Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az INFLUENZA 6 KORAI TÜNETE
  2020-02-05 21:30:10, szerda
 
  Az influenza korai tüneteinek időben való felismerése megakadályozhatja a vírus terjedését, és elősegítheti a betegség kezelését, mielőtt rosszabbodna. Minden évben heteket vesz el az életünkből, idén ne hagyja, hogy az influenza győzzön!

Az influenza korai tünetei közé tartozhat: a fáradtság, az ízületek fájdalmai, a hidegrázás, a köhögés, a torokfájás, a láz és az emésztőrendszeri problémák is. Olvassa el, hogy többet megtudjon ezekről a tünetekről részletesen is és arról, hogy hogyan lehet elkerülni rosszabbodásukat!

1. Hirtelen jövő, vagy túlzott fáradtság
A rövidebb napok és a lecsökkent mennyiségű napfény fáradtságot okozhat, de van különbség a fáradtság és a rendkívüli fáradtság között. A hirtelen jövő, túlzott fáradtság az influenza egyik legkorábbi jele, és előfordulhat más tünetek elérkezése előtt. A fáradtság a megfázás tünete is lehet, de általában az influenza esetén súlyosabban jelentkezik. Az extrém gyengeség és fáradtság zavarhatja a szokásos tevékenységeket, ezért fontos, hogy korlátozza azokat és hagyja, hogy a teste pihenjen. Vegyünk ki néhány napot a munkából vagy az iskolából, és maradjunk az ágyban. A pihenés erősíti az immunrendszert és segít a vírus elleni küzdelemben!

2. A végtagfájdalom és hidegrázás
A végtagok fájdalma és a hidegrázás szintén gyakori influenzaszerű tünetek. Sokszor az influenzavírus miatt jelentkeznek, de hibásan egy korábbi fizikai aktivitás eredményeként gondolunk rá és nem figyelünk fel erre a tünetre. A fájdalom a testben bárhol megnyilvánulhat, különösen a fejben, a háton és a lábakon. A hidegrázással együtt már jellegzetesebbnek tartjuk a jelenséget és jobban odafigyelünk rá. Az influenza már a láz kialakulása előtt is hidegrázást okozhat. Egy meleg takaró alá bújva növeljük a testhőnket és csökkenthetjük a hidegrázást. Fájdalmait, ilyen esetben csillapíthatja például acetaminofen vagy ibuprofén tartalmú fájdalomcsillapítókkal.

3. Köhögés
A tartós köhögés is jele lehet az influenzának. Az influenza vírus zsibbadással és mellkasi kellemetlen érzéssel (légcsőhurut esetén) egyidejűleg is okozhat köhögést. A váladék felköhögése az influenza korai szakaszában ritkán jellemző.
Ha légzési problémái vannak, például asztma vagy tüdőtágulat, akkor szükség lehet orvoshoz fordulni a további szövődmények megelőzése érdekében! Emellett hívja fel az orvost, ha színes váladékot észlel. Az influenza szövődményei lehetnek bronchitis és tüdőgyulladás is. Vegyen köhögés elleni cseppeket vagy gyógyszert, hogy csillapítsa a köhögést. Segíthet a torok hidratálásában az is, hogy sok vízzel és koffeinmentes teával öblíti. Mindig zsebkendőbe köhögjön, hogy megelőzze a fertőzés terjedését!

4. Torokfájás
Az influenza gyakran okoz torokgyulladást. Egyes vírusok köhögés nélkül okozhatják a toroknyálkahártya megduzzadását és fájdalmát. Az influenza további szakaszában a torokfájás erősödik majd. A sós és szódabikarbónás gargalizálás csökkenti a kellemetlen érzést!

5. Láz
A láz is azt jelzi, hogy a teste a fertőzés ellen küzd. Az influenzánál jelentkező láz jellemzően 38 Celsius fok, vagy magasabb. Míg a láz gyakori tünet az influenza korai szakaszában, nem minden beteg lesz lázas. Továbbá, a lázzal vagy anélküli hidegrázás folyamatosan tapasztalható, amíg a vírus fut. Az acetaminophen és az ibuprofen mind hatékony lázcsökkentők, de ezek a gyógyszerek nem képesek a vírust gyógyítani.

6. Emésztőrendszeri problémák
A korai influenza inkább légúti és ízületi panaszokat, izomfájdalmat okoz, de a vírus egyes törzsei hasmenést, émelygést, gyomorfájást vagy hányást is előidézhetnek. A kiszáradás, a hasmenés és a hányás veszélyes szövődménye. A kiszáradás elkerülése érdekében igyon bőséges mennyiségű vizet, gyümölcslevet, koffeinmentes teákat és üdítőitalokat vagy húslevest.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: emésztőrendszeri, rosszabbodásukat, torokgyulladást, megnyilvánulhat, szódabikarbónás, tevékenységeket, csillapíthatja, csökkenthetjük, hidratálásában, influenzaszerű, influenzavírus, végtagfájdalom, immunrendszert, gyümölcslevet, koffeinmentes, üdítőitalokat, előidézhetnek, tüdőgyulladás, izomfájdalmat, eredményeként, acetaminophen, lázcsökkentők, hidegrázással, megduzzadását, tapasztalható, influenzának, acetaminofen, jelentkeznek, előfordulhat, zsibbadással, odafigyelünk, szövődményei, rosszabbodna, influenzánál, folyamatosan, elősegítheti, influenza korai, vírus terjedését, betegség kezelését, influenza győzzön, ízületek fájdalmai, emésztőrendszeri problémák, tünetekről részletesen, rövidebb napok, lecsökkent mennyiségű, rendkívüli fáradtság, hirtelen jövő, influenza egyik, megfázás tünete, influenza esetén, extrém gyengeség, szokásos tevékenységeket, KORAI TÜNETE,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztina b...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Különleges  Somlyó Zoltán - Orgonával  Paul David Tripp Április 12  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Esterházy Péterre emlékezünk  A felvilágosodás...  Erdei gyöngyvirág  Isten hűségének mértéke  Bornyi Veronika haiku verse  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó cica  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Önmaga ellenére  Latinovits Zoltán tollából  Szeretem ujjad karcsuságait,  Alvó cicák  Magyar költészet napja  Szép estét  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Robert Merle tollából  Martin Buber, A haszidim meséi  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Alvó kislány  Az ember  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vidámság  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vidámság  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  Horváth Szilvia tollából  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hamvas Béla  Baranyi Ferenc - N i n c s  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Egy gondolat  James Allen  Segíts neki dicsérni Téged  Robert Merle tollából  Csend  Magamnak  Vannak emberek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ma van a magyar költészet napj...  Töröld le  Megígért békesség  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  Paul David Tripp Április 15 
Bejegyzés Címkék
influenza korai, vírus terjedését, betegség kezelését, influenza győzzön, ízületek fájdalmai, emésztőrendszeri problémák, tünetekről részletesen, rövidebb napok, lecsökkent mennyiségű, rendkívüli fáradtság, hirtelen jövő, influenza egyik, megfázás tünete, influenza esetén, extrém gyengeség, szokásos tevékenységeket, teste pihenjen, munkából vagy, pihenés erősíti, vírus elleni, végtagok fájdalma, hidegrázás szintén, influenzavírus miatt, korábbi fizikai, testben bárhol, hidegrázással együtt, meleg takaró, tartós köhögés, influenza vírus, váladék felköhögése, további szövődmények, influenza szövődményei, torok hidratálásában, fertőzés terjedését, influenza gyakran, influenza további, torokfájás erősödik, kellemetlen érzést, fertőzés ellen, influenzánál jelentkező, lázzal vagy, ibuprofen mind, vírust gyógyítani, korai influenza, vírus egyes, hányás veszélyes, kiszáradás elkerülése, emésztőrendszeri, rosszabbodásukat, torokgyulladást, megnyilvánulhat, szódabikarbónás, tevékenységeket, csillapíthatja, csökkenthetjük, hidratálásában, influenzaszerű, influenzavírus, végtagfájdalom, immunrendszert, gyümölcslevet, koffeinmentes, üdítőitalokat, előidézhetnek, tüdőgyulladás, izomfájdalmat, eredményeként, acetaminophen, lázcsökkentők, hidegrázással, megduzzadását, tapasztalható, influenzának, acetaminofen, jelentkeznek, előfordulhat, zsibbadással, odafigyelünk, szövődményei, rosszabbodna, influenzánál, folyamatosan, elősegítheti, gyomorfájást, szövődmények, gargalizálás, gyógyszerek, küzdelemben, egyidejűleg, légcsőhurut, jelentkezik, fáradtságot, szövődménye, súlyosabban, felköhögése, szakaszában, zsebkendőbe, csillapítsa, kialakulása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2456
  • e Hét: 12570
  • e Hónap: 26319
  • e Év: 231020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.