Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aranygyökér a hosszú egészséges életért
  2020-02-01 23:53:31, szombat
 
 



Az aranygyökér (Rhodiola rosea) hosszú élettartamot képes biztosítani azáltal, hogy megerősíti az immunrendszerünket. Ez a gyógynövény egy adaptogén gyógynövény, amelynek számtalan gyógyító tulajdonsága létezik. Ez a gyógynövény segítséget nyújt például, hogy az emberi szervezet hatékonyan reagáljon a stresszre.

Mi, emberek szeretnénk késleltetni az öregedési folyamatokat. Az aranygyökér ebben a segítségünkre lehet, hiszen az emberi sejteket védelmezi az oxidációtól és az idő előtti öregedéstől. A gyógynövényben lévő salidroside nevű vegyületek felelősek ezekért az öregedésgátló mechanizmusokért. Erről a vegyületről az is bebizonyosodott, hogy egészségessé teszi a bőrsejteket, így szépítve meg a bőrünket.

Ahogy öregszünk, úgy az immunrendszerünk is hanyatlani kezd. Ezt nevezik az immunrendszer elöregedésének. Ez azonban megnehezíti, hogy testünk védelmi vonala megvédjen bennünket a különféle kórokozóktól. Az aranygyökér azonban képes az immunrendszerünket megerősíteni, így az hatékonyan képes megküzdeni a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben.

Az aranygyökér az idegrendszert is megnyugtatja, merthogy a stresszhormon, azaz a kortizol szintjét is csökkenteni tudja. A gyógynövény az endokrinrendszert is megtámogatja, amely közvetlenül kapcsolódik az immunrendszerünkhöz.

Az adaptogén gyógynövények segítenek a szervezetnek a fáradtságot is leküzdeni. Az aranygyökér segít a feszültség oldásában és megnöveli az állóképességet. Különösen azoknak ajánlott ez a gyógynövény, akik fizikailag aktív életet élnek.

Az aranygyökér tehát segítséget nyújt a mentális és a fizikai stressz leküzdésében. Tanulmányok igazolják, hogy a gyógynövény sikeresen csökkenti a szorongást és depressziót, mégpedig a hangulatot szabályozó neurotranszmitterek segítségével.

Az aranygyökér a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében és normális működésében is szerepet játszik, illetve szerepe van a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságában is. Emellett védelmet élvezhetünk általa a stresszel szemben, és segít egyensúlyban tartani a testet.

Az aranygyökér - amelyet rózsagyökérnek is neveznek - antioxidáns hatásokkal rendelkezik, vagyis eredményesen gátolja a szervezetben az oxidatív folyamatokat, védelmezi a sejteket és elősegíti azok optimális működését.

A gyógynövény a szexuális funkciók harmonizálásában is részt vesz, illetve szerepe van a vércukor szabályozásában, továbbá májvédő hatása is elismert. Ez a gyógynövény alkalmas az időskorral járó rendellenességek és betegségek megelőzésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: immunrendszerünk, harmonizálásában, rendellenességek, mechanizmusokért, bebizonyosodott, ellátottságában, szabályozásában, elöregedésének, állóképességet, rózsagyökérnek, gyógynövényben, megelőzésében, idegrendszert, gyógynövények, fertőzésekkel, immunrendszer, betegségekkel, segítségünkre, öregedésgátló, stresszhormon, megerősíteni, szervezetnek, folyamatokat, megtámogatja, megnyugtatja, egészségének, egyensúlyban, leküzdésében, egészségessé, szervezetben, eredményesen, megőrzésében, tulajdonsága, élettartamot, kórokozóktól, segítségével, adaptogén gyógynövény, gyógynövény segítséget, emberi szervezet, öregedési folyamatokat, aranygyökér ebben, segítségünkre lehet, emberi sejteket, gyógynövényben lévő, öregedésgátló mechanizmusokért, immunrendszer elöregedésének, különféle kórokozóktól, aranygyökér azonban, hatékonyan képes, betegségekkel szemben, kortizol szintjét, adaptogén gyógynövények,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  képre írva  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png kutya  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Németh László tollából  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Png férfi  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Kaffka_Margit  Esti kép  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Örülök, hogy látlak!  Régi emberek, akikre máig büsz...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Mai harmónia kártyám  Tanuld meg ezt a versemet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Szép estét  Elköszönt  Png kislány  Próbálj meg ...  Próbálj meg ...  Png rózsa csokor  Miért nem menti meg Jézus a jó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete István - Akác  Png ház  Png ház  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Őrizkednünk kell...  Akik bántanak téged  Png telefon  Szívem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy lelki imádság  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Minden harmadik...  Radikális szeretet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Minden harmadik...  Paul David Tripp Április 21  Png kislány  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Png kislány  Hazára minden embernek szükség...  Hogy lehet megtartani  s immár én is felragyogva, ért...  Png ház  Hogy lehet megtartani  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
adaptogén gyógynövény, gyógynövény segítséget, emberi szervezet, öregedési folyamatokat, aranygyökér ebben, segítségünkre lehet, emberi sejteket, gyógynövényben lévő, öregedésgátló mechanizmusokért, immunrendszer elöregedésének, különféle kórokozóktól, aranygyökér azonban, hatékonyan képes, betegségekkel szemben, kortizol szintjét, adaptogén gyógynövények, aranygyökér segít, feszültség oldásában, aranygyökér tehát, fizikai stressz, gyógynövény sikeresen, hangulatot szabályozó, sejtek oxigénnel, stresszel szemben, aranygyökér &#8211, oxidatív folyamatokat, szexuális funkciók, vércukor szabályozásában, gyógynövény alkalmas, időskorral járó, immunrendszerünk, harmonizálásában, rendellenességek, mechanizmusokért, bebizonyosodott, ellátottságában, szabályozásában, elöregedésének, állóképességet, rózsagyökérnek, gyógynövényben, megelőzésében, idegrendszert, gyógynövények, fertőzésekkel, immunrendszer, betegségekkel, segítségünkre, öregedésgátló, stresszhormon, megerősíteni, szervezetnek, folyamatokat, megtámogatja, megnyugtatja, egészségének, egyensúlyban, leküzdésében, egészségessé, szervezetben, eredményesen, megőrzésében, tulajdonsága, élettartamot, kórokozóktól, segítségével, aranygyökér, bőrsejteket, megnehezíti, vegyületről, gyógynövény, élvezhetünk, tápanyaggal, működésében, antioxidáns, rendelkezik, depressziót, fáradtságot, közvetlenül, tanulmányok, csökkenteni, kapcsolódik, biztosítani, oxidációtól, öregedéstől, salidroside, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13193
  • e Hónap: 44679
  • e Év: 249380
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.