Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Emberekhez viszonyítva I.
  2020-02-06 07:35:13, csütörtök
 
  Emberekhez viszonyítva I.

,,Ekkor Lót körülnézett, és látta, hogy a Jordán egész környéke bővizű föld... olyan volt az, mint az Úr kertje... Lót tehát a Jordán egész környékét választotta magának... és egészen Sodomáig sátorozott." (1Móz 13,10-12)

Nagy befolyással vannak ránk azok, akik ifjú korunkban tanítottak minket. Még most is hallom egyik tanítónőmet, amint mondja: ,,Abrám idős volt, Lót meg fiatal. Lótnak kellett volna kérnie Abrámot, hogy előbb ő válasszon. De Lót kapzsi volt, Abrám pedig szerény." Így tanított meg bennünket arra, hogy ne mi vegyünk ki először süteményt a tálcáról.
Lehet, hogy kedves dolog volt ez tőle, nekünk meg hasznos, de az így elmondott történet nem ütötte meg a bibliai színvonalat.
Mi mindig emberekhez viszonyítjuk az embereket. Ez az egyetlen mérce, amit ismerünk, önző vagy nemes lelkű, gazdag vagy szegény. Csakhogy ezt a játékot bármelyik moralista (erkölcscsősz) játszhatja.
A Biblia az embert mindig az elsődleges, ti. az Istenhez való viszonya szempontjából nézi. Tetteinket és döntéseinket ama félelmetesen lenyűgöző háttérhez, Istenhez kell mérnünk. Ha valaki megtudott már valamit a bibliai mércéről, egyre kevésbé meri használni a sajátját.
Lótnak alapjában véve nincs rossz neve a Bibliában. Az ,,igaz" nevet kapta, aki lelkileg gyötrődött Sodoma bűneinek láttán (2Pt 2,7-8). De ebben a számára döntő órában Lót nem élt Istennel. A Jordán völgye iránti vágya minden más megfontolásnál hatalmasabbnak bizonyult.
Más emberekhez viszonyítva Lót egészen helyesen cselekedett. Ilyen alkalom az életben csak egyszer kínálkozik. Vannak emberek, akiknek erről megvan a saját filozófiájuk. Azt mondják, hogy az alkalom csak egyszer kopogtat az ajtón, és ha megragadod a pillanat kínálta lehetőséget, mindenki egyetért veled, hogy helyesen cselekedtél. Így jutott el oly sok ember oda, ahol most van. Szemüket elvakította a ,,Jordán völgye" vagy valamelyik másik ingatlan. Most csak imádkozni tudunk Istenhez, hogy ne hagyja őket aludni éjjel, hogy hánykolódjanak, forgolódjanak, és felszedjék a sátorfájukat, mielőtt Sodoma elkezd égni.

Napi gondolat
Valld meg Istennek, mi az, ami megkísért, hogy saját szükségeidre gondolj először, s így megfeledkezz az Istennel való kapcsolatodról.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: hatalmasabbnak, megfontolásnál, kapcsolatodról, hánykolódjanak, szempontjából, forgolódjanak, sátorfájukat, megfeledkezz, erkölcscsősz, szükségeidre, viszonyítjuk, döntéseinket, félelmetesen, filozófiájuk, cselekedtél, lehetőséget, választotta, színvonalat, körülnézett, befolyással, tanítónőmet, viszonyítva, elvakította, kuyvenhoven, cselekedett, emberekhez, gyötrődött, tanítottak, megragadod, kínálkozik, felszedjék, elsődleges, tetteinket, valamelyik, játszhatja, sátorozott, bibliai színvonalat, egyetlen mérce, játékot bármelyik, embert mindig, bibliai mércéről, számára döntő, életben csak, saját filozófiájuk, alkalom csak, pillanat kínálta, Ekkor Lót, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Neked tudnod kell  Nagyon különös  Reggel van  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Nagyon különös  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akik bántanak téged  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Csak a fogyatkozás látható  Paul David Tripp Április 21  Png ház  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png fotel  Julian Brass gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Ágai Ágnes – Csendélet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Aki nem dolgozik, ne is egyék  képre írva  Sokan azt tartják  Neked tudnod kell  Még csak most kezdődik a nap  Adakozás  Paul David Tripp Április 20  Albert Einsteinről  Neked tudnod kell  Egy hatékony szolga  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png ház  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Makszim Gorkij gondolata  Albert Einsteinről  Sokan azt tartják  Png rózsa csokor  Alázat  képre írva  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nem számIt  Nem számIt  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem tudhatod  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Lóhere  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Ágai Ágnes – Csendélet  Png férfi  Makszim Gorkij gondolata  A sors  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Reménység és erő Krisztustól e...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Egy bizonyos határt  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Kaffka_Margit  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bibliai színvonalat, egyetlen mérce, játékot bármelyik, embert mindig, bibliai mércéről, számára döntő, életben csak, saját filozófiájuk, alkalom csak, pillanat kínálta, hatalmasabbnak, megfontolásnál, kapcsolatodról, hánykolódjanak, szempontjából, forgolódjanak, sátorfájukat, megfeledkezz, erkölcscsősz, szükségeidre, viszonyítjuk, döntéseinket, félelmetesen, filozófiájuk, cselekedtél, lehetőséget, választotta, színvonalat, körülnézett, befolyással, tanítónőmet, viszonyítva, elvakította, kuyvenhoven, cselekedett, emberekhez, gyötrődött, tanítottak, megragadod, kínálkozik, felszedjék, elsődleges, tetteinket, valamelyik, játszhatja, sátorozott, háttérhez, lenyűgöző, válasszon, alapjában, bibliában, bennünket, használni, megkísért, embereket, elmondott, bármelyik, moralista, bizonyult, süteményt, környékét, megtudott, imádkozni, korunkban, istenhez, istennel, tanított, gondolat, viszonya, egyetlen, egyetért, tálcáról, csakhogy, mindenki, sodomáig, ismerünk, lelkileg, kopogtat, történet, bűneinek, szemüket, ingatlan, helyesen, sajátját, istennek, pillanat, környéke, mércéről, egészen, alkalom, mondják, szegény, játékot, kínálta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 109 db bejegyzés
e év: 371 db bejegyzés
Összes: 35936 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10441
  • e Hét: 22152
  • e Hónap: 51464
  • e Év: 239266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.