Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Utcai viseletnek nem jó a papucs
  2020-05-08 22:47:16, péntek
 
 
Nyáron természetes, hogy nem szeretünk cipőt hordani. A strandon és otthon lehet papucsot viselni, de az utcán nem javasolják a szakértők. Lássuk is, hogy miért nem.

A papucs nem tartja jól a lábat. A bokának szüksége van némi védelemre. A papucsban könnyen kifordulhat a boka. Idősebbeknek még otthon is ajánlatos inkább valami kényelmes mamuszt vagy másfajta benti cipőt hordani a balesetek elkerülése érdekében, hiszen még otthon egy felkunkorodó szőnyegben is könnyedén el lehet csúszni.

A papucs gyulladást is okozhat a lábban, hiszen az inak, a szövetek és a csontok nem élveznek akkora védelmet, mint egy biztonságot nyújtó cipőben. A gyulladás pedig kellemetlen fájdalmak okozója lehet, ami sok esetben csak fizioterápiával vagy gyulladáscsökkentő gyógyszerek fogyasztásával szűnik meg.

A papucsban való rohangálásában a talp is megfájdulhat, sőt kellemetlen csontkinövések is keletkezhetnek. Ezek fájdalmát pedig leginkább akkor érzi az adott személy, amikor ősszel cipőt húz a lábára.

A papucs más szempontból sem nyújt kellő védelmet a láb számára. Mivel a lábujjak és szinte az egész láb fedetlenül van, így könnyen érhetnek bennünket kisebb-nagyobb balesetek. A lábat megvághatja egy földön heverő üvegszilánk, más éles tárgy is áthatolhat a könnyű anyagból készült papucson, és még napestig lehetne sorolni a veszélyeket.

Még a papucs is okozhat tyúkszemet - állítják ezt a hozzáértők. A papucs is szoríthatja a lábat, és minden kisebb-nagyon dörzsölés miatt keletkezhet tyúkszem a lábujjakon. Ami esztétikailag sem nyújt szép látványt, de rettenetesen fájhat is, ráadásul nagyon nehéz tőle megszabadulni.

Kutatások igazolják, hogy a papucs viselése megnöveli az autóbalesetek számát is. A papucsban könnyen megizzadhat a láb, és így nem olyan biztonságos fékezni vagy éppen gázt adni. Ráadásul a papucs pántja be is akadhat a pedálokba, ami szintén megnöveli a balesetek kialakulásának az esélyét.

A papucs a fertőzésveszély kialakulását is jelentősen megnöveli. Hiszen a láb szabadon van és már egy kisebb sérülés is elegendő a lábnak, hogy a kórokozók fertőzést okozzanak ezen a végtagon.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: fizioterápiával, fertőzésveszély, kialakulásának, fogyasztásával, rohangálásában, csontkinövések, keletkezhetnek, esztétikailag, autóbalesetek, megszabadulni, felkunkorodó, idősebbeknek, kialakulását, rettenetesen, megfájdulhat, biztonságos, megvághatja, kellemetlen, megizzadhat, üvegszilánk, szempontból, kifordulhat, biztonságot, veszélyeket, szoríthatja, gyógyszerek, keletkezhet, természetes, elkerülése, gyulladást, lábujjakon, hozzáértők, tyúkszemet, áthatolhat, szőnyegben, fedetlenül, bokának szüksége, papucsban könnyen, balesetek elkerülése, felkunkorodó szőnyegben, papucs gyulladást, biztonságot nyújtó, gyulladás pedig, papucsban való, adott személy, lábat megvághatja, földön heverő, könnyű anyagból, papucs viselése, autóbalesetek számát, papucs pántja, balesetek kialakulásának,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
40 felett  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Jázmin  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Anyámról való emlékek  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A hagyma antibakteriális hatás...  Erdei gyöngyvirág  Nevelőszülőkhöz adták,  Gebhardt Nóra versei II.  Vannak emberek  Sorsunk miatt...  Sorsunk miatt...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Bársony székben  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Paul David Tripp Április 15  Sík Sándor - Ha jő a perc  József Attila - Kopogtatás nél...  Eduardo Sacheri gondolata  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi este  Nagy és kis csodák  Andrássy Réka - A bolond Böske  Paul David Tripp Április 13  Robert Merle tollából  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Borzasztó  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Önmaga ellenére  Az ember  Egy párkányon  Andrássy Réka - A bolond Böske  Vannak emberek  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Latinovits Zoltán tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdei gyöngyvirág  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  A hagyma antibakteriális hatás...  Csend  Alvó cicák  képre írva  Robert Merle tollából  A pitypang legendája  Jó nap volt  Pitypang szökőkút  Alvó cica  Esterházy Péterre emlékezünk  A sorsod  Ma van a magyar költészet napj...  Minden tavaszból őrizz..  Ismeretlen: Ikarusz monda  Az ember  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Robin Wight pitypang szobra  Zilahy Lajos gondolata  Szabó T. Anna - Pitypang  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Latinovits Zoltán tollából  Walter Chrysler mondta  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bokának szüksége, papucsban könnyen, balesetek elkerülése, felkunkorodó szőnyegben, papucs gyulladást, biztonságot nyújtó, gyulladás pedig, papucsban való, adott személy, lábat megvághatja, földön heverő, könnyű anyagból, papucs viselése, autóbalesetek számát, papucs pántja, balesetek kialakulásának, fertőzésveszély kialakulását, kisebb sérülés, kórokozók fertőzést, fizioterápiával, fertőzésveszély, kialakulásának, fogyasztásával, rohangálásában, csontkinövések, keletkezhetnek, esztétikailag, autóbalesetek, megszabadulni, felkunkorodó, idősebbeknek, kialakulását, rettenetesen, megfájdulhat, biztonságos, megvághatja, kellemetlen, megizzadhat, üvegszilánk, szempontból, kifordulhat, biztonságot, veszélyeket, szoríthatja, gyógyszerek, keletkezhet, természetes, elkerülése, gyulladást, lábujjakon, hozzáértők, tyúkszemet, áthatolhat, szőnyegben, fedetlenül, jelentősen, javasolják, papucsban, megnöveli, kórokozók, érdekében, balesetek, bennünket, igazolják, kutatások, könnyedén, gyulladás, fertőzést, szakértők, fájdalmak, fájdalmát, dörzsölés, pedálokba, ajánlatos, leginkább, okozzanak, védelemre, kényelmes, szeretünk, élveznek, védelmet, szövetek, papucsot, látványt, ráadásul, érhetnek, papucson, tyúkszem, szabadon, végtagon, napestig, elegendő, állítják, anyagból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2009
  • e Hét: 12123
  • e Hónap: 25872
  • e Év: 230573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.