Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ízületi gyulladás fellángolása
  2020-04-22 22:34:39, szerda
 
  Az ízületi gyulladás leginkább idősebb korban jellemző. Sok esetben nem is kell rá semmilyen gyógyszert szedni. Elegendő csak betartani némi szabályt az étkezésben, ugyanis az ízületi gyulladás könnyedén fellángolhat, ha olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek újra és újra előhozzák a tüneteket.

A tejterméket mindenképpen kerülni szükséges, mivel a benne lévő fehérjék nagyban felerősítik a tüneteket. Egy kutatásba ízületi gyulladásban szenvedő betegeket vontak be. Majdnem mindenki érzékenyen reagált a tej fogyasztására, de a tejtermékek sem jelentettek kivételt. A sajt például a térdben lévő ízületek fájdalmát erősítette fel nagymértékben.

A zsírban sült és a feldolgozott élelmiszerek gyulladást generálnak az emberi szervezetben. Ezek az ételek telített zsírban gazdagok, amelyek súlyosbítják a gyulladást. Márpedig a szervezetben kialakuló gyulladások is hozzájárulnak az ízületes betegek állapotának rosszabbodásához.

Az ízületi gyulladásban szenvedő betegeknek a cukrot és a cukros ételeket sem árt elkerülni, hiszen ez is a tünetek felerősödéséhez vezethet. Ilyenkor ugyanis megnő a glükózszint a szervezetben, ami szintén gyulladást generál, ez pedig fokozza a fájdalmat.

A húsételek sem tesznek éppen jót az ízületi gyulladásban szenvedő betegeknek, például a grillezett húsok is egyfajta gyulladást generálnak az emberi szervezetben. A szerveztben megjelenik az úgynevezett glikációs végtermék, amely szintén gyulladáshoz vezethet.

A fehér lisztből készült kenyér és péksütemény senkinek nem tesz jót, nem csak az ízületi gyulladásban szenvedőknek. A finomított szénhidrátok is gyulladást okoznak. Fehér liszt helyett fogyasszon teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret és egyéb élelmiszereket.

A rendszeres kávéfogyasztás megnöveli az ízületi gyulladás kialakulásának az esélyét. A koffeinben gazdag kávé helyett igyon koffeinmentes gabonakávét vagy antioxidánsokban gazdag teát.

Egyes gabonafélékben megtalálható glutén is gyulladást okoz a szervezetben. Egyes embereknél lisztérzékenység alakul ki, amely nem más, mint egy autoimmun betegség, csakúgy, mint az ízületi gyulladás. A glutén is okolható a gyulladás elhatalmasodásáért.

Az alkohol felelőssé tehető a gyulladást okozó citokinek elszaporodásáért. Ezért ha nem szeretné, hogy felerősödjenek az ízületi gyulladás tünetei, ne fogyasszon alkoholt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: antioxidánsokban, lisztérzékenység, rosszabbodásához, elszaporodásáért, felerősödéséhez, gabonafélékben, élelmiszereket, kávéfogyasztás, kialakulásának, felerősödjenek, koffeinmentes, fogyasztására, hozzájárulnak, nagymértékben, fellángolhat, szénhidrátok, szervezetben, szenvedőknek, gyulladásban, táplálékokat, mindenképpen, megtalálható, gyulladáshoz, súlyosbítják, feldolgozott, élelmiszerek, gabonakávét, péksütemény, jelentettek, állapotának, felerősítik, úgynevezett, glükózszint, gyulladások, szerveztben, tejtermékek, ízületi gyulladás, tejterméket mindenképpen, benne lévő, kutatásba ízületi, sajt például, térdben lévő, zsírban sült, feldolgozott élelmiszerek, emberi szervezetben, ételek telített, szervezetben kialakuló, ízületes betegek, ízületi gyulladásban, cukros ételeket, tünetek felerősödéséhez, grillezett húsok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdőn  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Reggel van  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nem méltó hozzád  Soha ne kedvezz...  Zilahy Lajos gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A jó emberek mindig szépek mar...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  képre írva  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Radikális szeretet  Fekete István - Akác  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png lepke  Adakozás  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png csokor  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  A Megváltó szolgálatában  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Irgalom és ítélet  Még csak most kezdődik a nap  A jó emberek mindig szépek mar...  Lóhere  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Fekete-erdő desszert  Zilahy Lajos gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  A kételkedés kezelése  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyi telefonál  Popper Péter szavai  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akik bántanak téged  Png virág  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Annuska bar...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png kutya  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png ház  Facebookon kaptam  A sors  A Megváltó szolgálatában 
Bejegyzés Címkék
ízületi gyulladás, tejterméket mindenképpen, benne lévő, kutatásba ízületi, sajt például, térdben lévő, zsírban sült, feldolgozott élelmiszerek, emberi szervezetben, ételek telített, szervezetben kialakuló, ízületes betegek, ízületi gyulladásban, cukros ételeket, tünetek felerősödéséhez, grillezett húsok, szerveztben megjelenik, úgynevezett glikációs, fehér lisztből, finomított szénhidrátok, rendszeres kávéfogyasztás, koffeinben gazdag, autoimmun betegség, alkohol felelőssé, gyulladást okozó, antioxidánsokban, lisztérzékenység, rosszabbodásához, elszaporodásáért, felerősödéséhez, gabonafélékben, élelmiszereket, kávéfogyasztás, kialakulásának, felerősödjenek, koffeinmentes, fogyasztására, hozzájárulnak, nagymértékben, fellángolhat, szénhidrátok, szervezetben, szenvedőknek, gyulladásban, táplálékokat, mindenképpen, megtalálható, gyulladáshoz, súlyosbítják, feldolgozott, élelmiszerek, gabonakávét, péksütemény, jelentettek, állapotának, felerősítik, úgynevezett, glükózszint, gyulladások, szerveztben, tejtermékek, fogyasztunk, tejterméket, generálnak, étkezésben, gyulladást, finomított, erősítette, rendszeres, fogyasszon, gyógyszert, megjelenik, grillezett, betegeknek, érzékenyen, koffeinben, embereknél, szükséges, tüneteket, betartani, előhozzák, felelőssé, citokinek, autoimmun, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1936
  • e Hét: 6781
  • e Hónap: 38267
  • e Év: 242968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.