Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csinálj limonádét!
  2019-12-20 07:56:13, péntek
 
  ,,Én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek." Filippi 4,11

Gyakran mondják, hogy tulajdonképpen nem a mindenkori életkörülmények a fontosak, hanem azon múlik minden, ahogyan ezekre a körülményekre reagálunk. Ez így igaz. Ne igyekezzünk mindig arra, hogy helyzetünkön változtassunk, inkább gondolkozzunk el azon, hogyan változhatnánk meg mi magunk!

Az emberek a kedvezőtlen körülményekre különbözőképpen reagálnak. A sztoikusok érzéketlenek, összeszorítják fogukat, és nem mutatnak semmiféle érzelmet. Stratégiájuk az, hogy ,,elfogadjuk a kikerülhetetlent".

Mások hisztérikusan reagálnak. Érzelmileg összeomlanak, hangos jajveszékeléssel, könnyek áradatával és drámai jelenetekkel. Ismét mások csalódottan reagálnak. Feladják a küzdelmet, és mély reménytelenségbe süllyednek. Szélsőséges esetekben még öngyilkossággal is végezhetik.

A normális keresztyén reakció az, hogy az ember alkalmazkodik. A hívő így gondolkozik: ,,Ami engem ért, az nem véletlenül történt. Isten mindenről tud, ami az életembe belejutott. És nem hibázott. Azért engedte ezt meg, hogy ez is az Ő tisztességét szolgálja, másoknak áldásul, nekem pedig a javamra legyen. Még nem láthatom, mik Istennek velem való további tervei, de ennek ellenére bízom Benne! Ezért meghajlok akarata előtt, és azért imádkozom, hogy Ő megdicsőüljön és hogy velem megértesse azt, amit akarata szerint mindebből meg kell tanulnom."

Van azonban még egy másik mód is, ahogyan egyes kiválasztott keresztyének a nehéz helyzetekre reagálnak, éspedig diadalmasan. Én nem merem magamat közéjük sorolni, noha szívesen tartoznék hozzájuk. Ezek azok, akik a súlyos körülményeket csak hágcsóként használják a győzelemhez. Ezek a keserűt édessé változtatják, a hamut szépséggé. Nem engedik, hogy életkörülményeik úrrá legyenek rajtuk, inkább azon vannak, hogy azok őket szolgálják. Ebben az értelemben ,,több, mint győztesek". Lássunk erre néhány példát:

Volt egy keresztyén asszony, akinek élete csupa csalódás és csőd volt. Mégis életrajzírója azt írta róla: ,,Csodálatos csokrokat kötött mindabból, amit tőle Isten megtagadott."

Dühöngő tömeg támadta meg egy keleti országban a hívők egy csoportját, és kövekkel hajigálta meg őket. Ezek a hívők később visszatértek arra a helyre, és a kövekből kápolnát emeltek.

E. Stanley Jones mondotta: ,,Használd fel vereségeidet, és formálj ajtókat belőlük." Másvalaki ezt így fejezte ki: ,,Ha valakinek az élet csak citromot nyújt, csináljon belőle limonádét."

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: kikerülhetetlent, reménytelenségbe, jajveszékeléssel, életkörülményeik, életkörülmények, öngyilkossággal, különbözőképpen, összeszorítják, tulajdonképpen, gondolkozzunk, körülményekre, hisztérikusan, változhatnánk, megdicsőüljön, körülményeket, változtassunk, életrajzírója, alkalmazkodik, helyzetünkön, változtatják, jelenetekkel, visszatértek, körülményeim, vereségeidet, keresztyének, érzéketlenek, összeomlanak, stratégiájuk, tisztességét, kiválasztott, csalódottan, megtanultam, helyzetekre, diadalmasan, győzelemhez, gondolkozik, mindenkori életkörülmények, körülményekre reagálunk, kedvezőtlen körülményekre, sztoikusok érzéketlenek, normális keresztyén, ember alkalmazkodik, életembe belejutott, javamra legyen, nehéz helyzetekre, súlyos körülményeket, keserűt édessé, hamut szépséggé, értelemben „, keresztyén asszony, keleti országban, hívők később, Stanley Jones, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogy lehet megtartani  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi kép  Irgalom és ítélet  Sokan azt tartják  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Az engedelmesség miért nem vál...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kaffka_Margit  Hiányzik  Jó éjszakát  Bertolt Brecht -től idézet  Png kislány  Nevem  Egy bizonyos határt  Éretlen vers  Paul David Tripp Április 19  Mi lenne ha  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alvó cicák  Hiányzik  Popper Péter szavai  Próbálj meg ...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Bertolt Brecht -től idézet  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png lepke  Albert Einsteinről  Makszim Gorkij gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Png férfi  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 19  Paul David Tripp Április 19  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép álmokat!  Alázat  Akarat  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Csak a fogyatkozás látható  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  A sors  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png fotel  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
mindenkori életkörülmények, körülményekre reagálunk, kedvezőtlen körülményekre, sztoikusok érzéketlenek, normális keresztyén, ember alkalmazkodik, életembe belejutott, javamra legyen, nehéz helyzetekre, súlyos körülményeket, keserűt édessé, hamut szépséggé, értelemben &#8222, keresztyén asszony, keleti országban, hívők később, kövekből kápolnát, élet csak, kikerülhetetlent, reménytelenségbe, jajveszékeléssel, életkörülményeik, életkörülmények, öngyilkossággal, különbözőképpen, összeszorítják, tulajdonképpen, gondolkozzunk, körülményekre, hisztérikusan, változhatnánk, megdicsőüljön, körülményeket, változtassunk, életrajzírója, alkalmazkodik, helyzetünkön, változtatják, jelenetekkel, visszatértek, körülményeim, vereségeidet, keresztyének, érzéketlenek, összeomlanak, stratégiájuk, tisztességét, kiválasztott, csalódottan, megtanultam, helyzetekre, diadalmasan, győzelemhez, gondolkozik, megtagadott, igyekezzünk, kedvezőtlen, szélsőséges, belejutott, keresztyén, véletlenül, sztoikusok, használják, csodálatos, mindenkori, érzelmileg, áradatával, csoportját, megértesse, süllyednek, elfogadjuk, értelemben, hágcsóként, végezhetik, szolgálják, esetekben, küzdelmet, reagálnak, másvalaki, hajigálta, országban, valakinek, csináljon, macdonald, limonádét, mindabból, csokrokat, meghajlok, szolgálja, mindebből, tartoznék, győztesek, szépséggé, mindenről, imádkozom, semmiféle, reagálunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3980
  • e Hét: 15691
  • e Hónap: 45003
  • e Év: 232805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.