|
2020-01-20 21:44:10, hétfő
|
|
|
A csokoládét nagyon sokan szeretik, talán nem véletlenül. Édes íze szinte simogatja az ízlelőbimbóinkat, legyen az bármilyen csokoládé. Eddig riogattak bennünket a csokoládéfogyasztással, azonban a magas kakaótartalmú csokoládét mértékkel lehet fogyasztani, hiszen számtalan egészségügyi előnye létezik. Többek között nagyon hasznos az agy és a bőr egészségére nézve.
Még a csokoládé elfogyasztását követő két órán belül is élvezhetjük a hangulatra gyakorolt pozitív hatását. A csokifogyasztás megnöveli a szervezetben a dopamin- és a szerotoninszintet. Mindkettő elősegíti a hangulatfokozást. Természetesen csak az olyan csokoládé segíti elő az úgynevezett boldogsághormonok termelődését, amelyek legalább 85%-ban tartalmaznak kakaót.
A sötét, vagyis az étcsokoládé antioxidáns flavonoidokban gazdag, amelyek csökkentik a szervezetben a gyulladást, csökkentik a vércukorszintet, illetve a rossz, vagyis az LDL-koleszterin szintjét is csökkenteni tudják.
A csokoládé fokozza az agyi idegsejtek aktivitását, amely nemcsak a viselkedést tereli jó irányba, de a memóriára is pozitívan hat. Nem beszélve arról, hogy a csokoládé elősegíti a jobb agyi véráramlást, de a szívben és a tüdőben is jobb lesz a vérkeringés, mindeközben pedig csökken a vérnyomás, amely a csokoládé elfogyasztását követően még két teljes óráig tart.
Az étcsokoládéval ellentétben a másfajta csokoládék egyáltalán nem hatnak pozitívan az emberi szervezetre, hiszen drasztikusan megemelik a vércukorszintet, ami aztán lecsökken, és ez a vércukorszint-ingadozás okozhat aztán később cukorbetegséget.
A csokoládé pozitív hatását a kakaótartalma, pontosabban annak antioxidáns-tartalma adja. Nyilván az étcsokoládéban is van cukor, zsír és kalóriát is tartalmaz, így ennek a fogyasztását sem szabad túlzásba vinni, hiszen nagy mennyiségben fogyasztva már ez sem egészséges.
A kakaónak köszönhetően az étcsokoládé olyan ásványi anyagokban gazdag, mint vas, magnézium, réz és mangán.
Az étcsokoládé úgy csökkenti a vérnyomást, hogy javítja a vér áramlását az artériákban. A csokoládé növeli a HDL-koleszterin szintjét és javítja az inzulinérzékenységet. Kutatások igazolják, hogy az étcsokoládé kis mennyiségben, de rendszeresen fogyasztva drasztikusan csökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: hangulatfokozást, ízlelőbimbóinkat, cukorbetegséget, csokifogyasztás, vércukorszintet, étcsokoládéban, elfogyasztását, szívbetegségek, kialakulásának, flavonoidokban, étcsokoládéval, vércukorszint, kakaótartalmú, természetesen, kakaótartalma, rendszeresen, mennyiségben, tartalmaznak, egészségügyi, szervezetben, drasztikusan, termelődését, fogyasztását, köszönhetően, úgynevezett, étcsokoládé, antioxidáns, szervezetre, artériákban, koleszterin, pontosabban, élvezhetjük, aktivitását, csökkenteni, viselkedést, vérkeringés, csokoládét nagyon, bármilyen csokoládé, magas kakaótartalmú, csokoládé elfogyasztását, hangulatra gyakorolt, csokifogyasztás megnöveli, olyan csokoládé, úgynevezett boldogsághormonok, étcsokoládé antioxidáns, csokoládé fokozza, agyi idegsejtek, viselkedést tereli, csokoládé elősegíti, jobb agyi, étcsokoládéval ellentétben, másfajta csokoládék,
|
|
|
|
csokoládét nagyon, bármilyen csokoládé, magas kakaótartalmú, csokoládé elfogyasztását, hangulatra gyakorolt, csokifogyasztás megnöveli, olyan csokoládé, úgynevezett boldogsághormonok, étcsokoládé antioxidáns, csokoládé fokozza, agyi idegsejtek, viselkedést tereli, csokoládé elősegíti, jobb agyi, étcsokoládéval ellentétben, másfajta csokoládék, emberi szervezetre, csokoládé pozitív, kakaónak köszönhetően, étcsokoládé olyan, csokoládé növeli, szívbetegségek kialakulásának, hangulatfokozást, ízlelőbimbóinkat, cukorbetegséget, csokifogyasztás, vércukorszintet, étcsokoládéban, elfogyasztását, szívbetegségek, kialakulásának, flavonoidokban, étcsokoládéval, vércukorszint, kakaótartalmú, természetesen, kakaótartalma, rendszeresen, mennyiségben, tartalmaznak, egészségügyi, szervezetben, drasztikusan, termelődését, fogyasztását, köszönhetően, úgynevezett, étcsokoládé, antioxidáns, szervezetre, artériákban, koleszterin, pontosabban, élvezhetjük, aktivitását, csökkenteni, viselkedést, vérkeringés, ellentétben, mindeközben, véráramlást, fogyasztani, egészségére, vérnyomást, egyáltalán, fogyasztva, csokoládét, idegsejtek, csökkentik, véletlenül, gyulladást, anyagokban, csokoládék, hangulatra, egészséges, kockázatát, memóriára, elősegíti, pozitívan, áramlását, csokoládé, tartalmaz, bármilyen, számtalan, csökkenti, bennünket, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1845
- e Hét: 8201
- e Hónap: 21950
- e Év: 226651
|
|
|