Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Öregedésgátlás - természetes táplálékokkal
  2020-02-03 22:31:48, hétfő
 
  Az öregedés egy természetes folyamat. Nem kell tartani tőle. Ha valaki egészséges életmódot folytat, biztos lehet benne, hogy kevesebb lesz az esélye a különféle testi, szellemi és mentális betegségeknek. Az öregedési folyamatokat nemcsak a testi betegségek gyorsíthatják meg, hanem az érzelmi jólét hiányát vagy annak alacsony szintjét is eredményezhetik.

A kutatások azt bizonyították be, hogy létezik egy olyan természetes, növényekben előforduló vegyület, amely akár meg is hosszabbíthatja az életünket. Ennek a vegyületnek nem más a neve, mint kvercetin.

A kvercetin a flavonoidok csoportjába tartozik. Ez a növényi pigment erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, de antioxidáns hatása is vitathatatlan. A kvercetin nemcsak a szervezetben kialakuló gyulladással harcol eredményesen, hanem segít megelőzni a szívbetegségeket, védelmet jelent az idegsejtek számára, javítja a memóriát és fokozza a tanulási képességeket. A memória és a tanulási képességek javulása pedig az olyan betegségek kialakulását előzhetik meg, mint Alzheimer-kór, de más neurodegeneratív betegségek kialakulása ellen is védelmet élvezhetünk általa.

A kvercetin elősegíti az egészséges sejtek termelődését, és védelmet jelenthet a káros sejtek kialakulása és azok elszaporodása ellen. Sajnos a szervezetben kialakuló gyulladás nemcsak az olyan betegség kialakulásának kedvez, mint rákos megbetegedés, hanem az öregedési folyamatokat is felgyorsítja.

A kvercetin csökkenteni tudja a szervezetben kialakuló gyulladást, mindemellett elősegíti az egészséges sejtek működését és lassítja a sejtek öregedési folyamatait.

A kvercetint is jobb természetes formában bevinni a szervezetbe. Milyen táplálékokban található meg ez az egészséges növényi vegyület? Többek között a szőlőben, a vörös hagymában, a zöld teában, az almában, a kapribogyóban, az olívaolajban, a gyöngyhagymában, a padlizsánban, a zellerben, a paradicsomban és a bogyós gyümölcsökben.

Az öregedési folyamatok késleltetésében nagy szerepe van az életmódnak. Az egészséges életmódba nemcsak az egészséges táplálkozás tartozik bele, hanem az aktív életmód, vagyis a rendszeres testmozgás, a napi 2-3 liternyi folyadékfogyasztás, a napi 7-8 óra alvás, a dohányzás abbahagyása és az alkoholfogyasztás minimalizálása.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szívbetegségeket, neurodegeneratív, gyöngyhagymában, hosszabbíthatja, eredményezhetik, késleltetésében, minimalizálása, kialakulásának, betegségeknek, gyorsíthatják, elszaporodása, bizonyították, táplálékokban, kapribogyóban, vitathatatlan, paradicsomban, gyümölcsökben, termelődését, folyamatokat, eredményesen, szervezetben, képességeket, kialakulását, gyulladással, padlizsánban, mindemellett, olívaolajban, felgyorsítja, megbetegedés, flavonoidok, csoportjába, természetes, táplálkozás, növényekben, abbahagyása, vegyületnek, természetes folyamat, különféle testi, öregedési folyamatokat, testi betegségek, érzelmi jólét, olyan természetes, flavonoidok csoportjába, növényi pigment, kvercetin nemcsak, szervezetben kialakuló, idegsejtek számára, tanulási képességeket, tanulási képességek, olyan betegségek, kvercetin elősegíti, egészséges sejtek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Öröknek hinni . . .  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Alvó baby  Márciuzs 24.  Levél lány  Inkább ad  A máj egészségét biztosító és ...  Esti kép  Kékfestőről pár szóban  Képes idézet !  Esti képek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagy természet  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 28  Vérnyomáscsökkentés  A pálma a győzelem és a diadal...  Vérnyomáscsökkentés  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Mire jók ?  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  A haj állapotának javítása egy...  Agárdi Gábor gondolata  Az izmaink nem csak testmozgás...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Táplálékok a máj egészségének ...  Az angyali üdvözlet  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti Ima !  Nem hazudnak  Az erdőterápia egészségre gyak...  Inkább ad  Inkább ad  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul David Tripp Március 27  képre írva  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Ha nyitott vagy  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Hibáztam már  Szívet megérintő . . . 
Bejegyzés Címkék
természetes folyamat, különféle testi, öregedési folyamatokat, testi betegségek, érzelmi jólét, olyan természetes, flavonoidok csoportjába, növényi pigment, kvercetin nemcsak, szervezetben kialakuló, idegsejtek számára, tanulási képességeket, tanulási képességek, olyan betegségek, kvercetin elősegíti, egészséges sejtek, káros sejtek, olyan betegség, kvercetin csökkenteni, sejtek öregedési, egészséges növényi, vörös hagymában, zöld teában, bogyós gyümölcsökben, öregedési folyamatok, egészséges életmódba, egészséges táplálkozás, aktív életmód, rendszeres testmozgás, dohányzás abbahagyása, alkoholfogyasztás minimalizálása, szívbetegségeket, neurodegeneratív, gyöngyhagymában, hosszabbíthatja, eredményezhetik, késleltetésében, minimalizálása, kialakulásának, betegségeknek, gyorsíthatják, elszaporodása, bizonyították, táplálékokban, kapribogyóban, vitathatatlan, paradicsomban, gyümölcsökben, termelődését, folyamatokat, eredményesen, szervezetben, képességeket, kialakulását, gyulladással, padlizsánban, mindemellett, olívaolajban, felgyorsítja, megbetegedés, flavonoidok, csoportjába, természetes, táplálkozás, növényekben, abbahagyása, vegyületnek, szervezetbe, csökkenteni, kialakulása, folyamatait, antioxidáns, rendelkezik, élvezhetünk, egészséges, betegségek, folyamatok, képességek, életmódnak, idegsejtek, gyulladást, kvercetint, rendszeres, testmozgás, előforduló, kialakuló, elősegíti, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1417
  • e Hét: 6658
  • e Hónap: 26520
  • e Év: 202395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.