|
2019-11-04 19:34:38, hétfő
|
|
|
A cukorbetegek nem képesek elegendő inzulint termelni, és ez befolyásolhatja a vércukorszintet. Fontos, hogy mindig figyelemmel kísérjék, mit esznek, hogy a vércukorszint a lehető legstabilabb legyen.
Fontos tudni, hogy a természetes élelmiszerek - mint például a fokhagyma, ami nem gazdag szénhidrátban - befolyásolhatják a vércukorszintet.
A fokhagyma rendszeres fogyasztása ajánlott a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentése érdekében. A fokhagymafogyasztás csökkentheti a szívbetegség kialakulásának a kockázatát, amely a cukorbetegek mintegy 80 százalékát érinti.
A nyers fokhagyma segíthet csökkenteni a vércukorszintet, és csökkentheti az ateroszklerózis kockázatát is. Ez különösen azért érdekes, mivel a cukorbetegség növeli az ateroszklerózissal kapcsolatos gyulladás kockázatát.
A fokhagyma a B6- és a C-vitamin kiváló forrása. A B6-vitamin a szénhidrát-anyagcserében vesz részt, míg a C-vitamin szerepet játszhat a vércukorszint fenntartásában is.
A fokhagymáról az eddigi vizsgálatok azt mutatták, hogy javítja a szív- és érrendszer egészségét a koleszterin, a trigliceridek és a vér lipidszintjének csökkentésével. Ezen kívül csökkenti a vérnyomást és tumorellenes hatása is van. Megakadályozza a ráksejtek növekedését és erős az antibakteriális és a gombaellenes hatása is.
A fokhagyma elég erős szag- és ízvilággal rendelkezik. Bár nagyon egészséges, azért mellékhatásai is lehetnek. Okozhat gyomorégést, túlzott gázképződést, hányingert, hányást és hasmenést.
Amennyiben valaki vérhígítót szed, mindenképpen egyeztessen orvosával a fokhagymafogyasztást illetően, mivel a fokhagyma növelheti ennek a gyógyszernek a hatását.
A fokhagymát eheti nyersen, önmagában. Ha nagyon erősnek érzi az illatát és az ízét, akkor csak keverjen valamennyit a salátába. Amikor a fokhagymát megpucolta, akkor vágja apró darabokra. Miért? Azért, mert a fokhagymában van egy vegyület. Ennek a neve az allicin. Ha felaprítja a fokhagymagerezdeket, akkor a benne lévő allicin is sokkal jobban fog érvényesülni, pontosabban így jobban tud hatni a magasabb allicinkoncentráció miatt. Ez pedig növelheti a gyógynövény potenciális egészségügyi előnyeit.
A fokhagymát a legjobb rendszeresen, de csak mérsékelt mennyiségben fogyasztani. A fokhagymának főzés során csökken a potenciális egészségügyi előnye.
Forrás : Link
Megjegyzés : fontos tudni, hogy más-más anygok szabadulnak fel a fokhagymából ha reszeljük , vagy ha apró darabokra vágjuk. Mindkettő hatásos ( CzI)
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: befolyásolhatják, koleszterinszint, ateroszklerózis, vércukorszintet, antibakteriális, lipidszintjének, befolyásolhatja, megakadályozza, fenntartásában, csökkentésével, kialakulásának, mellékhatásai, cukorbetegség, szénhidrátban, anyagcserében, trigliceridek, vércukorszint, szívbetegség, legstabilabb, tumorellenes, fokhagymáról, egészségügyi, fokhagymából, mennyiségben, rendszeresen, fokhagymában, fokhagymának, cukorbetegek, mindenképpen, gyógyszernek, csökkentheti, gázképződést, élelmiszerek, gombaellenes, érvényesülni, figyelemmel, lehető legstabilabb, természetes élelmiszerek, fokhagyma rendszeres, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, szívbetegség kialakulásának, cukorbetegek mintegy, nyers fokhagyma, ateroszklerózis kockázatát, cukorbetegség növeli, vércukorszint fenntartásában, eddigi vizsgálatok, ráksejtek növekedését, gombaellenes hatása, fokhagyma elég, fokhagyma növelheti,
|
|
|
|
lehető legstabilabb, természetes élelmiszerek, fokhagyma rendszeres, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, szívbetegség kialakulásának, cukorbetegek mintegy, nyers fokhagyma, ateroszklerózis kockázatát, cukorbetegség növeli, vércukorszint fenntartásában, eddigi vizsgálatok, ráksejtek növekedését, gombaellenes hatása, fokhagyma elég, fokhagyma növelheti, fokhagymát eheti, fokhagymát megpucolta, benne lévő, gyógynövény potenciális, legjobb rendszeresen, fokhagymának főzés, potenciális egészségügyi, befolyásolhatják, koleszterinszint, ateroszklerózis, vércukorszintet, antibakteriális, lipidszintjének, befolyásolhatja, megakadályozza, fenntartásában, csökkentésével, kialakulásának, mellékhatásai, cukorbetegség, szénhidrátban, anyagcserében, trigliceridek, vércukorszint, szívbetegség, legstabilabb, tumorellenes, fokhagymáról, egészségügyi, fokhagymából, mennyiségben, rendszeresen, fokhagymában, fokhagymának, cukorbetegek, mindenképpen, gyógyszernek, csökkentheti, gázképződést, élelmiszerek, gombaellenes, érvényesülni, figyelemmel, potenciális, kapcsolatos, csökkenteni, vizsgálatok, gyomorégést, egyeztessen, valamennyit, rendelkezik, pontosabban, koleszterin, növekedését, fogyasztani, gyógynövény, természetes, szabadulnak, csökkentése, fogyasztása, érrendszer, rendszeres, fokhagymát, kockázatát, szénhidrát, egészségét, egészséges, megpucolta, felaprítja, vérhígítót, hányingert, amennyiben, ízvilággal, vérnyomást, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 712
- e Hét: 7068
- e Hónap: 20817
- e Év: 225518
|
|
|