Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Spirulina gyógyhatásai
  2020-01-28 22:34:13, kedd
 
 



A szupertáplálékok azok az ételek, amelyek pozitívan hatnak az emberi egészségre. Az egyik ilyen szupertáplálék a spirulina alga, amely nagyon hatásos lehet a vérnyomás csökkentésében, de számtalan más egészségügyi előnye is létezik ennek a tengerben megtalálható tápláléknak.

Az emberek egy része úgy szenved magas vérnyomástól, hogy nem is tud róla. A magas vérnyomás az egyik legnagyobb veszélyforrás, már ami a szívbetegségeket és a sztrókot illeti.

Kutatások igazolják, hogy a zöld és a kék alga is olyan bioaktív vegyületeket tartalmaz, amelyek vérnyomáscsökkentő hatással is rendelkeznek.

A spirulina alga hatással van a nitrogén-oxid-termelésre, miközben pihentető hatást fejt ki az érfalakra. A tudósok és az orvosok is nagyon jól tudják, hogy a nitrogén-oxidnak milyen fontos szerepe van a vérnyomás kezelésében, hiszen ha az érfalakat nem éri stressz, azaz pihenhetnek, akkor nem kell tartani magas vérnyomástól sem.

Azoknál az embernél, akiknél magas vérnyomást diagnosztizálnak, általában valamilyen anyagcserezavarral is küzdenek.

A spirulina algának számtalan más egészségügyi hatása is létezik a vérnyomáscsökkentésen kívül. Ez az alga csökkenteni tudja a rossz koleszterin szintjét, beleértve az LDL-koleszterinét és a trigliceridszintet is.

A spirulina alga a magas vércukorszintet is csökkenteni tudja. Erős antioxidáns hatással rendelkezik, így hatástalanítja a káros hatású szabad gyököket, amelyek sokféle krónikus betegség okozói lehetnek.

A spirulina algának gyulladáscsökkentő hatása is van, amely hatás ismét elősegíti, hogy ne alakuljanak ki krónikus betegségek.

Ez az alga tele van értékes tápanyagokkal, vagyis vitaminokkal ásványi anyagokkal és antioxidáns vegyületekkel. Vannak benne aminosavak, B-vitaminok, réz, vas, és omega-3 zsírsavakban is gazdag.

A spirulina alga megakadályozza a szervezetben az oxidációs folyamatok létrejöttét, így védelmez bennünket a különféle krónikus betegségek kialakulásától.

Ez az alga rákmegelőző hatással is rendelkezik. Vizsgálatok szerint különösen a szájüreg rákos megbetegedései ellen jelenthet védelmet.

Az alga csökkenteni tudja az allergiára jellemző kellemetlen tüneteket is. Idősebb felnőttek körében pedig csökkenti a vérszegénység kialakulásának a kockázatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szívbetegségeket, szupertáplálékok, diagnosztizálnak, vércukorszintet, megbetegedései, csökkentésében, szupertáplálék, hatástalanítja, kialakulásának, kialakulásától, megakadályozza, vérszegénység, vegyületekkel, koleszterinét, veszélyforrás, tápanyagokkal, egészségügyi, rendelkeznek, vegyületeket, megtalálható, vitaminokkal, szervezetben, zsírsavakban, vérnyomástól, tápláléknak, létrejöttét, alakuljanak, antioxidáns, csökkenteni, rákmegelőző, kellemetlen, kezelésében, pihenhetnek, koleszterin, vizsgálatok, rendelkezik, szupertáplálékok azok, emberi egészségre, egyik ilyen, spirulina alga, vérnyomás csökkentésében, tengerben megtalálható, magas vérnyomás, egyik legnagyobb, sztrókot illeti, nitrogén-oxidnak milyen, vérnyomás kezelésében, spirulina algának, alga csökkenteni, rossz koleszterin, magas vércukorszintet, káros hatású,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png kutya  Szívem  Ne kapaszkodj magasabbra,  Neked tudnod kell  Kövesd a cowboyt!  Egy lelki imádság  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szívem  Julian Brass gondolata  Nem számIt  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mindig jusson idő nevetni  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szívem  Fehér virág  Tavaszi kép  Csak a fogyatkozás látható  Őrizkednünk kell...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nem méltó hozzád  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Szívem  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Radikális szeretet  210 éve született a SZÓZAT meg...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nem tudhatod  Png fotel  A kételkedés kezelése  Erdőn  Jónás Tamás – Végtelen b...  Lóhere  Próbálj meg ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Png kutya  Facebookon kaptam  Png férfi  Png csokor  Sokan azt tartják  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Png ház  Őrizkednünk kell...  Gonosz démon-álarc  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Albert Einstein gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Őrizkednünk kell...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Irgalom és ítélet  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Lóhere  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nagyon különös  Szabolcska Mihály – Ákác...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
szupertáplálékok azok, emberi egészségre, egyik ilyen, spirulina alga, vérnyomás csökkentésében, tengerben megtalálható, magas vérnyomás, egyik legnagyobb, sztrókot illeti, nitrogén-oxidnak milyen, vérnyomás kezelésében, spirulina algának, alga csökkenteni, rossz koleszterin, magas vércukorszintet, káros hatású, alga tele, oxidációs folyamatok, különféle krónikus, alga rákmegelőző, szájüreg rákos, allergiára jellemző, vérszegénység kialakulásának, szívbetegségeket, szupertáplálékok, diagnosztizálnak, vércukorszintet, megbetegedései, csökkentésében, szupertáplálék, hatástalanítja, kialakulásának, kialakulásától, megakadályozza, vérszegénység, vegyületekkel, koleszterinét, veszélyforrás, tápanyagokkal, egészségügyi, rendelkeznek, vegyületeket, megtalálható, vitaminokkal, szervezetben, zsírsavakban, vérnyomástól, tápláléknak, létrejöttét, alakuljanak, antioxidáns, csökkenteni, rákmegelőző, kellemetlen, kezelésében, pihenhetnek, koleszterin, vizsgálatok, rendelkezik, legnagyobb, anyagokkal, valamilyen, termelésre, vérnyomást, betegségek, folyamatok, allergiára, kockázatát, egészségre, aminosavak, vitaminok, spirulina, tengerben, tüneteket, számtalan, tartalmaz, különösen, pihentető, jelenthet, vérnyomás, érfalakra, beleértve, oxidációs, kutatások, igazolják, pozitívan, csökkenti, érfalakat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 43513
  • e Év: 248214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.