Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csökkenti az édesség utáni sóvárgást: borsmenta
  2020-03-20 08:53:44, péntek
 
 



Itt a tavasz, amikor sok embernek alig van energiája. A borsmentának mentolos az illata, amely szellemileg is frissességet kölcsönöz bárkinek. Borsmenta hatására éberebbek lehetünk, de fokozza a teljesítményt is, így általa sokkal motiváltabbakká is válhatunk. Ennek nem más az oka, minthogy ez a gyógynövény stimuláló hatással van a központi idegrendszerre.

Tavasszal gyakran fájhat a fejünk. A borsmenta azonban még a lüktető, migrénes fejfájást is könnyedén elmulasztja. A borsmenta illóolajával be is kenhetjük a homlokunkat, ami nagyon gyorsan megszünteti a fejfájást, hiszen csökkenti az izomfeszültséget és a vérkeringésre is serkentő hatással van.

A borsmentát gyakran használják az aromaterápiában, hiszen már az illata is csökkenti a megfázás tünetiet és enyhíti a köhögést.

A borsmentából mint gyógynövényből teát is készíthetünk, mert enyhíti az emésztési problémákat. A borsmenta elősegíti az epe áramlását és a gyomorra is nyugtató hatást gyakorol. Hatására csökken a gázképződés, a puffadás, és még hasmenés kezelésére is bátran használhatjuk.

Az utóbbi években a borsmenta kitüntetett figyelmet kapott, mivel bebizonyosodott, hogy jelentősen képes enyhíteni az IBS tüneteit. Például a hasi fájdalmat, a haspuffadást, a hasmenést és a székrekedést.

A menstruáció alatt fogyasztott borsmentatea nagyon hatékonyan képes enyhíteni a menstruációs görcsöket. A gyógynövény antibakteriális hatással is rendelkezik.

Kutatások igazolják azt is, hogy a borsmenta csökkenti az édesség utáni sóvárgást. Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik nagyon szerették az édességet. A csoport egyik fele rendszeresen fogyasztott borsmentateát, míg a másik fele nem. A borsmentát fogyasztók sokkal kevesebb kalóriát vettek magukhoz és arról is beszámoltak, hogy kevésbé kívánták az édességet, mint azok, akik nem kaptak ebből a gyógynövényből.

Hányinger csillapításában is verhetetlen ez a gyógynövény. Segít ellazítani a gyomor izmait és nyugtató hatással van az emésztőrendszerre.

A borsmenta a szájápolásban is kitüntetett szerepet játszhat, hiszen frissíti a leheletet és jelentősen képes lecsökkenteni a fogszuvasodás esélyét.

A gyógynövény nemcsak fájdalmat csillapít, hanem relaxáló hatással van az izmokra, ezért izomfájdalom esetén mindenképpen próbálja ki.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: izomfeszültséget, motiváltabbakká, antibakteriális, bebizonyosodott, aromaterápiában, csillapításában, gyógynövényből, idegrendszerre, borsmentateát, használhatjuk, szájápolásban, vérkeringésre, fogszuvasodás, lecsökkenteni, teljesítményt, borsmentatea, székrekedést, illóolajával, borsmentából, menstruációs, haspuffadást, készíthetünk, rendszeresen, izomfájdalom, mindenképpen, frissességet, borsmentának, gyógynövény, fogyasztott, rendelkezik, menstruáció, kitüntetett, gázképződés, beszámoltak, elmulasztja, szellemileg, borsmentának mentolos, gyógynövény stimuláló, központi idegrendszerre, borsmenta azonban, borsmenta illóolajával, borsmentát gyakran, megfázás tünetiet, borsmentából mint, emésztési problémákat, borsmenta elősegíti, utóbbi években, borsmenta kitüntetett, hasi fájdalmat, menstruáció alatt, menstruációs görcsöket, gyógynövény antibakteriális,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Fekete István - Akác  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Mit beszél, nem értem, hogy m...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Lóhere  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kaffka_Margit  Egy hatékony szolga  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Éretlen vers  Nagyi telefonál  Boldog születésnapot a ma ünne...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png fotel  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Mindig jusson idő nevetni  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png cica  Radikális szeretet  Elköszönt  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy bizonyos határt  Őrizkednünk kell...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyi telefonál  Szép napot kívánok  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Lóhere  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tanuld meg ezt a versemet  Png fotel  Alázat  Png telefon 
Bejegyzés Címkék
borsmentának mentolos, gyógynövény stimuláló, központi idegrendszerre, borsmenta azonban, borsmenta illóolajával, borsmentát gyakran, megfázás tünetiet, borsmentából mint, emésztési problémákat, borsmenta elősegíti, utóbbi években, borsmenta kitüntetett, hasi fájdalmat, menstruáció alatt, menstruációs görcsöket, gyógynövény antibakteriális, borsmenta csökkenti, édesség utáni, kutatásba olyan, csoport egyik, másik fele, borsmentát fogyasztók, gyomor izmait, fogszuvasodás esélyét, gyógynövény nemcsak, izomfeszültséget, motiváltabbakká, antibakteriális, bebizonyosodott, aromaterápiában, csillapításában, gyógynövényből, idegrendszerre, borsmentateát, használhatjuk, szájápolásban, vérkeringésre, fogszuvasodás, lecsökkenteni, teljesítményt, borsmentatea, székrekedést, illóolajával, borsmentából, menstruációs, haspuffadást, készíthetünk, rendszeresen, izomfájdalom, mindenképpen, frissességet, borsmentának, gyógynövény, fogyasztott, rendelkezik, menstruáció, kitüntetett, gázképződés, beszámoltak, elmulasztja, szellemileg, homlokunkat, verhetetlen, problémákat, megszünteti, ellazítani, kezelésére, borsmentát, hatékonyan, fogyasztók, használják, jelentősen, emésztési, borsmenta, elősegíti, áramlását, csökkenti, kutatások, édességet, szerették, embereket, hányinger, csillapít, fájdalmat, leheletet, kutatásba, sóvárgást, hasmenést, enyhíteni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4775
  • e Hét: 13557
  • e Hónap: 45043
  • e Év: 249744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.