, potenciális, kapcsolatos, csökkenteni, vizsgálatok, gyomorégést, egyeztessen, valamennyit, rendelkezik, pontosabban, koleszterin, növekedését, fogyasztani, gyógynövény, természetes, szabadulnak, csökkentése, fogyasztása, érrendszer, rendszeres, fokhagymát, kockázatát, szénhidrát, egészségét, egészséges, megpucolta, felaprítja, vérhígítót, hányingert, amennyiben, ízvilággal, vérnyomást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 712
  • e Hét: 7068
  • e Hónap: 20817
  • e Év: 225518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.