Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Biztonsági tippek zöldségekhez és gyümölcsökhöz
  2020-01-26 22:54:45, vasárnap
 
  A zöldségek és a gyümölcsök is könnyedén veszíthetnek frissességükből és okozhatnak élelmiszer-eredetű megbetegedéseket. Ezek a szabályok minden évszakban érvényesek, de a legtöbb ételfertőzés mégis nyáron történik, amikor a nagy melegben könnyebben szaporodnak el a kórokozók és okoznak különféle megbetegedéseket.

Azt ma már mindenki tudja, hogy a friss zöldségek és gyümölcsök milyen pozitívan hatnak az emberi egészségre. Rendszeres fogyasztásukkal megelőzhetjük a szívbetegségeket, a stroke kialakulását, de még a rákos megbetegedések egyes típusait is. Ezek az egészséges táplálékok segítenek a testsúly szabályozásában is. Azonban rendkívül fontos, hogy mindig friss zöldséget és gyümölcsöt vásároljunk és megfelelően tároljuk és készítsük elő azokat.

Élelmiszer okozta megbetegedéseket általában a hús, a húskészítmények vagy a tojás okozhat elsősorban, azonban a zöldségek és a gyümölcsök is okozhatnak megbetegedéseket, hiszen ezek a táplálékok is tartalmazhatnak káros baktériumokat.

Hogyan kerülheti el a gyümölcs és zöldség okozta megbetegedéseket? Először is mindig friss és sérülésmentes terméket válasszon a boltban vagy a piacon. A sérült termék általában mindig tartalmaz valamilyen kórokozót, amely a szállítás során kerül a termékbe.

A legjobb, ha a megvásárolt terméket a hűtőben tárolja. Ha otthon veszi észre, hogy a zöldség vagy a gyümölcs sérült, akkor vágja ki a sérült részt és úgy tárolja.

Figyeljen arra, hogy a gyümölcsöket, a zöldségeket, a tojást és a húskészítményeket mindig külön rekeszben tárolja a hűtőszekrényben.

Mindig mossa meg alaposan a kezét, a vágódeszkát és a konyhai eszközöket a zöldségek és gyümölcsök darabolása, tisztítása, szeletelése előtt és után is.

Mindig tisztítsa meg és mossa meg a zöldségeket és gyümölcsöket mielőtt megeszi, vagy valamilyen ételben felhasználja azokat, még abban az esetben is, ha a termék csomagolásán az áll, hogy az adott termék már tiszta és nem igényel másféle otthoni előkészületet.

Ha héjastól óhajt elfogyasztani egy gyümölcsöt vagy zöldséget, mindig alaposan mossa azt meg fogyasztás előtt.

Főzés során minden kórokozó elpusztul, de miután megfőtt az étel, a hűtőbe való elhelyezése előtt minden esetben le kell azt hűteni. Például ha zöldséglevest készít, forrón soha ne rakja azt a hűtőbe.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: megbetegedéseket, szívbetegségeket, tartalmazhatnak, fogyasztásukkal, húskészítmények, hűtőszekrényben, frissességükből, szabályozásában, megbetegedések, megelőzhetjük, zöldséglevest, sérülésmentes, elfogyasztani, baktériumokat, előkészületet, ételfertőzés, gyümölcsöket, csomagolásán, veszíthetnek, kialakulását, felhasználja, vásároljunk, megfelelően, zöldségeket, szaporodnak, megvásárolt, szeletelése, elhelyezése, vágódeszkát, valamilyen, érvényesek, rendszeres, egészségre, okozhatnak, könnyebben, elsősorban, szabályok minden, legtöbb ételfertőzés, nagy melegben, friss zöldségek, emberi egészségre, stroke kialakulását, rákos megbetegedések, egészséges táplálékok, testsúly szabályozásában, húskészítmények vagy, tojás okozhat, boltban vagy, sérült termék, szállítás során, megvásárolt terméket, hűtőben tárolja,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Garai Gábor - Takarítás  Fekete-erdő desszert  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Reggel van  Png lepke  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép álmokat!  Szép álmokat!  Png nő  A sors  Alázat  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Kaffka_Margit  Szívem  Egy hatékony szolga  s immár én is felragyogva, ért...  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica  Akarat  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Szívem tiéd  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A kételkedés kezelése  Jó éjszakát  Julian Brass gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Egy hatékony szolga  Png csokor  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Rátalálsz  Png telefon  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Png csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szívem tiéd  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Fehér virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Bounty krémes  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Paul David Tripp Április 21  Akik bántanak téged  Reggel van 
Bejegyzés Címkék
szabályok minden, legtöbb ételfertőzés, nagy melegben, friss zöldségek, emberi egészségre, stroke kialakulását, rákos megbetegedések, egészséges táplálékok, testsúly szabályozásában, húskészítmények vagy, tojás okozhat, boltban vagy, sérült termék, szállítás során, megvásárolt terméket, hűtőben tárolja, zöldség vagy, gyümölcs sérült, sérült részt, húskészítményeket mindig, konyhai eszközöket, termék csomagolásán, adott termék, gyümölcsöt vagy, hűtőbe való, megbetegedéseket, szívbetegségeket, tartalmazhatnak, fogyasztásukkal, húskészítmények, hűtőszekrényben, frissességükből, szabályozásában, megbetegedések, megelőzhetjük, zöldséglevest, sérülésmentes, elfogyasztani, baktériumokat, előkészületet, ételfertőzés, gyümölcsöket, csomagolásán, veszíthetnek, kialakulását, felhasználja, vásároljunk, megfelelően, zöldségeket, szaporodnak, megvásárolt, szeletelése, elhelyezése, vágódeszkát, valamilyen, érvényesek, rendszeres, egészségre, okozhatnak, könnyebben, elsősorban, gyümölcsöt, egészséges, táplálékok, gyümölcsök, fogyasztás, élelmiszer, darabolása, eszközöket, tisztítása, figyeljen, elpusztul, zöldséget, segítenek, rendkívül, rekeszben, zöldségek, készítsük, tartalmaz, általában, válasszon, tisztítsa, kórokozót, kerülheti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1035
  • e Hét: 3173
  • e Hónap: 34659
  • e Év: 239360
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.