Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természet adta antibiotikumok
  2020-04-05 22:51:34, vasárnap
 
 



Az antibiotikumok néha szükségesek, hiszen sokféle betegség gyógyításában játszanak kiemelkedő szerepet. Azonban egyes gyógynövények is remekül a segítségünkre lehetnek, hiszen antibiotikus hatásuk révén eredményesen küzdenek meg a kórokozókkal. A szegfűbors az egyike azon fűszereknek, amelyek sikeresen küzdenek meg a szervezetbe kerülő baktériumokkal.

A spárga is segítséget nyújthat számos baktériummal szemben, beleértve az E. colit és az MRSA elleni védekezést.

A bazsalikom egy aromás gyógynövény, amely szintén antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Fogyasztható nyersen, salátába keverve, de teát és turmixitalokat is készíthetünk a segítségével.

Az áfonyát hatásosnak vélték a kutatások alkalmával E.coli fertőzéssel szemben. Az áfonyában található tanninok gátolják a baktériumok növekedését és legfőképpen a húgyúti fertőzéseket okozó baktériumok elszaporodását gátolják meg. A tanninok legnagyobb koncentrációban a koncentrált áfonyalében találhatók meg.

A fekete cseresznye is nagyon hatásos a baktériumok ellen. Legfőképpen a szájban megtelepedő baktériumokat tudja elpusztítani. Ezek a baktériumok okozzák a fogínybetegségeket.

A bíbor kasvirág főleg tinktúra formájában segíthet a betegségeket okozó baktériumok elpusztításában.

Az eukaliptusz őshazája Ausztráliában van. Antibakteriális hatásokkal rendelkezik. A fertőzések kezelésében az aromaterápiás megoldás nyújt segítséget. Külsőleg a sebfertőzés elkerülésében lehet a segítségünkre.

A fokhagyma antibakteriális vegyületeket tartalmaz. Ennek a vegyületnek allicin a neve. A fokhagyma segíthet megelőzni a sebek elfertőzését. A legnagyobb hatása nyersen érzékelhető. Már napi egy gerezd fokhagyma is sikeres lehet a baktériumok elpusztításában.

Az amerikai indiánok fertőzések kezelésére használták az aranygyökeret. Ez a gyógynövény berberint tartalmaz, amely nemcsak a baktériumokat pusztítja el sikeresen, de az immunrendszer működését is fokozni tudja.

A zöld tea gazdag forrása a polifenoloknak. A polifenolok antimikrobiális hatással rendelkeznek, amely megzavarja a baktériumok anyagcsere-folyamatait, így azok nemhogy nem fognak szaporodni, még el is pusztulnak.

A méz antibakteriális hatással bír, segít megakadályozni a sebfertőzést. A baktériumok elpusztításában a manuka méz a leghatásosabb.

Az oregánó antibakteriális illóolajat tartalmaz. A gránátalma tele van C-vitaminnal. Legfőképpen a száj- és ínyfertőzésekkel bánik el hatékonyan.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: ínyfertőzésekkel, tulajdonságokkal, antibakteriális, elpusztításában, antimikrobiális, koncentrációban, antibiotikumok, turmixitalokat, baktériumokkal, elszaporodását, polifenoloknak, megakadályozni, aranygyökeret, aromaterápiás, segítségünkre, gyógyításában, leghatásosabb, immunrendszer, baktériumokat, elkerülésében, ausztráliában, gyógynövények, baktériummal, készíthetünk, rendelkeznek, fertőzéseket, segítségével, elpusztítani, fogyasztható, sebfertőzést, betegségeket, elfertőzését, vegyületeket, antibiotikus, kórokozókkal, eredményesen, antibiotikumok néha, segítségünkre lehetnek, egyike azon, szervezetbe kerülő, aromás gyógynövény, áfonyát hatásosnak, kutatások alkalmával, áfonyában található, baktériumok növekedését, húgyúti fertőzéseket, tanninok legnagyobb, koncentrált áfonyalében, fekete cseresznye, baktériumok ellen, szájban megtelepedő, baktériumok okozzák,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Virágvasárnap: az élet és a re...  Jó éjszakát  Virágvasárnap a húsvét előtti  képre írva  2004-es kivégzés után  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Alvó baby  Színház az egész világ,  J. Donald Walters  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Színház az egész világ,  Idővel az ember megérti, hogy ...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  2004-es kivégzés után  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Szép estét kedves látogatóimna...  Odaadja  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  A tavasz nem csak önmagában sz...  Agárdi Gábor gondolata  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Paul David Tripp Március 27  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  képre írva  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Haja van  képre írva  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  2004-es kivégzés után  Inkább ad  Odaadja  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  A máj egészségét biztosító és ...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  képre írva  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Húsvéti üdvözlet !  Óraállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Esti Ima !  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Apu  Ha nyitott vagy  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Alvó baby  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
antibiotikumok néha, segítségünkre lehetnek, egyike azon, szervezetbe kerülő, aromás gyógynövény, áfonyát hatásosnak, kutatások alkalmával, áfonyában található, baktériumok növekedését, húgyúti fertőzéseket, tanninok legnagyobb, koncentrált áfonyalében, fekete cseresznye, baktériumok ellen, szájban megtelepedő, baktériumok okozzák, bíbor kasvirág, betegségeket okozó, eukaliptusz őshazája, fertőzések kezelésében, aromaterápiás megoldás, sebfertőzés elkerülésében, fokhagyma antibakteriális, vegyületnek allicin, fokhagyma segíthet, sebek elfertőzését, legnagyobb hatása, gerezd fokhagyma, baktériumok elpusztításában, amerikai indiánok, gyógynövény berberint, baktériumokat pusztítja, immunrendszer működését, polifenolok antimikrobiális, oregánó antibakteriális, gránátalma tele, ínyfertőzésekkel, tulajdonságokkal, antibakteriális, elpusztításában, antimikrobiális, koncentrációban, antibiotikumok, turmixitalokat, baktériumokkal, elszaporodását, polifenoloknak, megakadályozni, aranygyökeret, aromaterápiás, segítségünkre, gyógyításában, leghatásosabb, immunrendszer, baktériumokat, elkerülésében, ausztráliában, gyógynövények, baktériummal, készíthetünk, rendelkeznek, fertőzéseket, segítségével, elpusztítani, fogyasztható, sebfertőzést, betegségeket, elfertőzését, vegyületeket, antibiotikus, kórokozókkal, eredményesen, baktériumok, sebfertőzés, megtelepedő, érzékelhető, legfőképpen, gyógynövény, szervezetbe, koncentrált, vegyületnek, szükségesek, áfonyalében, rendelkezik, polifenolok, növekedését, fertőzéssel, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 83
  • e Hét: 5324
  • e Hónap: 25186
  • e Év: 201061
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.