Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bőrünk vitaminjai
  2019-12-29 05:17:21, vasárnap
 
  Vitaminokra szüksége van az emberi szervezetnek. Számtalan vizsgálatot végeztek azzal kapcsolatban, hogy a bőrünknek szüksége van-e bármiféle vitaminra, és ha igen, akkor az egyes vitaminoknak milyen hatása van a bőr szerkezetére.

Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozással elegendő ásványi anyagot és vitamint juttathatunk a szervezetünkbe, így megőrizhetjük az általános egészségi állapotunkat, amelybe a bőr egészsége is beletartozik.

A bőrnek vitaminok közül elsősorban A-vitaminra van szüksége. Ezt bevihetjük kiegészítő formájában a szervezetünkbe, de természetes forrásból is. A-vitaminban gazdag táplálékok többek között a tojás, az édesburgonya, a sárgarépa, és a sötét leveles zöldségek.

Bőrünk egészségét a B-vitaminok is segítenek fenntartani. Kutatások igazolják, hogy a B-vitaminok elősegítik az új bőrsejtek termelődését. A B3-vitamin csökkenteni tudja a bőr öregedésének jeleit. Egyes vizsgálatok arra mutatnak rá, hogy ez a vitamin csökkenti az öregségi foltok megjelenését és halványítja az egyéb bőrelszíneződéseket. A folsav is javítani tudja a bőr öregedési jeleit.

A B5-vitamin az aknék megjelenését szorítja vissza, emellett csökkenti a pattanások kialakulását és bőrgyulladás ellen is nagyon hatásos ez a vitamin. B-vitaminokat nagy arányban tartalmaz a hús, a tojás, a tenger gyümölcsei, a diófélék és a magvak.

A C-vitamin egy kitűnő antioxidáns. Ez egy nagyon hatásos vitamin a káros szabad gyökök okozta oxidatív stressz ellen. Számos kutatás azt támasztja alá, hogy az oxidatív stressz szerepet játszik a korai öregedésben, így a bőr korai öregedését is előidézheti. A C-vitamin mint egy antioxidáns vitamin lassítja ezt az öregedési folyamatokat. A C-vitamin természetes forrásai: citrusgyümölcsök és a zöldségek többsége, mint brokkoli, káposzta, paradicsom, paprika.

A D-vitamin elősegíti a bőrsejtek anyagcseréjét és segítséget nyújt abban, hogy a bőr regenerálódni tudjon. Ha nem megfelelő a szervezet D-vitamin-szintje, akkor különböző bőrproblémákkal kell szembe néznünk. A D-vitamin segíthet a krónikus bőrgyulladás leküzdésében, csökkenti a bőrirritációt és nagyon hasznos lehet ekcéma esetén is.

Az E-vitamin is egy kitűnő antioxidáns vitamin, amely szintén segítséget nyújt a bőr öregedési folyamatainak lassításában. E-vitaminban gazdagok a magvak, a diófélék, a spenót vagy a mangó. Az E-vitamin csökkenti a bőr hegesedését és elősegíti a gyorsabb sebgyógyulást, különösen C-vitaminnal és cinkkel együtt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: citrusgyümölcsök, kiegyensúlyozott, bőrproblémákkal, szervezetünkbe, táplálkozással, bőrirritációt, megőrizhetjük, folyamatainak, regenerálódni, anyagcseréjét, sebgyógyulást, öregedésének, édesburgonya, vitaminoknak, juttathatunk, szerkezetére, szervezetnek, lassításában, megjelenését, folyamatokat, termelődését, kapcsolatban, bőrgyulladás, kialakulását, leküzdésében, beletartozik, állapotunkat, előidézheti, antioxidáns, vitaminokat, öregedésben, vitaminokra, halványítja, természetes, vizsgálatot, csökkenteni, emberi szervezetnek, bőrünknek szüksége, egyes vitaminoknak, általános egészségi, bőrnek vitaminok, sötét leveles, vitamin csökkenti, öregségi foltok, aknék megjelenését, pattanások kialakulását, tenger gyümölcsei, kitűnő antioxidáns, nagyon hatásos, káros szabad, oxidatív stressz, korai öregedésben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
üdvözöllek!  Esti Ima !  Csillagok  Idióták  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vegyétek, egyétek, ez az én te...  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  2004-es kivégzés után  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Az idegen országok éghajlata  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  sűrű  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  2004-es kivégzés után  Válaszok a halál után  A szeretetről  Láttál már....  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Rács mögé  Ratkós beszületései a szereplő...  Ortodox  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Csillagok  J. Donald Walters  Vérnyomáscsökkentés  Nagyon furcsa szeretni valaki...  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Az idegen országok éghajlata  Paul David Tripp Március 28  A haj állapotának javítása egy...  Szép estét  Ne hagyd  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem hazudnak  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagy Feró megmondta?  Utolsó vacsora  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Játékos kis cicák  Nagycsütörtök  Válaszok a halál után  Hibáztam már  Szép estét kedves látogatóimna...  Utolsó vacsora  Szép estét kedves látogatóimna...  Nefelejcs  Színház az egész világ,  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Húsvéti üdvözlet !  Csillagkapu a Csillagkapu film...  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
emberi szervezetnek, bőrünknek szüksége, egyes vitaminoknak, általános egészségi, bőrnek vitaminok, sötét leveles, vitamin csökkenti, öregségi foltok, aknék megjelenését, pattanások kialakulását, tenger gyümölcsei, kitűnő antioxidáns, nagyon hatásos, káros szabad, oxidatív stressz, korai öregedésben, antioxidáns vitamin, öregedési folyamatokat, zöldségek többsége, bőrsejtek anyagcseréjét, szervezet D-vitamin-szintje, krónikus bőrgyulladás, spenót vagy, gyorsabb sebgyógyulást, citrusgyümölcsök, kiegyensúlyozott, bőrproblémákkal, szervezetünkbe, táplálkozással, bőrirritációt, megőrizhetjük, folyamatainak, regenerálódni, anyagcseréjét, sebgyógyulást, öregedésének, édesburgonya, vitaminoknak, juttathatunk, szerkezetére, szervezetnek, lassításában, megjelenését, folyamatokat, termelődését, kapcsolatban, bőrgyulladás, kialakulását, leküzdésében, beletartozik, állapotunkat, előidézheti, antioxidáns, vitaminokat, öregedésben, vitaminokra, halványítja, természetes, vizsgálatot, csökkenteni, fenntartani, vizsgálatok, hegesedését, táplálékok, vitaminban, elősegítik, kiegészítő, elsősorban, bevihetjük, egészségét, pattanások, formájában, öregedését, segítséget, paradicsom, egészséges, gyümölcsei, vitaminnal, öregedési, igazolják, vitaminok, kutatások, különösen, zöldségek, segítenek, bőrsejtek, elősegíti, csökkenti, különböző, sárgarépa, , ,
2024.03 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 138 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 49266 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 236
  • e Hét: 7519
  • e Hónap: 27381
  • e Év: 203256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.