|
2020-03-08 22:29:36, vasárnap
|
|
|
A bab egy hüvelyes növény, amely tele van rostokkal. De nemcsak a rosttaralma kiemelkedő, hanem B-vitaminokban, vasban és káliumban is rendkívül gazdag.
Ha rendszeresen fogyaszt babot, akár meg is előzheti a szívbetegségek kialakulását. Ezt a benne lévő rostoknak és a fitokemikáliáknak is köszönheti, amelyek szívvédő hatással rendelkeznek.
A bab rákellenes növényi vegyi anyagokat tartalmaz, különösen izoflavonoidokban és fitoszterolokban gazdag, amelyek eredményesen harcolnak a rákos sejtekkel szemben.
A bab biztosítja a szervezetünk számára az oldható rostokat, amelyeknek kitüntetett szerepük van a vér koleszterinszintjének a csökkentésében. Már napi 10 gramm oldható rost fogyasztásával is jelentősen csökkenthető az LDL-koleszterin szintjének a csökkentése.
Mivel a bab sok rostot tartalmaz, így könnyen eltelít és lassabb vércukorszint-emelkedést okoz. Ez nemcsak azt segíti elő, hogy nem lesznek falási rohamaink és nem ingadozik a vércukorszintünk, hanem a szervezetünk folyamatosan energiával lesz ellátva. Ezzel a pozitív hatással az egyik leggyakoribb krónikus betegséget, a cukorbetegséget előzhetjük meg.
A fehérjéknek nagy szerepe van az emberi test működésében, hiszen majdnem minden testi funkcióban részt vesznek. A babnak magas az aminosavtartalma, amely a fehérje építőköve.
A bab fontos tápanyagokat tartalmaz. Közülük is kiemelkedő a folsavtartalma. A folsavhiány tünetei a következők lehetnek: fáradtság, gyengeség, heves szívdobogás, étvágytalanság és ingerlékenység. Milyen tápanyagok találhatók meg még a babban? Többek között a cink, a vas és a magnézium. A bab antioxidáns polifenolokban is gazdag. A polifenolok lassítják a testben az öregedési folyamatokat, csökkentik a gyulladást és védelmet jelenthetnek számunkra a daganatos megbetegedésekkel szemben.
Egy tanulmány arról számolt be, hogy azok a személyek, akik sok babot fogyasztanak, kisebb valószínűséggel betegszenek meg koszorúér-betegségben, mint azok a személyek, akik nem fogyasztják rendszeresen ezt a táplálékot.
Ha étrendjébe rendszeresen beiktatja a babot, ezzel csökkenti a zsír felhalmozódását a májban. A zsírmáj egy súlyos anyagcsere-betegség, ami sok kellemetlen tünettel járhat együtt. A bab javítja a bél barrierfunkcióját és segít fenntartani a bélflóra egyensúlyát, ami sok betegség megelőzését segíti elő.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: vércukorszintünk, fitoszterolokban, aminosavtartalma, cukorbetegséget, felhalmozódását, valószínűséggel, fogyasztásával, étvágytalanság, szívbetegségek, ingerlékenység, folsavtartalma, polifenolokban, csökkentésében, vércukorszint, rendszeresen, kialakulását, jelenthetnek, fogyasztanak, eredményesen, rendelkeznek, szervezetünk, folyamatokat, csökkenthető, vitaminokban, leggyakoribb, tápanyagokat, folyamatosan, megelőzését, fenntartani, betegségben, kellemetlen, csökkentése, betegszenek, antioxidáns, szívdobogás, polifenolok, hüvelyes növény, rosttaralma kiemelkedő, szívbetegségek kialakulását, benne lévő, rákos sejtekkel, szervezetünk számára, oldható rostokat, szervezetünk folyamatosan, pozitív hatással, egyik leggyakoribb, cukorbetegséget előzhetjük, fehérjéknek nagy, emberi test, babnak magas, fehérje építőköve, folsavhiány tünetei,
|
|
|
|
hüvelyes növény, rosttaralma kiemelkedő, szívbetegségek kialakulását, benne lévő, rákos sejtekkel, szervezetünk számára, oldható rostokat, szervezetünk folyamatosan, pozitív hatással, egyik leggyakoribb, cukorbetegséget előzhetjük, fehérjéknek nagy, emberi test, babnak magas, fehérje építőköve, folsavhiány tünetei, következők lehetnek, polifenolok lassítják, öregedési folyamatokat, daganatos megbetegedésekkel, tanulmány arról, zsír felhalmozódását, bélflóra egyensúlyát, vércukorszintünk, fitoszterolokban, aminosavtartalma, cukorbetegséget, felhalmozódását, valószínűséggel, fogyasztásával, étvágytalanság, szívbetegségek, ingerlékenység, folsavtartalma, polifenolokban, csökkentésében, vércukorszint, rendszeresen, kialakulását, jelenthetnek, fogyasztanak, eredményesen, rendelkeznek, szervezetünk, folyamatokat, csökkenthető, vitaminokban, leggyakoribb, tápanyagokat, folyamatosan, megelőzését, fenntartani, betegségben, kellemetlen, csökkentése, betegszenek, antioxidáns, szívdobogás, polifenolok, kitüntetett, rosttaralma, folsavhiány, fehérjéknek, fogyasztják, működésében, egyensúlyát, koleszterin, biztosítja, gyulladást, előzhetjük, csökkentik, amelyeknek, funkcióban, tápanyagok, betegséget, rákellenes, táplálékot, anyagcsere, étrendjébe, energiával, kiemelkedő, jelentősen, köszönheti, emelkedést, találhatók, szintjének, következők, öregedési, lassítják, magnézium, számunkra, daganatos, ingadozik, beiktatja, rostoknak, személyek, koszorúér, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1512
- e Hét: 6357
- e Hónap: 37843
- e Év: 242544
|
|
|