Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Táplálékok az optimális egészségért
  2020-03-10 20:00:59, kedd
 
 



Az utóbbi évtizedekben kimutatták, hogy az, amit megeszünk, igenis hatással van az egészségi állapotunkra. A rákellenes táplálkozás azt jelenti, hogy sok organikus gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztanunk és természetesen a halaknak is szerepelniük kell az étrendünkben. A rák elleni harcba nemcsak ezek a táplálékok, hanem a minőségi fehérjék, illetve a gyógy- és fűszernövények is beletartoznak. Ezek a táplálékok eredményesen harcolnak a szervezetben kialakuló gyulladás ellen, ami sok esetben a daganatos megbetegedések okozója lehet. Néhány táplálék a gyulladás ellen harcol, mások a rákos sejtek halálát idézik elő, megint mások pedig segítik a szervezetet a toxinok eltávolításában és védik azt a szabad gyökök okozta károsodásoktól.

A bab sok rostot és fitokemikáliát kínál. A fitokemikáliák - például a szaponinok - meggátolják a ráksejt szaporodást. A bab tartalmaz folsavat, B-vitamint, amelyek a hasnyálmirigyrák kockázatát képesek lecsökkenteni.

A sárgarépa béta-karotinnal van töltve, amely a sejtmembránokat védi meg a toxinok károsodásától és lassítja a rákos sejtek növekedését. Ráadásul a sárgarépa olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segítenek a HPV elleni küzdelemben. A sárgarépa a leukémia kezelésében is hasznos lehet.

A keresztesvirágú zöldségek - mint például a brokkoli, a káposzta, a kelkáposzta és a karfiol - szulforafánt és indol-3-karbinolt tartalmaznak, amelyek nagyon erős rák elleni harcosok. Mindemellett segítenek a test méregtelenítésében.

A fokhagyma kéntartalmú vegyületeket tartalmaz, amelyek szintén megakadályozhatják a daganatos megbetegedések kialakulását, emellett felgyorsítják a DNS javulását és elpusztítják a rákos sejteket. A kénvegyületek pedig elősegíthetik a prosztata-, a vastagbél-, a mell- és a tüdőrák sejtjeinek halálát.

A gyömbér erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír és lelassíthatja a rákos sejtek növekedését. A gyömbér nagyon jó émelygés, migrén, izomfájdalmak és ízületi gyulladás enyhítésére.

A szőlő rezveratrolt tartalmaz, ami számos egészségügyi előnnyel jár, beleértve a gyulladás csökkentését és az LDL-koleszterin oxidációjának csökkentését. Segít a ráksejtek terjedésének korlátozásában.

A gránátalma gyulladásgátló és antioxidáns hatású. Tanulmányok szerint a gránátalma jelentősen csökkentheti a prosztata rákos sejtjeinek növekedését.

A spenót luteint és zeaxantint tartalmaz. Ezek a karotinoidok segítenek eltávolítani a szabad gyököket a szervezetből.

Az eper is gazdag antioxidánsokban, mint a C-vitamin vagy az ellagsav. Az ellagsav rákellenes tulajdonsággal rendelkezik. Minden bogyós gyümölcs olyan erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megállítják a szervezetben azt a folyamatot, amely szabad gyököket termel, és amelyek károsítják az egészséges sejteket.

A likopin egy nagyon koncentrált antioxidáns a paradicsomban. Számos tanulmány arról számol be, hogy likopinban gazdag paradicsom fogyasztása a prosztatatrák alacsonyabb kockázatával függ össze.

A kurkuma kurkumint tartalmaz, amely az egyik legerősebb antioxidáns, amely szintén előnyös lehet a rákos megbetegedések megelőzésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antioxidánsokban, hasnyálmirigyrák, tulajdonságokkal, keresztesvirágú, antioxidánsokat, sejtmembránokat, eltávolításában, gyulladásgátló, fűszernövények, megbetegedések, károsodásoktól, fitokemikáliát, fitokemikáliák, tulajdonsággal, korlátozásában, prosztatatrák, oxidációjának, paradicsomban, felgyorsítják, lelassíthatja, kénvegyületek, elősegíthetik, lecsökkenteni, beletartoznak, fogyasztanunk, károsodásától, izomfájdalmak, természetesen, megelőzésében, csökkentheti, kialakulását, rezveratrolt, elpusztítják, szervezetből, szervezetben, egészségügyi, utóbbi évtizedekben, egészségi állapotunkra, rákellenes táplálkozás, minőségi fehérjék, táplálékok eredményesen, szervezetben kialakuló, daganatos megbetegedések, gyulladás ellen, rákos sejtek, toxinok eltávolításában, szabad gyökök, fitokemikáliák –, szaponinok –, ráksejt szaporodást, hasnyálmirigyrák kockázatát, sárgarépa béta-karotinnal,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sokan azt tartják  Adakozás  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Julian Brass gondolata  Hiányzik  Png csokor  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Csak a fogyatkozás látható  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Sokan azt tartják  Jónás Tamás – Végtelen b...  Makszim Gorkij gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Radikális szeretet  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Akarat  Png ház  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Az igazi szeretetért rendszeri...  Makszim Gorkij gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Erdőn  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Elköszönt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Png virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy bizonyos határt  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Png férfi  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A másik dolog,  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz... 
Bejegyzés Címkék
utóbbi évtizedekben, egészségi állapotunkra, rákellenes táplálkozás, minőségi fehérjék, táplálékok eredményesen, szervezetben kialakuló, daganatos megbetegedések, gyulladás ellen, rákos sejtek, toxinok eltávolításában, szabad gyökök, fitokemikáliák &#8211, szaponinok &#8211, ráksejt szaporodást, hasnyálmirigyrák kockázatát, sárgarépa béta-karotinnal, sejtmembránokat védi, toxinok károsodásától, sárgarépa olyan, leukémia kezelésében, keresztesvirágú zöldségek, karfiol &#8211, fokhagyma kéntartalmú, rákos sejteket, kénvegyületek pedig, tüdőrák sejtjeinek, gyömbér erős, gyömbér nagyon, szőlő rezveratrolt, gyulladás csökkentését, ráksejtek terjedésének, gránátalma gyulladásgátló, gránátalma jelentősen, prosztata rákos, spenót luteint, karotinoidok segítenek, szabad gyököket, ellagsav rákellenes, egészséges sejteket, nagyon koncentrált, prosztatatrák alacsonyabb, kurkuma kurkumint, egyik legerősebb, rákos megbetegedések, antioxidánsokban, hasnyálmirigyrák, tulajdonságokkal, keresztesvirágú, antioxidánsokat, sejtmembránokat, eltávolításában, gyulladásgátló, fűszernövények, megbetegedések, károsodásoktól, fitokemikáliát, fitokemikáliák, tulajdonsággal, korlátozásában, prosztatatrák, oxidációjának, paradicsomban, felgyorsítják, lelassíthatja, kénvegyületek, elősegíthetik, lecsökkenteni, beletartoznak, fogyasztanunk, károsodásától, izomfájdalmak, természetesen, megelőzésében, csökkentheti, kialakulását, rezveratrolt, elpusztítják, szervezetből, szervezetben, egészségügyi, eltávolítani, évtizedekben, tartalmaznak, mindemellett, karotinoidok, vegyületeket, eredményesen, szulforafánt, állapotunkra, kockázatával, csökkentését, étrendünkben, szerepelniük, terjedésének, alacsonyabb, szaporodást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 896
  • e Hét: 3034
  • e Hónap: 34520
  • e Év: 239221
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.