Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jeremiás 2. fejezete
  2009-04-25 14:07:59, szombat
 
 

Link

1 Majd szóla az Úr nékem, mondván:


2 Menj el, és kiálts Jeruzsálem füleibe, mondván: Ezt mondja az Úr: Emlékezem reád gyermekkorod ragaszkodására, mátkaságod szeretetére, a mikor követtél engem a pusztában, a [még] be nem vetett földön.


3 Szent volt Izráel az Úrnak, az ő termésének zsengéje; a kik emésztik vala őt, mind vétkeznek vala, veszedelem támada rájok, azt mondja az Úr.


4 Halljátok meg az Úr szavát, Jákób háza és Izráel házának minden nemzetsége.


5 Így szól az Úr: Micsoda hamisságot találtak bennem a ti atyáitok, hogy elidegenedtek tőlem, és hiábavalóság után jártak, és hiábavalókká lettek?


6 Még csak azt sem mondták: Hol van az Úr, a ki felhozott minket Égyiptom földéről, a ki vezérelt minket a pusztában, a kietlen és járatlan földön, a szomjúságnak és a halál árnyékának földén, a melyen nem vonult át ember, és a hol halandó nem lakott?


7 És bevittelek titeket a bőség földébe, hogy annak gyümölcseivel és javaival éljetek; és bementetek, és megfertőztettétek az én földemet, és az én örökségemet útálatossá tevétek.


8 A papok nem mondták: Hol van az Úr? A törvény magyarázói nem ismertek engem, és a pásztorok hűtelenekké lettek hozzám, a próféták pedig a Baál által prófétáltak, és azok után jártak, a kik tehetetlenek.


9 Azért még perbe szállok veletek, mondja az Úr, és perelni fogok a ti fiaitok fiaival [is!]


10 Menjetek csak át a Kittim szigeteire, és lássátok meg; és küldjetek Kédárba is és szorgalmasan vizsgálódjatok, és lássátok meg, ha volt-é [ott] ehhez hasonló?


11 Ha cserélt-é valamely nemzet isteneket? noha azok nem istenek. Az én népem pedig felcserélte az ő dicsőségét tehetetlenséggel!


12 Álmélkodjatok ezen, oh egek, és borzadjatok és rémüljetek meg igen! azt mondja az Úr.


13 Mert kettős gonoszságot követett el az én népem: Elhagytak engem, az élő vizek forrását, hogy kútakat ássanak magoknak; [és] repedezett kútakat [ástak,] a melyek nem tartják a vizet.


14 Szolga-é Izráel, a vagy otthon szülött-é ő? Miért lett prédává?


15 Oroszlánok ordítanak reá, megeresztik hangjokat, és sivataggá teszik földjét; városai szétromboltatnak, lakatlanok.


16 Nóf és Tahpan fiai is betörik koponyádat.


17 Vajjon nem te szerezted-é ezt magadnak? Elhagytad az Urat, a te Istenedet, a mikor vezérelt téged az úton!


18 Most is mi dolgod van néked Égyiptom útjával? Hogy Nilus-vizet igyál? Vagy mi dolgod van néked Assúr útjával? Hogy a folyam vizét igyad?


19 A magad gonoszsága fenyít meg téged, és a te elpártolásod büntet meg téged. Tudd meg hát és lásd meg: mily gonosz és keserves dolog, hogy elhagytad az Urat, a te Istenedet, és hogy nem félsz engemet, ezt mondja az Úr, a Seregeknek Ura.


20 Bizony régóta széttörtem a te igádat, és letéptem köteleidet, és azt mondtad: Nem leszek rabszolga; mindamellett minden magas halmon és minden lombos fa alatt bujkálsz vala te, mint egy parázna.


21 Pedig én úgy plántállak vala el téged, mint nemes szőlővesszőt, mindenestől hűséges magot: mimódon változtál hát nékem idegen szőlőtőnek fattyú hajtásává?


22 Még ha lúgban mosakodnál is, vagy szappanodat megsokasítanád is, feljegyezve marad a te álnokságod előttem, mondja az Úr Isten.


23 Mimódon mondhatnád: Nem undokíttattam meg, nem jártam a Baálok után?! Lásd meg a te útadat a völgyben, ismerd meg csak: mit cselekedtél! Gyorslábú kancza-teve, a mely ide-oda futkos útain.


24 Pusztához szokott nőstény vadszamár, a mely érzékiségének kívánságában levegő után kapkod. Gerjedelmét kicsoda csillapíthatja le? Senki ne fáraszsza magát, a ki ezt keresi, megtalálja ezt a maga hónapjában.


25 Tartóztasd meg lábadat a mezítelenségtől, és torkodat a szomjúságtól! És te azt mondod: Hiába, nem [lehet]! mert idegeneket szeretek, és utánok járok.


26 A miképen megszégyenül a tolvaj, ha rajtakapják, akképen szégyenül meg Izráel háza: ő maga, az ő királyai, fejedelmei, papjai és prófétái,


27 A kik azt mondják a fának: Te vagy az én atyám! a kőnek pedig: Te szűltél engem! Bizony háttal fordulnak felém és nem arczczal, de nyomorúságuk idején azt mondják majd: Kelj föl és szabadíts meg minket!


28 De hol vannak a te isteneid, a melyeket magadnak készítél? Keljenek fel, ha megszabadíthatnak téged a te nyomorúságod idején; hiszen annyi istened volt, oh Júda, a hány városod!


29 Miért perlekedtek velem? Mindnyájan hűtelenekké lettetek hozzám, mondja az Úr.


30 Hiába ostoroztam fiaitokat, a fenyítés nem fogott rajtok; fegyveretek úgy emésztette prófétáitokat, mint pusztító oroszlán.


31 Oh te nemzetség! Lásd meg az Úr dolgát! A puszta voltam-é én Izráelnek, avagy a setétség földje? Miért mondotta az én népem: Szabadok vagyunk, nem megyünk többé hozzád!


32 Vajjon elfelejtkezik-é a lány az ő ékszereiről; a menyasszony az ő nyaklánczairól? Az én népem pedig számtalan napokon elfelejtett engem!


33 Mit szépíted a te útadat, hogy te szeretetet keresel; holott még a gonoszokat is tanítod a te útaidra!


34 Még ruháid szélén is található szegény, ártatlan emberek vére, nem [azért, hogy] betörésen kaptad őket, hanem mindamazokért!


35 És azt mondod: Bizonyára ártatlan vagyok, hiszen elfordult tőlem az ő haragja! Ímé, én törvénybe szállok veled, mivelhogy azt mondod: Nem vétkeztem!


36 Mit futkosol oly igen, változtatván útadat? Égyiptom miatt is megszégyenülsz, a mint megszégyenültél Assúr miatt.


37 Még ettől is elszakadsz s kezeidet fejedre [kulcsolod,] mert útálja az Úr a te bizodalmasaidat, és nem leszel velök szerencsés.





 
 
0 komment , kategória:  Jeremiás könyve/Ószöv.  
Címkék: szétromboltatnak, tehetetlenséggel, megszégyenültél, bizodalmasaidat, mezítelenségtől, megsokasítanád, megszégyenülsz, vizsgálódjatok, csillapíthatja, nyaklánczairól, ragaszkodására, elidegenedtek, álmélkodjatok, prófétáitokat, érzékiségének, undokíttattam, elfelejtkezik, gyümölcseivel, mindamazokért, kívánságában, nyomorúságod, tehetetlenek, szomjúságtól, megszégyenül, hiábavalóság, szorgalmasan, mindamellett, szomjúságnak, elpártolásod, nyomorúságuk, szőlővesszőt, változtatván, gyermekkorod, hiábavalókká, hűtelenekké, perlekedtek, mikor követtél, halál árnyékának, bőség földébe, törvény magyarázói, pásztorok hűtelenekké, próféták pedig, vagy otthon, mikor vezérelt, folyam vizét, magad gonoszsága, mely ide-oda, mely érzékiségének, maga hónapjában, miképen megszégyenül, kőnek pedig, melyeket magadnak, Szolga-é Izráel, Hogy Nilus-vizet, Seregeknek Ura,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Robert Merle tollából  Mindig lesz olyan  Szép estét  Bársony székben  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Kertem  Jó éjszakát  Müller Péter tollából  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Paul David Tripp Április 14  40 felett  Egy barátság története  Jan Twardowski - Siessünk  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egyszerű  Esterházy Péterre emlékezünk  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Gebhardt Nóra versei II.  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Magamnak  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Jan Twardowski - Siessünk  József Attila – Keresek ...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Reményik Sándor: Pierrot &...  40 felett  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Gebhardt Nóra versei II.  Paul David Tripp Április 15  képre írva  Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  A hagyma antibakteriális hatás...  Borzasztó  Tanácsok egy pszichológustól  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Robin Wight pitypang szobra  József Attila – Keresek ...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Emlékezz  Emlékezz  Robert Merle tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Zilahy Lajos gondolata  Jó nap volt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét  Anyák napjára 
Bejegyzés Címkék
mikor követtél, halál árnyékának, bőség földébe, törvény magyarázói, pásztorok hűtelenekké, próféták pedig, vagy otthon, mikor vezérelt, folyam vizét, magad gonoszsága, mely ide-oda, mely érzékiségének, maga hónapjában, miképen megszégyenül, kőnek pedig, melyeket magadnak, hány városod, puszta voltam-é, setétség földje, mint megszégyenültél, szétromboltatnak, tehetetlenséggel, megszégyenültél, bizodalmasaidat, mezítelenségtől, megsokasítanád, megszégyenülsz, vizsgálódjatok, csillapíthatja, nyaklánczairól, ragaszkodására, elidegenedtek, álmélkodjatok, prófétáitokat, érzékiségének, undokíttattam, elfelejtkezik, gyümölcseivel, mindamazokért, kívánságában, nyomorúságod, tehetetlenek, szomjúságtól, megszégyenül, hiábavalóság, szorgalmasan, mindamellett, szomjúságnak, elpártolásod, nyomorúságuk, szőlővesszőt, változtatván, gyermekkorod, hiábavalókká, hűtelenekké, perlekedtek, örökségemet, gerjedelmét, cselekedtél, menyasszony, fegyveretek, feljegyezve, szappanodat, ékszereiről, megeresztik, mindenestől, prófétáltak, elfelejtett, szeretetére, gonoszságot, felcserélte, rajtakapják, borzadjatok, lakatlanok, plántállak, fejedelmei, mátkaságod, koponyádat, idegeneket, dicsőségét, emésztette, mosakodnál, elszakadsz, oroszlánok, árnyékának, seregeknek, útálatossá, szerencsés, gonoszsága, széttörtem, szigeteire, jeruzsálem, magyarázói, bementetek, köteleidet, gonoszokat, szeretetet, szőlőtőnek, nemzetsége, veszedelem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 680
  • e Hét: 2094
  • e Hónap: 3707
  • e Év: 42197
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.