Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
8 betegség, melynek a fáradtság a fő tünete
  2020-05-09 13:48:49, szombat
 
  Sok betegségnek lehet tünete az állandó fáradtság, amely az immunrendszer legyengüléséből fakad. Azonban nemcsak fizikai fáradtság létezik, hanem a hozzáértők megkülönböztetnek pszichológiai és érzelmi fáradtságot is. A pszichológiai stressz például negatívan hat az energiaszintre.

Az állandó fáradtság lehet az egyik jellemző tünete az alulműködő pajzsmirigynek. A pajzsmirigy szabályozza az energiaszintet, de az anyagcsere és az immunrendszer működését is befolyásolja, meghatározza. Ha a fáradtság mellett súlygyarapodás, székrekedés, bőrszárazság és fázékonyság is jelentkezik, akkor minden valószínűség szerint a pajzsmirigyével lesznek gondok.

A mellékvesekéreg-elégtelenség nem olyan gyakori, mint a pajzsmirigybetegség, viszont ez is egy hormonális rendellenesség, amelynek az egyik vezető tünete a fáradtság. Ennél a betegségnél nem működnek megfelelően a mellékvesék és nem termelnek elegendő kortizolt. A fáradtság mellett a hasfájás, a hasmenés és a hiperpigmentáció is megjelenhet, vagyis a bőrön vannak olyan felületek, amelyek sokkal világosabbak, mint a bőr többi része.

A krónikusfáradtság-szindróma egyik vezető tünete a fáradtság, mint ahogyan a neve is mutatja. Ez a betegség szinte ellehetetleníti a beteg életét, hisz nincs ereje a napi tevékenységeit elvégezni. Ennél a betegségnél gyulladás is kialakulhat, amelynek köze lehet a betegség létrejöttéhez. A beteg izomfájdalmat is érezhet, és a nap szinte bármely percében csak aludna és pihenne.

Az anémia vagy vérszegénység is okozhat fáradtságot. Vérszegénységet gyakran a B12-vitamin hiánya okozza. A fáradtság mellett a sápadt bőr is szembetűnő, de a betegnek törékennyé válhatnak a körmei, illetve szédülést és fejfájást is tapasztalhat.

A cukorbetegek személy állandóan szomjas, és ennek oka gyakran az, hogy folyton vizelési inger gyötri. Ez a betegség súlyos kimerültséghez is vezethet.

A depresszió egy agyi rendellenesség, amely nemcsak a hangulatot befolyásolja negatívan, de fáradtságot is okoz. A depresszió további tünetei lehetnek az étvágytalanság, az állandó szomorúság érzése és a koncentrációs problémák.

A szív fertőzése vagy gyulladása, más néven endokarditisz is eredményezhet fáradtságot. A láz és a hidegrázás is a gyakori tünetek között szerepelnek. A kezelés a gyógyszeres terápiát, egyes esetekben pedig a műtétet foglalja magába.

Az alvási apnoé egy alvás közben jelentkező betegség, amikor is a légzés kimaradozik. A megszakított levegővétel nemcsak életveszélyes, de megzavarja az alvás ritmusát, amely másnap fáradtságot eredményez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: hiperpigmentáció, vérszegénységet, pajzsmirigyével, mellékvesekéreg, ellehetetleníti, legyengüléséből, energiaszintre, kimerültséghez, rendellenesség, tevékenységeit, étvágytalanság, súlygyarapodás, pajzsmirigynek, energiaszintet, létrejöttéhez, koncentrációs, izomfájdalmat, vérszegénység, életveszélyes, immunrendszer, pszichológiai, endokarditisz, eredményezhet, befolyásolja, világosabbak, megszakított, cukorbetegek, valószínűség, bőrszárazság, tapasztalhat, elégtelenség, meghatározza, székrekedés, fázékonyság, jelentkezik, szabályozza, állandó fáradtság, immunrendszer legyengüléséből, hozzáértők megkülönböztetnek, pszichológiai stressz, egyik jellemző, alulműködő pajzsmirigynek, pajzsmirigy szabályozza, immunrendszer működését, fáradtság mellett, pajzsmirigyével lesznek, hormonális rendellenesség, egyik vezető, bőrön vannak, betegség szinte, beteg életét, napi tevékenységeit,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Segíts neki dicsérni Téged  Robert Merle tollából  Egy párkányon  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy tavasz  Isten hűségének mértéke  Gebhardt Nóra versei II.  Paul David Tripp Április 14  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  képre írva  A hagyma antibakteriális hatás...  Martin Buber, A haszidim meséi  Reményik Sándor: Pierrot &...  Latinovits Zoltán tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam Krisztinától  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Borzasztó  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Pitypang szökőkút  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy gondolat  Facebookon kaptam  James Allen  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  A felvilágosodás...  Paul Éluard - És egy mosoly  Megígért békesség  Anyámról való emlékek  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szép estét  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Horváth Szilvia tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Horváth Szilvia tollából  Különleges  József Attila – Keresek ...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Anyámról való emlékek  Szabó T. Anna - Pitypang  Eduardo Sacheri gondolata  Emlékezz  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 15  József Attila - Kopogtatás nél...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Bársony székben  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  39 ígéret  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam Krisztina b...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Erdei gyöngyvirág  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
állandó fáradtság, immunrendszer legyengüléséből, hozzáértők megkülönböztetnek, pszichológiai stressz, egyik jellemző, alulműködő pajzsmirigynek, pajzsmirigy szabályozza, immunrendszer működését, fáradtság mellett, pajzsmirigyével lesznek, hormonális rendellenesség, egyik vezető, bőrön vannak, betegség szinte, beteg életét, napi tevékenységeit, betegségnél gyulladás, betegség létrejöttéhez, beteg izomfájdalmat, anémia vagy, betegnek törékennyé, cukorbetegek személy, betegség súlyos, agyi rendellenesség, hangulatot befolyásolja, depresszió további, állandó szomorúság, koncentrációs problémák, szív fertőzése, gyakori tünetek, gyógyszeres terápiát, műtétet foglalja, alvási apnoé, alvás közben, légzés kimaradozik, megszakított levegővétel, alvás ritmusát, hiperpigmentáció, vérszegénységet, pajzsmirigyével, mellékvesekéreg, ellehetetleníti, legyengüléséből, energiaszintre, kimerültséghez, rendellenesség, tevékenységeit, étvágytalanság, súlygyarapodás, pajzsmirigynek, energiaszintet, létrejöttéhez, koncentrációs, izomfájdalmat, vérszegénység, életveszélyes, immunrendszer, pszichológiai, endokarditisz, eredményezhet, befolyásolja, világosabbak, megszakított, cukorbetegek, valószínűség, bőrszárazság, tapasztalhat, elégtelenség, meghatározza, székrekedés, fázékonyság, jelentkezik, szabályozza, betegségnél, kialakulhat, fáradtságot, megjelenhet, megfelelően, szerepelnek, pajzsmirigy, mellékvesék, betegségnek, levegővétel, kimaradozik, gyógyszeres, eredményez, hozzáértők, megzavarja, gyulladása, hidegrázás, jelentkező, szomorúság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3137
  • e Hét: 9493
  • e Hónap: 23242
  • e Év: 227943
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.