Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Epsom só használatairól
  2019-12-14 22:52:15, szombat
 
  Az Epsom-sót használhatjuk a fürdővízbe szórva, hogy megszabaduljunk a testünkben kialakuló fájdalomtól, de felhasználási területe egyáltalán nem merül ki ennyiben.

Az Epsom-só segít enyhíteni a székrekedést, ezért mindenkinek javasolható a fogyasztása, aki ilyen problémával küzd. Keverjen össze 2 dl vízben egy teáskanál sót. A hatás fokozása érdekében egy kevés citromlevet is adhat hozzá.

A só felhasználásával házi bőrradírt is készíthetünk. Keverjen össze finomra őrölt Epsom-sót egy kevés olajjal - ez lehet mandula-, jojoba- vagy kókuszolaj -, majd álljon a zuhany alá és finoman masszírozza a bőrébe a keveréket. Ez az elegy segít az elhalt hámsejtek leradírozásában.

A láb gombás fertőzése nemcsak kellemetlen, de fájdalommal is járhat. Ha a lábáztató vízbe Epsom-sót szór, ez eredményesen szünteti meg a fájdalmat és a viszketést, illetve elősegíti a gyors gyógyulást is.

Fürdőgolyókat is készíthet Epsom-só felhasználásával. A fürdőgolyóhoz az Epsom-són kívül adhat még szódabikarbónát, kókuszolajat és illóolajokat is. Ez a fürdőbomba nagyon jó hatással lehet a megfáradt szervezetre. Ha pihenni szeretne fürdés után, akkor a legjobb levendulaolajat hozzáadni, de ha egy élénkítő fürdőt szeretne venni, akkor levendula helyett citrom- vagy narancsillóolajat használjon.

Az Epsom-só a lábszag elűzésében is verhetetlen. A lábáztató vízhez adjon 1-2 evőkanál Epsom-sót, amelybe csepegtethet egy kevés grépfrút- vagy teafaolajat is. Áztassa benne a lábát naponta két alkalommal 10-10 percig.

Az Epsom-só a köszvény ellen is nagyon hatásos. Ilyenkor a fürdővízhez kell egy keveset szórni belőle. Ez enyhíti a fájdalmat és a gyulladást is csökkenti.

Ha nincs semmilyen egészségügyi problémánk, akkor is adhatunk a fürdővizünkhöz Epsom-sót, mivel sikeresen távolítja el a méreganyagokat a szervezetből, és az izom ellazításában is részt vesz. Hetente legalább egy ilyen fürdőzési alkalom javasolt, ha valaki ily módon szeretné megtisztítani a szervezetét a méreganyagoktól.

Az Epsom-só a sok pozitív hatása mellett segít szabályozni az izmok, az idegek és az elektrolitok működését is a szervezetben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: felhasználásával, megszabaduljunk, méreganyagoktól, leradírozásában, szódabikarbónát, levendulaolajat, méreganyagokat, fürdővizünkhöz, fürdőgolyóhoz, ellazításában, fürdőgolyókat, felhasználási, megtisztítani, használhatjuk, székrekedést, egészségügyi, készíthetünk, kókuszolajat, eredményesen, elektrolitok, illóolajokat, szervezetből, csepegtethet, szervezetben, fájdalommal, problémával, szabályozni, fürdővízhez, kellemetlen, citromlevet, fájdalomtól, fogyasztása, verhetetlen, masszírozza, teafaolajat, szervezetét, fürdővízbe szórva, testünkben kialakuló, hatás fokozása, kevés citromlevet, kevés olajjal, elegy segít, elhalt hámsejtek, lábáztató vízbe, gyors gyógyulást, fürdőbomba nagyon, megfáradt szervezetre, legjobb levendulaolajat, élénkítő fürdőt, lábszag elűzésében, lábáztató vízhez, kevés grépfrút-,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bounty krémes  Kaffka_Margit  Nem számIt  Fehér virág  Kövesd a cowboyt!  Fekete-erdő desszert  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kerüld el az evangélium örömén...  Nagyi telefonál  Akarat  Szívem  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kövesd a cowboyt!  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Adakozás  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png kislány  Gyökössy Endre - Virágok virág...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Png kutya  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Png lepke  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  képre írva  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kerüld el az evangélium örömén...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Idő  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png lepke  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Adakozás  Facebookon kaptam  Erdőn  Őrizkednünk kell...  s immár én is felragyogva, ért...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mindig jusson idő nevetni  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szívem  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nevem  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Elköszönt  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fürdővízbe szórva, testünkben kialakuló, hatás fokozása, kevés citromlevet, kevés olajjal, elegy segít, elhalt hámsejtek, lábáztató vízbe, gyors gyógyulást, fürdőbomba nagyon, megfáradt szervezetre, legjobb levendulaolajat, élénkítő fürdőt, lábszag elűzésében, lábáztató vízhez, kevés grépfrút-, lábát naponta, köszvény ellen, fürdővízhez kell, keveset szórni, fürdővizünkhöz Epsom-sót, izom ellazításában, ilyen fürdőzési, elektrolitok működését, felhasználásával, megszabaduljunk, méreganyagoktól, leradírozásában, szódabikarbónát, levendulaolajat, méreganyagokat, fürdővizünkhöz, fürdőgolyóhoz, ellazításában, fürdőgolyókat, felhasználási, megtisztítani, használhatjuk, székrekedést, egészségügyi, készíthetünk, kókuszolajat, eredményesen, elektrolitok, illóolajokat, szervezetből, csepegtethet, szervezetben, fájdalommal, problémával, szabályozni, fürdővízhez, kellemetlen, citromlevet, fájdalomtól, fogyasztása, verhetetlen, masszírozza, teafaolajat, szervezetét, szervezetre, javasolható, mindenkinek, gyógyulást, kókuszolaj, problémánk, alkalommal, gyulladást, egyáltalán, fürdőbomba, használjon, testünkben, fürdővízbe, viszketést, elűzésében, lábáztató, fertőzése, csökkenti, megfáradt, fájdalmat, kialakuló, működését, hámsejtek, készíthet, semmilyen, távolítja, levendula, sikeresen, teáskanál, hozzáadni, enyhíteni, keveréket, bőrradírt, elősegíti, fürdőzési, érdekében, köszvény, ilyenkor, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3563
  • e Hét: 8408
  • e Hónap: 39894
  • e Év: 244595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.