Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mérgező ételeink
  2020-05-07 12:38:57, csütörtök
 
  Jó tudni :
Vörös bab
A nyers bab mérgező. Lektint tartalmaznak, amely émelygést, hasmenést és hányást is okozhat. Ez a toxin más babban is előfordul, de a vörösbabban a legnagyobb a koncentráció. A vörösbabmérgezés elkerülése érdekében alaposan főzd meg a vörösbabot. Ahhoz, hogy a főzésüket felgyorsítsd áztasd be őket, így sokkal könnyebben és gyorsabban tudnak majd megfőni. Semmiképpen ne nassoljunk meg nem főzött babokat.

Paradicsom
A paradicsom is szerepel a toxikus ételek listáján. A növényi részei solanint tartalmaznak, amely egy alkaloid, ami nagy adagban gastrointestinalis tüneteket, hallucinációkat, bénulást és halált is okozhat. Tehát semmiképpen ne fogyaszd el a paradicsom, burgonya, padlizsán leveleit és szárait. A zöld, éretlen burgonya sokkal több solanint tartalmaz, ezért javasoljuk, hogy mindenképp került azok fogyasztását.

Keserű mandula
Két féle különböző mandula fa létezik. Az édes mandula az a fajta amit előszeretettel fogyasztunk. A keserű mandula fája egy nagyon díszes, szép fa, de sajnos mérgező termése van. A keserű mandula tele van cianiddal, amely halálos méreg. Nyers, kezeletlen mandula vásárlása egyébként illegális. Sajnos azonban vadon nőnek, a két fa fajta pedig hasonlít egymásra, így akár a gombánál, itt is vigyázni kell, hogy fogyasztható-e a termés.

Szerecsendió
Szerecsendiót rendkívül sok étel ízesítésére használjuk, főleg Amerikában hálaadáskor és karácsonykor éli reneszánszát. Kissé édeskés ízt ad a pitéknek, kávéknak és a forraltbornak. Használjuk még izom- és fogfájdalom enyhítésére is. Azonban ha ebből a fűszerből túl sokat fogyasztasz, akkor hallucinációkat okozhat. Ehhez elég akár már 2-3 teáskanál is, így figyeljünk annak adagolására.

Gomba
Legtöbbünk tisztában van azzal, hogy nem szabad csak úgy vadon termő gombát fogyasztani. Ha mégis e mellett tesszük le voksunkat, akkor ajánlatos erre kijelölt helyeken átvizsgáltatni azt. A mérgező gombák olyan toxinokat tartalmazhat, mint az orellanin, a giromitrin és az alfa-amanitin. Ezek májelégtelenséghez vezethetnek, mely halálhoz vezethet. Túlélhető, de gyakran olyan nagy a károsodás, hogy új májra lesz szüksége a betegnek. Kizárólag boltban vásároljunk, bevizsgált gombát!

Manióka
A manióka egy trópusi országokra jellemző gyümölcs. Brazil nyílgyökér néven is ismert lehet. Ez egy barna gyökér, amely az etnikai lakosságot kiszolgáló élelmiszerboltokban felfedezhető. A már megfőtt gyökér rendkívül finom, de a nyers különféle típusú cianidot tartalmaz! A nem megfelelő elkészítéssel fogyasztott étel mérgezést okozhat. A manióka egyébként egy zöldség, amelyet jobb ha meghagyunk azoknak, akik ismerik és tudják is, hogy hogyan kell elkészíteni azt!

Rebarbara
A rebarbara gyönyörű piros szára és hatalmas zöld levelei csábítóak lehetnek. Süteményekben, lekvárokban, üdítőkben használják a savanyú íze miatt. Tele van tápanyagokkal, könnyen termeszthető. Azonban... Mivel ez felkerült a listánkra, így már könnyedén kitalálhatja, hogy a rebarbara egyes részei bizony mérgezőek. Levelei oxalátokat és antrakinon-glikozidot tartalmaznak. Az oxalátok csökkentik az ásványi anyagok felszívódását és vesekő kialakulásához vezethetnek. Az antrakinon hashajtó hatású összetevő.

Alma-, cseresznye- barack- és őszibarack mag
Az alma magját igazából könnyebben meg tudjuk enni, mint a cseresznye- barack- és őszibarack magját, ám bármelyik gyümölcs magjának túlzott fogyasztása mérgező hatású lehet. Ezek a magok amygdalinot tartalmaznak. Emésztés során, különösen ha összerágva kerül a gyomorba, akkor amigdalin hidrogén-cianiddá alakul. Ez rendkívül mérgező. A mérgező szint eléréséhez nagyjából 2 csészényi magvat kell megennie, ez alatt elfogyasztva pánikra semmi ok.

Ricinus babok
A ricinusolaj hashajtó hatásáról ismert. Ha már kellett ebből fogyasztania, valószínüleg te is tudod, hogy nem éppen az ízéről híres. Megtalálható egyébként élelmiszerekben, aromákban és színezékekben is. A ricinusolaj babja rendkívül mérgező. Egyetlen ricinus bab elfogyasztása elég egy gyermek halálához. Ricint tartalmaz, mely sokkal mérgezőbb mint a cianid. Jelenleg nem ismert gyógymód a ricinmérgezésre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: vörösbabmérgezés, élelmiszerekben, hallucinációkat, ricinmérgezésre, előszeretettel, kialakulásához, átvizsgáltatni, elkészítéssel, színezékekben, tápanyagokkal, elfogyasztása, szerecsendiót, süteményekben, forraltbornak, felszívódását, koncentráció, tartalmaznak, felgyorsítsd, szerecsendió, fogyasztható, valószínüleg, megtalálható, karácsonykor, reneszánszát, elfogyasztva, fogyasztását, kitalálhatja, felfedezhető, termeszthető, fogyasztania, tartalmazhat, vezethetnek, semmiképpen, fogyasztunk, ricinusolaj, fogyasztása, vörösbabmérgezés elkerülése, főzésüket felgyorsítsd, toxikus ételek, növényi részei, édes mandula, keserű mandula, nagyon díszes, mérgező gombák, trópusi országokra, barna gyökér, etnikai lakosságot, nyers különféle, manióka egyébként, rebarbara gyönyörű, oxalátok csökkentik, ásványi anyagok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Éretlen vers  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 19  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nagyi telefonál  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Png kutya  Nevem  Facebookon kaptam  Png férfi  Elköszönt  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Zilahy Lajos gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Soha ne kedvezz...  Radikális szeretet  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Őrizkednünk kell...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png kislány  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Alázat  Facebookon kaptam  Szívem  George Gordon Lord Byron: Inez...  Csak a fogyatkozás látható  George Gordon Lord Byron: Inez...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nem számIt  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 19  Szívem tiéd  Lóhere  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Hiányzik  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 21 
Bejegyzés Címkék
vörösbabmérgezés elkerülése, főzésüket felgyorsítsd, toxikus ételek, növényi részei, édes mandula, keserű mandula, nagyon díszes, mérgező gombák, trópusi országokra, barna gyökér, etnikai lakosságot, nyers különféle, manióka egyébként, rebarbara gyönyörű, oxalátok csökkentik, ásványi anyagok, antrakinon hashajtó, alma magját, cseresznye- barack-, magok amygdalinot, mérgező szint, ricinusolaj hashajtó, ízéről híres, ricinusolaj babja, gyermek halálához, vörösbabmérgezés, élelmiszerekben, hallucinációkat, ricinmérgezésre, előszeretettel, kialakulásához, átvizsgáltatni, elkészítéssel, színezékekben, tápanyagokkal, elfogyasztása, szerecsendiót, süteményekben, forraltbornak, felszívódását, koncentráció, tartalmaznak, felgyorsítsd, szerecsendió, fogyasztható, valószínüleg, megtalálható, karácsonykor, reneszánszát, elfogyasztva, fogyasztását, kitalálhatja, felfedezhető, termeszthető, fogyasztania, tartalmazhat, vezethetnek, semmiképpen, fogyasztunk, ricinusolaj, fogyasztása, vásároljunk, fogyasztott, elkészíteni, amygdalinot, lekvárokban, fogyasztani, adagolására, hálaadáskor, fogfájdalom, enyhítésére, ízesítésére, fogyasztasz, vörösbabban, amerikában, őszibarack, legnagyobb, meghagyunk, mindenképp, könnyebben, kiszolgáló, használjuk, használják, vörösbabot, összerágva, figyeljünk, glikozidot, cseresznye, gyorsabban, legtöbbünk, paradicsom, javasoljuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7100
  • e Hét: 15882
  • e Hónap: 47368
  • e Év: 252069
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.