Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Emésztéskímélő és elme-kiegyensúlyozó megoldások
  2020-01-16 20:28:56, csütörtök
 
  Az, hogy mi történik az agyunkban, az elménkben és a gondolatainkban, nagy hatással van az emésztésünkre is. A stressz, az állandó idegeskedés igenis hatással van a bélrendszerünkben zajló folyamatokra.

A legtöbb ember csak akkor figyel fel erre az összefüggésre, amikor a hosszabb ideig fennálló stressz olyan emésztési tüneteket okoz, mint görcs, hasfájás, puffadás, székrekedés vagy éppen hasmenés. Az emésztés is hatással van nemcsak az érzelmeinkre, hanem a szellemi állapotunkra is.

A mély lélegzetvétel étkezés előtt nagyban javítja az emésztést, de egyéb megoldások is léteznek az emésztés javítására, illetve a háborgó idegrendszer lecsillapítására.

Ha valaki sokat ül, az gátolja az emésztést. Az étkezés utáni sétát nem véletlenül javasolják a szakemberek, hiszen a mozgás nagyon jót tesz a véráramlásnak és ez jobb közérzetet is biztosít.

A rendszeres testmozgás a bélrendszerre és a bélflóra egyensúlyára is pozitív hatást gyakorol, és ez segíthet csökkenteni a gyomor- és a bélrendszer megbetegedéseit. Milyen mozgásforma javasolt? Az úszás, a tánc, a futás, de természetesen minden olyan sport szóba jöhet, amely jó hatással van a bél perisztaltikájára és csökkenti a mentális feszültséget.

Reggelente sokan nyitják a napot kávéval, pedig ez a legrosszabb, amit csak tehetünk. Ébredés után nem lenne szabad azonnal kikelni az ágyból. Első lépésként először is hálát kellene éreznünk, amiért egészségesek vagyunk. Második lépésként néhány jógapózt kellene elsajátítani, mivel ezek a pozitúrák nemcsak az elmére gyakorolnak pozitív hatást, hanem az emésztést is rendbeteszik. A reggeli tornát pedig mindenkinek legalább egy ötperces meditációval kellene befejezni.

A mély lélegzetvétel szintén kiegyensúlyozó hatással bír az egész szervezetre. Ez lecsillapítja a zavaros gondolatokat és még az emésztésre is pozitívan hat.

A stressz egy nagyon veszélyes dolog, főleg, ha hosszabb ideig fennáll. A hosszú távú feszültség nagymértékben rontja például az irritábilis-bél-szindróma (IBS) amúgy sem kellemes tüneteit. A mély légzés azonban segít oldani a feszültséget és segít megnyugodni.

Mindennap találni kell valami örömet az életben, merthogy a jókedv egy erős metabolizáló, amely megnöveli az oxigénszintet és a vér áramlását, csökkenti a kortizol-, illetve az inzulinszintet a szervezetben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: lecsillapítására, gondolatainkban, megbetegedéseit, kiegyensúlyozó, inzulinszintet, bélrendszerre, emésztésünkre, véráramlásnak, természetesen, nagymértékben, oxigénszintet, lélegzetvétel, összefüggésre, lecsillapítja, érzelmeinkre, metabolizáló, egyensúlyára, állapotunkra, idegrendszer, feszültséget, gondolatokat, folyamatokra, elsajátítani, rendbeteszik, szervezetben, meditációval, egészségesek, csökkenteni, bélrendszer, megnyugodni, gyakorolnak, mozgásforma, szakemberek, székrekedés, idegeskedés, irritábilis, állandó idegeskedés, bélrendszerünkben zajló, legtöbb ember, hosszabb ideig, szellemi állapotunkra, mély lélegzetvétel, emésztés javítására, háborgó idegrendszer, étkezés utáni, mozgás nagyon, rendszeres testmozgás, bélflóra egyensúlyára, bélrendszer megbetegedéseit, mentális feszültséget, napot kávéval, pozitúrák nemcsak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Mély, puha álom - sárga féltés  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  ...és mégis ráismersz  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Nyíljatok meg  Ne engedd el kezem!  Rejtő Jenő versei  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Ez a miénk!  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Üdvözöllek az oldalamon  Nem mindegy  A nemzet csak akkor...  Benned is ezerféle szín van  A közszereplő  Facebookon kaptam  Alvó cica  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nemzeti  Amikor még rangja volt...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Fújjad márciusi szél . . .  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Könnyáztatta asszonysorsok  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Akinek vaj van a fején...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Ibolya  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Házi botox  Ne engedd el kezem!  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  A közszereplő  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszról álmodom,  Ki volt valójában a rejtélyes ...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép álmokat!  Március 15-re emlékve  A Mindenható Istenben bízva  Meghitt estéken . . .  Meghitt estéken . . .  Paul David Tripp Március 17  1848. március 15-én  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Sajnos ezt elBalogozták  Kakaós piskóta  Mi a különbség  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Atyám !  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére 
Bejegyzés Címkék
állandó idegeskedés, bélrendszerünkben zajló, legtöbb ember, hosszabb ideig, szellemi állapotunkra, mély lélegzetvétel, emésztés javítására, háborgó idegrendszer, étkezés utáni, mozgás nagyon, rendszeres testmozgás, bélflóra egyensúlyára, bélrendszer megbetegedéseit, mentális feszültséget, napot kávéval, pozitúrák nemcsak, elmére gyakorolnak, reggeli tornát, ötperces meditációval, egész szervezetre, zavaros gondolatokat, nagyon veszélyes, hosszú távú, mély légzés, erős metabolizáló, lecsillapítására, gondolatainkban, megbetegedéseit, kiegyensúlyozó, inzulinszintet, bélrendszerre, emésztésünkre, véráramlásnak, természetesen, nagymértékben, oxigénszintet, lélegzetvétel, összefüggésre, lecsillapítja, érzelmeinkre, metabolizáló, egyensúlyára, állapotunkra, idegrendszer, feszültséget, gondolatokat, folyamatokra, elsajátítani, rendbeteszik, szervezetben, meditációval, egészségesek, csökkenteni, bélrendszer, megnyugodni, gyakorolnak, mozgásforma, szakemberek, székrekedés, idegeskedés, irritábilis, szervezetre, legrosszabb, mindenkinek, emésztésre, megoldások, javítására, javasolják, reggelente, rendszeres, közérzetet, feszültség, véletlenül, testmozgás, veszélyes, szindróma, emésztést, elménkben, emésztési, mindennap, lépésként, tüneteket, csökkenti, agyunkban, befejezni, pozitívan, áramlását, pozitúrák, megnöveli, biztosít, tüneteit, legalább, kellemes, ötperces, jógapózt, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 699
  • e Hét: 4277
  • e Hónap: 24139
  • e Év: 200014
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.