Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Depresszió elleni gyógynövények
  2019-12-14 22:59:20, szombat
 
  A depresszió nem más, mint egy hangulati rendellenesség. A depresszióban szenvedő személy egyfolytában szomorúnak és letörtnek érzi magát. Jellemző lehet rá a magányosság érzése és az érdektelenség a környezet és a világ dolgai iránt.

A depresszió kialakulásának számtalan oka lehet. A hozzáértő személyek már több okot is lejegyeztek. A depresszió egyik kiemelkedő oka, hogy fizikai elváltozások keletkeznek az agyban. Az agyban kialakult kémiai egyensúlyhiány is okozhat depressziós tüneteket. A hormonok változásai is okozhatnak negatív hangulatot. Ilyen hormonváltozások kialakulhatnak a menopauza, vagy pajzsmirigybetegség miatt. A stressz vagy a trauma is kiválthat depressziót, de mé genetikai hajlam miatt is küzdhet valaki depresszióval.

Depresszió ellen az egyik leghatásosabb gyógynövény az orbáncfű. A gyógynövény megtalálható egész Európában, Afrikában, az Egyesült Államokban és Ázsia egyes részein. A gyógynövény leveleit és virágait használják fel gyógyászati célokra.

Az orbáncfű antibakteriális, gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatással rendelkezik. A régebbi korokban sebek fertőtlenítésre is alkalmazták ezt a gyógynövényt. Az orbáncfüvet manapság legfőképpen Európában használják mint természetes antidepresszánst.

A másik segítség az 5-http, vagy más néven az 5-hydroxytryptophan, amely a triptofán egyik építőköve. A triptofán megtalálható a tengeri moszatban, a magvakban, a burgonyában, a tejben, vagy a sütőtökben.

Az esszenciális zsírsavak, mint az omega-3 zsírsav szintén hasznos lehet a depresszió tüneteinek enyhítésében. Az esszenciális zsírsavak elengedhetetlenek a neurológiai fejlődés és növekedés érdekében. Az omega-3 zsírsavak természetes forrásai közé tartoznak a halak, a diófélék és a növényi olajok.

A B-vitaminok nagyon hasznosak lehetnek az agy egészsége szempontjából. A legfontosabb B-vitaminok a B6- és a B12-vitamin. Ezek befolyással vannak a hangulatra és más agyi funkciók miatt is szükség van rájuk. Ezeknek a vitaminoknak az alacsony szintje is hozzájárulhat a depresszió kialakulásához.

A D-vitamint napfényvitaminnak is szokták nevezni. Ez a vitamin elősegíti a kalcium felszívódását, amely aztán hozzájárul az erős csontozat fenntartásához. A D-vitamin hatékonyan véd a rákos megbetegedések és a magas vérnyomás ellen is. Kutatások igazolják, hogy a depresszióval küzdő embereknek szintén kivétel nélkül alacsony a D-vitamin-szintjük, éppen ezért mindenképpen érdemes ennek a vitaminnak a pótlásáról gondoskodni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: hormonváltozások, antidepresszánst, antibakteriális, fertőtlenítésre, egyensúlyhiány, kialakulásának, kialakulásához, megbetegedések, fenntartásához, kialakulhatnak, rendellenesség, érdektelenség, felszívódását, hozzájárulhat, szempontjából, depresszióval, depresszióban, leghatásosabb, mindenképpen, vírusellenes, megtalálható, gyógynövényt, enyhítésében, esszenciális, vitaminoknak, legfontosabb, egyfolytában, elváltozások, rendelkezik, neurológiai, természetes, depressziós, keletkeznek, befolyással, depressziót, orbáncfüvet, hangulati rendellenesség, depresszióban szenvedő, magányosság érzése, világ dolgai, depresszió kialakulásának, hozzáértő személyek, depresszió egyik, agyban kialakult, hormonok változásai, stressz vagy, egyik leghatásosabb, gyógynövény megtalálható, gyógynövény leveleit, orbáncfű antibakteriális, régebbi korokban, orbáncfüvet manapság, Egyesült Államokban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Emlékezz  Horváth Szilvia tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Különleges  Töröld le  Paul David Tripp Április 14  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  József Attila – Keresek ...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Walter Chrysler mondta  Különleges  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Van néhány kérdés, amin gondol...  Ady Endre - Mindegy átka  Borzasztó  József Attila – Keresek ...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jó éjszakát  különleges  Facebookon kaptam  képre írva  Jánosházy György: Fogd a kezem  képre írva  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Ma van a magyar költészet napj...  Különleges  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  A felvilágosodás...  Jázmin  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Hogyan válunk hűségesekké?  Szép estét kedves látogatóimna...  Ott van  Robert Merle tollából  Esterházy Péter: Harmonia c... 
Bejegyzés Címkék
hangulati rendellenesség, depresszióban szenvedő, magányosság érzése, világ dolgai, depresszió kialakulásának, hozzáértő személyek, depresszió egyik, agyban kialakult, hormonok változásai, stressz vagy, egyik leghatásosabb, gyógynövény megtalálható, gyógynövény leveleit, orbáncfű antibakteriális, régebbi korokban, orbáncfüvet manapság, másik segítség, triptofán egyik, triptofán megtalálható, tengeri moszatban, esszenciális zsírsavak, omega-3 zsírsav, depresszió tüneteinek, neurológiai fejlődés, omega-3 zsírsavak, növényi olajok, legfontosabb B-vitaminok, alacsony szintje, depresszió kialakulásához, vitamin elősegíti, kalcium felszívódását, erős csontozat, rákos megbetegedések, magas vérnyomás, depresszióval küzdő, pótlásáról gondoskodni, hormonváltozások, antidepresszánst, antibakteriális, fertőtlenítésre, egyensúlyhiány, kialakulásának, kialakulásához, megbetegedések, fenntartásához, kialakulhatnak, rendellenesség, érdektelenség, felszívódását, hozzájárulhat, szempontjából, depresszióval, depresszióban, leghatásosabb, mindenképpen, vírusellenes, megtalálható, gyógynövényt, enyhítésében, esszenciális, vitaminoknak, legfontosabb, egyfolytában, elváltozások, rendelkezik, neurológiai, természetes, depressziós, keletkeznek, befolyással, depressziót, orbáncfüvet, burgonyában, gyógynövény, alkalmazták, legfőképpen, gyógyászati, magányosság, lejegyeztek, gondoskodni, vitaminnak, pótlásáról, hangulatra, okozhatnak, hangulatot, depresszió, hatékonyan, használják, államokban, hozzájárul, tüneteinek, szomorúnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3535
  • e Hét: 13649
  • e Hónap: 27398
  • e Év: 232099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.