Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
DO-IN a betegségek megelőzéséért
  2020-03-01 10:33:15, vasárnap
 
  Kínában már ősidők óta alkalmazzák a do-in módszert, amely nem a betegségek gyógyítására, hanem azok megelőzésére alkalmazható. Néhány gyakorlatot mi magunk is elvégezhetünk. Ezek a gyakorlatok azokat az energiaraktárakat képesek feltölteni, amelyeket meridiánoknak is neveznek és amelyek egy-egy szervhez kapcsolódnak. Ilyen szervek például a máj, a tüdő, a szív vagy az epehólyag.

A do-in gyakorlatokat nem javasolt étkezés után végezni. Szakemberek szerint érdemes reggelente ezzel kezdeni a napot, de természetesen este, lefekvés előtt végezve is ugyanolyan hatásos. A gyakorlatokat bárki végezheti, nem számít a nem és az életkor sem. Betegség esetén is lehet végezni, illetve idősebb személyek is nyugodtan próbálkozhatnak vele. Ha úgy érzi, hogy egyedül nem megy, akkor feltétlenül kérjen meg valakit, hogy segítsen a gyakorlatok helyes kivitelezésében. Mint említettem, ezeket a gyakorlatokat otthon is könnyedén el lehet végezni, azonban ha teheti mindenképpen vegyen részt oktatáson, hogy aztán a jövőben teljesen szabályosan legyen képes végigcsinálni a do-in feladatokat otthoni körülmények között is.

A gyakorlatok előtt mindenképpen melegítsen be. Majd feküdjön le a padlóra, a fejét és a felsőtestét kicsit emelje fel. A két lábát is emelje fel a talajról, a térdeit pedig kulcsolja át a kezeivel, a hátát pedig görbítse meg. Dőljön hátra, majd hintázzon a hátán óvatosan előre és hátra. Végül üljön törökülésbe, fogja meg a lábujjait és próbáljon teljesen ellazulni.

Maradjon ebben a pozícióban, és érintse össze a két sarkát. Kezével kulcsolja át a lábujjait, és vegyen egy mély lélegzetet. Majd egyenes háttal hajoljon előre, próbálja meg a homlokát a lábujjai felé közelíteni. Fújja ki a levegőt, egy-két másodpercig ne csináljon semmit, majd ismételje meg a gyakorlatot, amely a szívre és a vékonybélre van kedvező hatással.

A következő gyakorlat a máj és az epehólyag működését segíti elő. Üljön le a padlóra, a két lábát pedig rakja akkora terpeszbe, amekkorára csak bírja. Vegyen egy mély lélegzetet, majd hajoljon a bal lábára, közben a kezével fogja át a talpát. Maradjon így két másodpercig, majd csinálja meg a gyakorlatot a másik lábával is.

A keringésre van jó hatással a következő feladat. Maradjon ülő pozitúrában. Üljön törökülésbe, majd érintse meg a bal kezével a jobb térdét, a jobb kezével pedig a bal térdét. Hajoljon előre, közben mindkét kezével nyomja lefelé a térdeit, ahogy csak tudja. Most az a karja, amelyik lent volt legyen fent és fordítva, és így is csinálja végig a gyakorlatot.

A vese és a hólyag egészségét tarthatja karban ezzel a gyakorlattal. Üljön le a talajra egyenes háttal, a két lábát is nyújtsa ki, a lábujjai felfelé nézzenek. Lendítse magasba a két karját, majd szívja be a levegőt. Ezután fújja ki a levegőt, hajoljon rá a lábaira és fogja meg a lábujjait. Vegyen háromszor jó mély lélegzetet, majd ismételje meg a gyakorlatot.

Álljon fel, menjen a fal mellé. Emelje fel a bal karját, a tenyerét pedig szorítsa a falhoz. A jobb lábát emelje meg, hajlítsa be, majd jobb kezével fogja meg a jobb lábfejét és nyomja a combja elülső oldalát a falhoz. Kissé hajlítsa hátra a nyakát és a fejét. Álljon így addig, míg két mély lélegzetet vesz, majd ismételje meg a feladatot a másik oldalával is, hogy a gyomra és a lépe remek egészségnek örvendjen.

A tüdő és a vastagbél tornája a következő: Álljon egyenesen, kisterpeszben. A háta mögött kulcsolja össze két kezének hüvelykujjait. Lélegezzen jó mélyen, majd fújja ki a levegőt. Ezután nyújtsa hátra és felfelé a karjait. Végezetül hajoljon előre, majd egyenesedjen ki.

Lezárásképpen feküdjön le ismét a padlóra. Próbáljon ellazulni, miközben a lábai kisterpeszben vannak, a lábfejei pedig kifelé fordulnak. A két karját nyújtsa ki maga mellett, a tenyerei felfelé nézzenek. Emelje meg óvatosan a fejét, nézze egy másodpercig a lábfejét, majd engedje vissza a fejét. Végezetül feküdjön még így öt percet és lazítson, közben hunyja be a szemét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: kivitelezésében, próbálkozhatnak, kisterpeszben, lezárásképpen, elvégezhetünk, végigcsinálni, meridiánoknak, gyakorlatokat, hüvelykujjait, természetesen, mindenképpen, egyenesedjen, gyakorlattal, gyógyítására, alkalmazható, megelőzésére, kapcsolódnak, gyakorlatot, felsőtestét, másodpercig, egészségnek, alkalmazzák, gyakorlatok, feladatokat, szakemberek, körülmények, szabályosan, törökülésbe, pozitúrában, feltétlenül, vékonybélre, betegségek, egészségét, reggelente, keringésre, lélegzetet, do-in módszert, betegségek gyógyítására, gyakorlatok azokat, energiaraktárakat képesek, szív vagy, do-in gyakorlatokat, gyakorlatokat bárki, gyakorlatok helyes, gyakorlatokat otthon, jövőben teljesen, do-in feladatokat, gyakorlatok előtt, felsőtestét kicsit, térdeit pedig, hátát pedig, hátán óvatosan,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Ott van  Vidámság  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Bornyi Veronika haiku verse  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Különleges  Pitypang szökőkút  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Töröld le  Csend  Facebookon kaptam Krisztinától  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Müller Péter tollából  Andrássy Réka - A bolond Böske  Robert Merle tollából  Mindent de mindent visszakap  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Van néhány kérdés, amin gondol...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Tanácsok egy pszichológustól  Esterházy Péterre emlékezünk  József Attila - Kopogtatás nél...  Szép estét kedves látogatóimna...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Különleges  Alvó cicák  Ott van  József Attila – Keresek ...  Különleges  Facebookon kaptam  Egyszerű  Isten hűségének mértéke  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  40 felett  Mindig lesz olyan  Gebhardt Nóra versei II.  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Különleges  Annyira tisztelem a szabadságo...  Tanmese  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Robert Merle tollából  Ismeretlen: Ikarusz monda  Az ember  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
do-in módszert, betegségek gyógyítására, gyakorlatok azokat, energiaraktárakat képesek, szív vagy, do-in gyakorlatokat, gyakorlatokat bárki, gyakorlatok helyes, gyakorlatokat otthon, jövőben teljesen, do-in feladatokat, gyakorlatok előtt, felsőtestét kicsit, térdeit pedig, hátát pedig, hátán óvatosan, mély lélegzetet, lábujjai felé, következő gyakorlat, epehólyag működését, kezével fogja, másik lábával, következő feladat, jobb térdét, jobb kezével, hólyag egészségét, talajra egyenes, lábujjai felfelé, tenyerét pedig, jobb lábát, jobb lábfejét, combja elülső, másik oldalával, lépe remek, vastagbél tornája, háta mögött, lábai kisterpeszben, lábfejei pedig, tenyerei felfelé, kivitelezésében, próbálkozhatnak, kisterpeszben, lezárásképpen, elvégezhetünk, végigcsinálni, meridiánoknak, gyakorlatokat, hüvelykujjait, természetesen, mindenképpen, egyenesedjen, gyakorlattal, gyógyítására, alkalmazható, megelőzésére, kapcsolódnak, gyakorlatot, felsőtestét, másodpercig, egészségnek, alkalmazzák, gyakorlatok, feladatokat, szakemberek, körülmények, szabályosan, törökülésbe, pozitúrában, feltétlenül, vékonybélre, betegségek, egészségét, reggelente, keringésre, lélegzetet, közelíteni, lélegezzen, melegítsen, feltölteni, ugyanolyan, említettem, amekkorára, pozícióban, könnyedén, nyugodtan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1094
  • e Hét: 7450
  • e Hónap: 21199
  • e Év: 225900
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.