Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Táplálékok ereink védelmére
  2019-12-28 17:48:42, szombat
 
  A vénák a testből a szívbe szállítják a vért, a szívből pedig az artériák vezetik el a vért a különféle szervekhez. A legtöbb esetben a verőér friss, élénk, vörös, oxidgéndús, nagy nyomású vért szállít. Az artériákban a legmagasabb a vérnyomás. Rugalmas faluk biztosítja az állandó vérnyomást a két szívdobbanás között.

A vér áramlási sebessége a verőerekben a legnagyobb, azonban a hajszálerekben és a visszerekben ez lecsökken. Az artériás nyomás olyan erő, amely a verőér falára vért fejt ki, és ez az artériák falának feszülését eredményezi. A szív teljesítményétől is függ az artériás nyomás, de a kis artériák és a hajszálerek a véráramlással szemben kifejtett ellenállásától is.

Az eltömődött artériák komoly szívbetegséghez, de még halálhoz is vezethetnek. Az artériák egészségének megőrzésében kiemelkedő szerepe van az egészséges táplálkozásnak.

Az egyik táplálék, amely segít egészségesen tartani az artériákat, a zab. A zabról bebizonyosodott, hogy csökkenteni tudja az LDL-koleszterin szintjét, ami jó hatással van az artériákra is.

A bab kiváló forrása az oldható rostnak, amely hozzájárul az artériák rugalmasabbá tételéhez, és ezáltal a vérnyomás csökkentéséhez. A hüvelyesek, így a bab is sok antioxidánst tartalmaz, amelyek eredményesen harcolnak a gyulladással szemben. Ez azért fontos, mivel a gyulladás hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához.

A lencsével kapcsolatban azt a megállapítást tették, hogy képes visszafordítani a magas vérnyomás okozta károsodást. Emellett a lencse tele van értékes fehérjével és rosttal, de csak nagyon kevés zsírt tartalmaz. A lencse tartalmaz még magnéziumot és káliumot is. Ez a két ásványi anyag pedig csökkenteni tudja a magas vérnyomást.

Az avokádó tele van többszörösen telítetlen zsírokkal, amelyek segítenek csökkenteni a rossz, azaz az LDL-koleszterin szintjét és megnövelni a jó, azaz a HDL-koleszterinét.

A kurkuma tartalmaz egy antioxidáns vegyületet, a kurkumint, amely blokkolni képes az artériákban a zsírok lerakódását.

A brokkoli rákellenes hatással rendelkezik és a szív egészségének megőrzésében is nagy szerepe van. A brokkoli szulforafánt tartalmaz, amelynek nagy szerepe van az artériák egészségének fenntartásában. Emellett a brokkoli gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: teljesítményétől, bebizonyosodott, visszafordítani, szívbetegséghez, ellenállásától, táplálkozásnak, csökkentéséhez, tulajdonsággal, kialakulásához, szívbetegségek, fenntartásában, hajszálerekben, megállapítást, véráramlással, koleszterinét, többszörösen, szívdobbanás, kapcsolatban, rugalmasabbá, megőrzésében, egészségesen, egészségének, antioxidánst, eredményesen, gyulladással, visszerekben, szulforafánt, csökkenteni, koleszterin, verőerekben, hajszálerek, magnéziumot, lerakódását, vezethetnek, eredményezi, antioxidáns, szívbe szállítják, szívből pedig, artériák vezetik, különféle szervekhez, legtöbb esetben, verőér friss, állandó vérnyomást, artériás nyomás, verőér falára, artériák falának, szív teljesítményétől, véráramlással szemben, eltömődött artériák, artériák egészségének, egészséges táplálkozásnak, egyik táplálék,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás  Facebookon kaptam  Png lepke  Az engedelmesség miért nem vál...  Az engedelmesség miért nem vál...  Fehér virág  Paul David Tripp Április 20  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Soha ne kedvezz...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Reggel van  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Reggel van  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Akarat  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png kislány  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Adakozás  Reggel van  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Reggel van  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Próbálj meg ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png cica  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A boldog családok mind hasonló...  Sose bánj semmit  Sokan azt tartják  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Nagyon különös  Nagyi telefonál  Szívem  Egy hatékony szolga  Leonardo da Vinci gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Adakozás  Esti kép  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Szívem tiéd  Szép napot kívánok  Kellemes délutánt kívánok  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Tavaszi kép  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  A televizió nem a kultúrát kép...  Png kislány  Akarat  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szívbe szállítják, szívből pedig, artériák vezetik, különféle szervekhez, legtöbb esetben, verőér friss, állandó vérnyomást, artériás nyomás, verőér falára, artériák falának, szív teljesítményétől, véráramlással szemben, eltömődött artériák, artériák egészségének, egészséges táplálkozásnak, egyik táplálék, zabról bebizonyosodott, oldható rostnak, artériák rugalmasabbá, vérnyomás csökkentéséhez, gyulladással szemben, gyulladás hozzájárul, szívbetegségek kialakulásához, lencsével kapcsolatban, megállapítást tették, magas vérnyomás, lencse tele, lencse tartalmaz, magas vérnyomást, avokádó tele, kurkuma tartalmaz, antioxidáns vegyületet, zsírok lerakódását, brokkoli rákellenes, szív egészségének, brokkoli szulforafánt, teljesítményétől, bebizonyosodott, visszafordítani, szívbetegséghez, ellenállásától, táplálkozásnak, csökkentéséhez, tulajdonsággal, kialakulásához, szívbetegségek, fenntartásában, hajszálerekben, megállapítást, véráramlással, koleszterinét, többszörösen, szívdobbanás, kapcsolatban, rugalmasabbá, megőrzésében, egészségesen, egészségének, antioxidánst, eredményesen, gyulladással, visszerekben, szulforafánt, csökkenteni, koleszterin, verőerekben, hajszálerek, magnéziumot, lerakódását, vezethetnek, eredményezi, antioxidáns, rendelkezik, artériákban, legmagasabb, hozzájárul, legnagyobb, fehérjével, rákellenes, szervekhez, hüvelyesek, feszülését, károsodást, eltömődött, vérnyomást, artériákat, biztosítja, szállítják, telítetlen, megnövelni, vegyületet, oxidgéndús, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 4533
  • e Hónap: 36019
  • e Év: 240720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.