Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az egészséges emésztőrendszer fenntartása
  2019-12-14 23:06:06, szombat
 
  Az egészséges emésztőrendszer fenntartásának leghatékonyabb módja a rendszeres táplálkozás, a megfelelő hidratáció biztosítása, a dohányzás abbahagyása, az alkohol minimalizálása, a stressz csökkentése vagy a meditáció. Fontos még a rendszeres rost-, probiotikum-, zöldség- és gyümölcsfogyasztás is.

A probiotikumok olyan jó baktériumok, amelyek helyreállítják a jó és a rossz baktériumok egyensúlyát az emésztőrendszerben, emellett javítják a tápanyagfelszívódást, védik az egész emésztőrendszert a betegségektől, illetve a baktériumoktól és az egyéb kórokozóktól.

A banán gazdag forrása a káliumnak, amely nemcsak értágító, de gyulladásgátló és -csökkentő hatással is rendelkezik, és nagyon jó hatással van az emésztőrendszer egészségére. A banán ezen kívül jó forrása a rostoknak, amely szintén elengedhetetlen a jó emésztéshez.

Az avokádó szintén nagyon gazdag rostokban, illetve értékes tápanyagokkal van tele, amelyek főként a gyomor egészségét védik. Az avokádó segíti a perisztaltikus mozgást, csökkenti a bélben kialakuló gyulladást, hiszen tele van antioxidánsokkal, amelyek jó hatással vannak az emésztőrendszer egészségére.

A spenót is sok rostot tartalmaz. A spenótban is sok az antioxidáns, különösen luteinben gazdag, amely szintén pozitívan hat az emésztőrendszerre.

A fahéj nemcsak egy finom fűszer, de az emésztésre is jótékony hatással van. A fahéj emellett szélhajtó hatással is bír, vagyis megakadályozza a túlzott gázképződést, amely szintén valamilyen emésztőrendszeri problémára utalhat.

A római köményt már a régebbi korokban is előszeretettel alkalmazták emésztési problémákra, emellett a gyomorégést is csökkenteni tudja.

A fekete borssal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy növeli az emésztőnedvek termelődését, amely serkentőleg hat az emésztésre, segít a székrekedés megelőzésében és növeli a tápanyag-felszívódás hatékonyságát is.

Nyugodtan használjon gyömbért gyomorpanaszainak csökkentésére és megszüntetésére, de emellet ez a növény arra is alkalmas, hogy csökkentse a gyulladást a bélrendszerben. A gyömbért használhatjuk székrekedés orvoslására is, hiszen enyhe hashajtó hatással is rendelkezik.

Az étkezési korpa élelmi rostokban gazdag, így segíthet megszüntetni a székrekedés problémáját, elősegíti az egészséges bélmozgást és a perisztaltikus mozgást is elősegíti.

A bogyós gyümölcsök nemcsak sok rostot, de sok vizet is tartalmaznak. Mivel magas az antioxidáns-tartalmuk, így a gyulladás megszüntetésében is nagy szerepük van, illetve az egészséges bélműködést is segítenek fenntartani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megszüntetésében, emésztőrendszeri, emésztőrendszert, antioxidánsokkal, emésztőrendszer, megszüntetésére, bebizonyosodott, elengedhetetlen, perisztaltikus, baktériumoktól, fenntartásának, helyreállítják, leghatékonyabb, gyulladásgátló, előszeretettel, bélrendszerben, megakadályozza, minimalizálása, csökkentésére, probiotikumok, hatékonyságát, betegségektől, megelőzésében, emésztőnedvek, használhatjuk, tápanyagokkal, tartalmaznak, termelődését, gázképződést, kórokozóktól, megszüntetni, kapcsolatban, egyensúlyát, felszívódás, rendelkezik, problémáját, egészséges emésztőrendszer, rendszeres táplálkozás, megfelelő hidratáció, dohányzás abbahagyása, alkohol minimalizálása, stressz csökkentése, rendszeres rost-, probiotikumok olyan, rossz baktériumok, egész emésztőrendszert, egyéb kórokozóktól, banán gazdag, emésztőrendszer egészségére, banán ezen, avokádó szintén, gyomor egészségét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Osvát Erzsébet - Április...  Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Folytasd tovább a befejezésig  Különleges  Facebookon kaptam  Márai Sándor, eredeti nevén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Egy valóban nagy örökség  Steel - Május festmény  Facebookon kaptam  Egyszer mindannyian hazatérünk  Levél öregségemre  Lőrinczi Emese tollából  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Folytasd tovább a befejezésig  Facebookon kaptam Krisztinától  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Az időskori betegségeket is cs...  Amellett, amit az emberek  Levél öregségemre  Szép estét  Facebookon kaptam  Reggel van  különleges  Osvát Erzsébet - Április...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Csomó  Facebookon kaptam  Amellett, amit az emberek  Spenót fasírttal  Jó éjszakát  A bab gyógyhatásairól  Jó éjszakát  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Paul Verlaine - Óvatosság  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Molnár Ferenc: imádom!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  Monológ  Facebookon kaptam  Előled is hozzád  Facebookon kaptam  Különleges  Különleges  Áldások a terhekből  Alvó kislány  Reggel van  Reggeli kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Itt a tavasz  Különleges  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cserépváralja  A Magyar Költészet napja alkal...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Egyszerű  Facebookon kaptam  Áldás  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 9  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Remy Bellau - Április  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet nem más 
Bejegyzés Címkék
egészséges emésztőrendszer, rendszeres táplálkozás, megfelelő hidratáció, dohányzás abbahagyása, alkohol minimalizálása, stressz csökkentése, rendszeres rost-, probiotikumok olyan, rossz baktériumok, egész emésztőrendszert, egyéb kórokozóktól, banán gazdag, emésztőrendszer egészségére, banán ezen, avokádó szintén, gyomor egészségét, avokádó segíti, perisztaltikus mozgást, bélben kialakuló, fahéj nemcsak, finom fűszer, fahéj emellett, túlzott gázképződést, római köményt, régebbi korokban, fekete borssal, emésztőnedvek termelődését, székrekedés megelőzésében, növény arra, gyömbért használhatjuk, étkezési korpa, székrekedés problémáját, egészséges bélmozgást, bogyós gyümölcsök, gyulladás megszüntetésében, egészséges bélműködést, megszüntetésében, emésztőrendszeri, emésztőrendszert, antioxidánsokkal, emésztőrendszer, megszüntetésére, bebizonyosodott, elengedhetetlen, perisztaltikus, baktériumoktól, fenntartásának, helyreállítják, leghatékonyabb, gyulladásgátló, előszeretettel, bélrendszerben, megakadályozza, minimalizálása, csökkentésére, probiotikumok, hatékonyságát, betegségektől, megelőzésében, emésztőnedvek, használhatjuk, tápanyagokkal, tartalmaznak, termelődését, gázképződést, kórokozóktól, megszüntetni, kapcsolatban, egyensúlyát, felszívódás, rendelkezik, problémáját, székrekedés, egészségére, csökkenteni, gyomorégést, baktériumok, antioxidáns, biztosítása, abbahagyása, bélműködést, serkentőleg, csökkentése, emésztéshez, probiotikum, problémákra, orvoslására, alkalmazták, fenntartani, táplálkozás, emésztésre, bélmozgást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 509 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 2620
  • e Hónap: 16369
  • e Év: 221070
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.