Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Agyunknak hasznos táplálékok
  2020-02-07 15:15:58, péntek
 
 



A gyógynövényeket és a fűszernövényeket nem csupán ételek ízesítésére használhatjuk, hanem arra a célra is, hogy hosszú ideig megőrizzük az egészségünket. Néhány gyógynövény nagyon hatásosan szolgálja az agyat. Ha ezeket a gyógynövényeket rendszeresen fogyasztjuk, sokáig frissek maradhatunk szellemileg, és még az agyat érintő betegségek is elkerülhetnek bennünket.

Az egyik olyan gyógynövény, amely az agy egészségét szolgálja, a kurkuma. A kurkuma egy mustársárga por. Indiában naponta használják, de nemcsak főzésre, hanem az egészségügyi hatásait is kiaknázzák. A kurkuma hatékony antioxidáns, emellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Kutatások szerint mintegy 25%-kal csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázatát. A kurkumában megtalálható egy aktív összetevő, mégpedig a kurkumin, amely meggátolja az agyban az amyloid plakkok kialakulását, melyek felhalmozódása tehető felelőssé az Alzheimer-kór kialakulásáért. A kurkumát hozzáadhatja az ételeihez, de vízben elkeverve is hatásos, illetve télen, a nagy hidegben teát is készíthetünk belőle, amelybe egy csipetnyi borsot, gyömbért és egy kevés mézet is keverhetünk, ami egy kiváló immunerősítő bomba az emberi szervezet számára.

A zsálya csodálatos hatásait nemcsak azok a hölgyek tapasztalhatják meg, akik a menopauza szakaszába léptek, hanem bárki, hiszen ez a gyógynövény egy kiváló memóriafokozó, így az Alzheimer-kór ellen is védelmet nyújthat. A zsályában található egy acetilkolin nevű kémiai vegyület, amely védi a memóriát.

A fokhagyma egy rendkívül hatásos antibiotikumként funkcionálhat a téli időszakban. Fogyassza nyersen, mert így a leghatásosabb. Kutatások igazolják a koleszterincsökkentő hatását. A fokhagyma olyan hatással rendelkezik, amely megvédi az idegsejteket a sérülésektől. És olyan vegyi anyagokat is tartalmaz, amely segítséget nyújt a stressz elleni védelemben.

A petrezselyem és a kakukkfű is tartalmaz egy apigenin nevű vegyületet, amely lehetővé teszi az idegsejtek közötti kifinomult kommunikációt. Az agyat érintő betegségek gyakran azért jönnek létre, mivel az idegsejtek között megszakad a kommunikáció. Mindkét gyógynövény védelmet jelenthet az Alzheimer-kór és a depresszió kialakulása ellen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antibiotikumként, fűszernövényeket, gyógynövényeket, tapasztalhatják, felhalmozódása, kialakulásáért, kialakulásának, memóriafokozó, funkcionálhat, elkerülhetnek, egészségünket, kommunikációt, leghatásosabb, használhatjuk, megtalálható, rendszeresen, idegsejteket, petrezselyem, készíthetünk, sérülésektől, immunerősítő, hozzáadhatja, kommunikáció, egészségügyi, kialakulását, szellemileg, ízesítésére, mustársárga, kialakulása, gyógynövény, maradhatunk, rendelkezik, fogyasztjuk, acetilkolin, keverhetünk, antioxidáns, gyógynövényeket rendszeresen, agyat érintő, egyik olyan, egészségügyi hatásait, kurkuma hatékony, kurkumában megtalálható, aktív összetevő, amyloid plakkok, kurkumát hozzáadhatja, nagy hidegben, csipetnyi borsot, kevés mézet, kiváló immunerősítő, emberi szervezet, zsálya csodálatos, hölgyek tapasztalhatják,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png férfi  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png virág  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Fehér virág  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Png fotel  Julian Brass gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alvó cicák  Reménység és erő Krisztustól e...  A kételkedés kezelése  A televizió nem a kultúrát kép...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  A jó emberek mindig szépek mar...  A sors  Akarat  Idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Mai harmónia kártyám  Julian Brass gondolata  Idő  Akarat  Szép napot kívánok  Png cica  A boldog családok mind hasonló...  Reménység és erő Krisztustól e...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Rátalálsz  Még csak most kezdődik a nap  210 éve született a SZÓZAT meg...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nagyi telefonál  Adakozás  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png telefon  Png csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Sose bánj semmit  A sors  Kaffka_Margit  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 19  Png nő  Alázat  Png telefon  Png csokor  Próbálj meg ...  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 21  Szép napot kívánok  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Png kutya  A Megváltó szolgálatában  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Annuska bar...  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
gyógynövényeket rendszeresen, agyat érintő, egyik olyan, egészségügyi hatásait, kurkuma hatékony, kurkumában megtalálható, aktív összetevő, amyloid plakkok, kurkumát hozzáadhatja, nagy hidegben, csipetnyi borsot, kevés mézet, kiváló immunerősítő, emberi szervezet, zsálya csodálatos, hölgyek tapasztalhatják, menopauza szakaszába, kiváló memóriafokozó, zsályában található, acetilkolin nevű, rendkívül hatásos, téli időszakban, fokhagyma olyan, stressz elleni, apigenin nevű, idegsejtek közötti, idegsejtek között, depresszió kialakulása, antibiotikumként, fűszernövényeket, gyógynövényeket, tapasztalhatják, felhalmozódása, kialakulásáért, kialakulásának, memóriafokozó, funkcionálhat, elkerülhetnek, egészségünket, kommunikációt, leghatásosabb, használhatjuk, megtalálható, rendszeresen, idegsejteket, petrezselyem, készíthetünk, sérülésektől, immunerősítő, hozzáadhatja, kommunikáció, egészségügyi, kialakulását, szellemileg, ízesítésére, mustársárga, kialakulása, gyógynövény, maradhatunk, rendelkezik, fogyasztjuk, acetilkolin, keverhetünk, antioxidáns, egészségét, kurkumában, kiaknázzák, segítséget, védelemben, kockázatát, meggátolja, használják, vegyületet, betegségek, idegsejtek, időszakban, megőrizzük, csodálatos, szakaszába, depresszió, kifinomult, tartalmaz, zsályában, található, fokhagyma, alzheimer, kutatások, menopauza, felelőssé, szervezet, csipetnyi, elkeverve, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 2546
  • e Hónap: 34032
  • e Év: 238733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.